2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yeni Yıl Yeni Kilolar Getirmesin
MAKALE #10192 © Yazan Dyt.Sevim USLU PEKMEZ | Yayın Aralık 2012 | 3,432 Okuyucu
Büyük ve keyifli sofraların kurulduğu yeni yıl akşamında küçük detaylara dikkat ederek daha sağlıklı ve daha light bir yılbaşı sofrasıyla yeni yıla merhaba diyelim,bu sayede yeni yıl yeni kiloları da ve yeni sağlık problemlerini de beraberinde getirmesin.

1.) Yılbaşı akşamı hazırlıkları kahvaltıdan başlamalı


Yılbaşı akşamında yüksek kalorili ve çok çeşitli bir menü tüketmeyi planlıyorsak sabah kahvaltısında light tercihler yapmak en doğru olan tutumdur.1 bardak süt,3-4 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve kuru meyvelerin yer aldığı kahvaltı yılbaşı sabahı için ideal bir seçim olabilmektedir.


2.) Öğle yemeğinizde zeytinyağlılar bulunmalı


Akşam soframızda et tüketme durumunuz söz konusu ise öğlen öğününüzde zeytinyağlı sebze yemekleri tüketmeniz fazla kalori alımı ve fazla doymuş yağ tüketimini engellemek açısından daha sağlıklı olacaktır.Öğlen menünüzde 1 porsiyon sebze yemeği,1 dilim tam buğday yada çavdar ekmeği ve 1 minik kase yoğurt bulundurabilirsiniz.


3.) Mutlaka ara öğün tüketin


Ara öğün tüketmek hem kan şekerinizin regüle olması hem de akşamki yüksek kalorili menümüze daha tok başlamak için önemli bir husus olacaktır.Özellikle Akşam üzeri kuru meyve, taze meyve yada yağsız bol limonlu bir salatayla light bir ara öğün yapabilirsiniz.


4.) Yılbaşı soframıza çok geç oturmayalım


Yeni yıl sofraları genellikle geç saatlerde kurulur ve uzun uzun sofrada kalınır.burada dikkat edilmesi gereken nokta depolanmayı önlemek için öğüne çok geç başlamak yerine 20.00 gibi normal düzende kış ayları için geç bir saat olmasına karşın yılbaşı için için kabul edilebilir bir saatte öğüne başlanmalıdır.



5.) Kızartmaya dikkat



Kızartmalar ve fazla yağlı besinler yılbaşı akşamlarının vazgeçilmezleridir.Bu akşam yesem bir şey olmaz mantığıyla hareket edersek ertesi gün sindirim sistemi rahatsızlıkları,yağ depolanması yada pişmanlık gibi psikolojik problemlerle karşılaşabiliriz.Yılbaşı akşamında mümkün olduğu kadar kızartmalardan uzak durmalı ve çok istediğimiz taktirde çok minik bir porsiyon,örneğin 1-2 çatal ölçüsünde tüketebiliriz.


6.) Beyaz et mi kırmızı et mi ?


Günlük beslenmemizde orantılı tüketmeyi önerdiğimiz beyaz ve kırmızı et yılbaşı akşamında yerini mümkün olduğunca beyaz ete bırakmalıdır.Özellikle akşam alkol tüketeceksek karaciğerimizi fazla yormamak ve aynı zamanda kuruyemiş tüketimi gerçekleşecekse fazla yağ alımından kaçınmak için beyaz et tercih etmeliyiz.Etimizi pişirirken yağ ilave edilmemesi ızgara haşlama yada buğulama et tüketilmesi ve kremalı soslar kullanılmaması yağ depolanmasını önlemek açısından önemli bir noktadır.


7.) Alkol tüketeceksek


En sağlıklı yaklaşım hiç alkollü içecek tüketmeden soft bir yılbaşı akşamı geçirmek olmasına rağmen alkol tüketeceksek 1-2 kadehi aşmayacak şekilde ayarlanmalıdır.Yılbaşı sonrasında fazla kırmızı et ve alkol tüketimine bağlı karaciğer,böbrek ve kalpte rahatsızlıklar yaşanabilmekte ve bazen sonuç kalp krizi olabilmektedir.


8.) Tatlı seçimine dikkat


Yılbaşı akşamı özellikle hamur işi ve kızarmış tatlılardan uzak durmak daha fazla enerji alımını önlemek için önemli bir adımdır.Sütlü tatlılar yada çok minik bir dilim kremalı tatlı tercih etmek en sağlıklı olanıdır.Tatlıların yanında asitli yada şekerli içecek tüketilmemeli ya şekersiz çay yada bitki çayı kullanılmalıdır.



9.) Kuru yemişlerimizi sayalım



Yılbaşı gecelerinin vazgeçilmezlerinden biri de kuru yemişlerdir...Genelde kaselere konan ve sayısına bakılmadan tüketilen bu besinler alınması gereken sayıyı geçtiklerinde bize kat ve kat kalori ve yağ olarak geri dönmektedirler.Yılbaşı gecesi kuru yemiş tüketemezsiniz diye bir kaide kesinlikle yoktur fakat sayı çok önemlidir.Bir kase tüketmek yerine 7-8 badem,7-8 fındık,5-6 fıstık olacak şekilde minik porsiyonlar tüketirsek hem ertesi günkü pişmanlıktan hem de fazla yağ ve kalori alımından kurtulmuş oluruz


10.) Bol bol su


Bol su tüketimi hem metabolizmamızın canlı kalması hemde yılbaşı menümüze daha az başlamak açısından çok önemli bir adımdır.Özellikle yılbaşı akşamında fazla tüketimin önüne geçmek için ve ertesi gün vücuttaki toksinlerin uzaklaştırılması için 3-3,5 litre su tüketmeye dikkat edilmelidir.


Mutlu,sağlıklı,huzurlu ve az kalorili bir yıl diliyorum..
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler  
► Yeni Yılın Yeni Beden Detoksu Dyt.Tuğba BALDEDE
► Yeni Bir Yağ Asidi.. Omega 7 Dyt.Ece ALTINEL
► Yeni Nesil Tehdit: Fruktoz Şekeri. Dyt.Mustafa TİLEKLİ
► Yeni Yıla Kuvvetli Bir Bedenle Girin Dyt.Berrin YİĞİT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Yeni Yıl Yeni Kilolar Getirmesin' başlığıyla benzeşen toplam 94 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
 
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:00
Top