Prof. Dr. Durgül Yılmaz 1971 yılında Mersin’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Mersin’de tamamladı ve 1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.
1995-1996 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon eğitimi almıştır.
1996-2000 yılları arasında Dr. Behçet Uz Çocuk hastanesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlık eğitimi tamamlamıştır.
2000 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldu ve 2002 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi akademik kariyerine başladı.
2007: Amerika Birleşik Devletleri’nde Cincinnati Üniversitesi Çocuk Hastanesi Çocuk Acil Servis ve İlaç-Zehir Danışma Merkezinde Konuk Öğretim Üyesi olarak çalıştı.
2009-2015: Çocuk Acil Tıp Derneği Başkanlığı yapmıştır. ...[Devamı...]
2009-2016: Amerikan Pediatri Akademisi APLS: İleri Çocuk Yaşam Desteği Kursları Türkiye Koordinatörlüğü yapmıştır.
2010-2015: T.C Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Eğitim Koordinatörlüğü yapmıştır.
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda 2006 yılında Doçent ve 2012 yılında Profesör olmuştur. 2019-2022 yılları arasında Çocuk Acil Tıp Bilim Dalı Başkanlığı yapmıştır. 20.02.2022 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinden emekli olmuş ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Özel Kliniğinde tam gün çalışmaktadır.
Prof. Dr. Durgül Yılmaz evli ve bir çocuk annesidir.