2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Boyun Germe Ameliyatı
MAKALE #10162 © Yazan Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT | Yayın Aralık 2012 | 4,472 Okuyucu
Yaşlanma doğal bir süreçtir .Günümüzde insan ömrünün uzaması, sağlıklı ve güzel yaşamak ve yaşlanmamak isteğini de beraberinde getiriyor.Yaşamdan zevk alan, kendisini seven ve aktif sosyal yaşamın içinde yer alan insanlar zamanın getirdiği yaşlanma belirtilerini görmekten hoşlanmıyorlar, çünkü ruh yaşlanmıyor. Genç bir ruhun üzerinde kırışık ve bol bir elbise yani gevşemiş ve sarkmış deriler hiç uygun durmuyor, kendimize yabancılaşıyoruz. İşte bu aşamada plastik cerrahi devreye giriyor. Yüzdeki çizgiler, deri kalitesindeki bozulmalar, deri bollukları ve hacim kayıplarına yönelik uygulamalarla daha mutlu ve keyifli görüntüler ortaya çıkarılıyor.

Yaşlanma belirtileri kişiden kişiye değişen şekillerde ortaya çıkar. Yaşlanma etkileri yüzün bazı bölümlerinde daha belirgin ve rahatsızlık verici olabilir. Boyun bölgesi de zaman zaman genç insanlarda da şikayete yol açan, en az yüz bölgesi kadar yaşlanmayı ele veren bir bölgedir.

Yerçekimi, yüzümüzde oluşan sarkmaların en önemli nedenidir. Genetik faktörlere veya fazla miktarda kilo alıp vermeye bağlı olarak zaman içinde derimizde gevşemeler oluşur. Derideki bu gevşemeler, alın ve orta yüz bölgesinde hatların aşağıya doğru yer değiştirmesi ile sonuçlanır. Alt yüz ve boyun bölgesinde ise deri bollukları yüz şeklinin bozulmasına yol açar, buna 'yüz ovalinin bozulması' diyoruz. Çene altı ile boyun arasındaki açı düzleşerek özellikle profilden kişinin yaşlı görünümüne yol açar. Çene altında 'gıdı' dediğimiz yağ birikintileri de buna eşlik edebilir.

Boyundaki yağ birikintileri derinin gergin ve hastanın genç olduğu durumlarda liposuction (vakumla yağ alma) ile giderilebilir. Bu konuda hasta seçimi ve cerrahın tecrübesi çok önemlidir, çünkü boyun derisi yüz derisinden daha incedir ve içindeki yağlar boşaltıldığında sarkmaya çok müsaittir. Kişisel tecrübelerime göre bu konuda erkekler daha şanslıdır, çünkü kadın hastalara oranla derileri daha kalındır ve liposuctionu daha iyi tolere ederler.Yaşları genç bile olsa, çene altındaki yağ dokusu fazla miktarda olan hastalar, liposuction sonrası oluşan deri bolluklarının giderilmesi için aynı seansta boyun germe ameliyatına aday olarak değerlendirilmelidir.,

Boyun germe ameliyatı, genellikle yüz germe ameliyatının devamı olarak uygulanır. Bazen de yüzdeki problem sadece alt yüze aittir, bu durumda sadece boyun germe planlanır. Alt yüz ve boyun bölgesinde deri sarkmaları oluşmuşsa, başarılı bir sonuç için fazla derinin çıkarılması zorunludur.

Bu ameliyat için ideal adaylar, yüz ve boyun derisi sarkmaya başlamış ancak cildi hala elastikiyetini tam kaybetmemiş , başka sağlık problemi olmayan kişilerdir. Genellikle 40 yaşın üzerindeki erkek ve kadınlara bu ameliyat uygulanır. Fakat yapısal ve genetik nedenlerle daha erken yaşlarda da bu tip ameliyatlar tam veya limitli olarak yapılabilir. Boyun germe ameliyatı sırasında, yüzün daha güzel ve daha genç görünmesi için, burun ve gözkapakları estetiği, alın düzeltme, kaş kaldırma ameliyatları da eklenebilir.

Boyun germe ameliyatı iyi bir planlama yapmak şartıyla izlerin en iyi saklanabildiği estetik ameliyatlardandır. Kişisel tekniğimde ben kulak önünden geçen kesi izlerini tercih etmiyorum. Dış kulak yolunun içeriye bakan yönünde kesileri başlatıp, kulak memesinin çevresinden hemen kulak arkasına geçiyorum, böylece ilk günlerde bile izlerin saklanması mümkün oluyor. Boyun germe ameliyatının etkilli ve sonuçlarının da dayanıklı olmasını sağlamak amacıyla derinin altındaki boyunun gevşemiş olan kas ve fasyalarını kulak arkasına doğru ince askı dikişleri ile şekillendiriyorum, yani bir nevi boyuna bir korse uygulanmış oluyor. Sonrasında deri bollukları alınarak, deri emilebilen dikişlerle kapatılıyor, bunlar sayesinde dikiş almak gerekmiyor. Kulak arkasına ertesi gün alınmak üzere dren yerleştiriliyor.

Boyunda eğer çene altından başlayıp aşağıya doğru inen bantlar belirgin ise, o taktirde çene ucunun hemen altından yapılan 2-3 cm lik bir kesi ile bu bantlar gevşetiliyor, birbirinden uzaklaşmış olan yüzeyel kaslar tekrar orta hatta birleştirilerek (platismaplasti), boyunun tekrar gergin ve mükemmel konturlu olması sağlanıyor.,

Ameliyat öncesinde 10 gün kadar sigara, aspirin ve E vitamini kullanmayı kısıtlamak gerekiyor. Ameliyat genel anestezi veya sedasyon eşliğinde lokal anestezi ile hastane koşullarında gerçekleştirilmektedir. Ameliyat sonrası ağrı minimaldir, bazı hastalar hafifçe gerginlik hissederler. Ameliyat sonrasında giydirilen özel bandaj-korse, 4-5 gün sonraki kontrole kadar kullanılmalıdır. Ertesi gün drenler alınacağından 1 gece hastanede yatmak uygun olur. Boyun germe ameliyatından 1 hafta sonra işe ve sosyal hayata dönmek mümkün olur.

Ameliyatın sonucu ve sonucun dayanıklılığı, uygulanan tekniğe bağlıdır. Genelde sadece derinin gerildiği ameliyatların sonucu doğal olmaktan uzaktır. Uyguladığım 'korse platismaplasti ' tekniğinin estetik yönden üstün ve hastanın deri kalitesine bağlı olarak en az 10 yıl, bazen de ömür boyu kalıcı etkili olduğunu öne sürmek mümkündür. Bu ameliyatı gerçekleştirecek olan doktorunuzun tecrübesi ve estetik zevkleri sonucu belirlemede önemlidir. Başarılı bir boyun germe operasyonu size daha mutlu ve genç bir ifade sağlayacaktır

Yine de unutmamak gerekir ki zamanı tamamen geriye çevirmek mümkün değil ama günümüzdeki modern tekniklerle gerekli bölgelere yapılan doğru seçilmiş müdahalelerle oldukça mutluluk verici sonuçlara ulaşmak mümkün olmaktadır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Boyun Germe Ameliyatı" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT'un izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Aylin BİLGİN KARABULUT Fotoğraf
Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT'un Makaleleri
► Kol Germe Ameliyatı PDF Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Yüz Germe Ameliyatı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Karın Germe Ameliyatı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Alın Germe Ameliyatı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Boyun Germe Ameliyatı' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Yüz Germe Ameliyatı Eylül 2012
► Liposuction (Yağ Alma) Eylül 2012
► Dudak Estetiği Eylül 2012
► Karın Germe Ameliyatı Mayıs 2012
► Estetik Burun Ameliyatı Mayıs 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:47
Top