2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Karı - Koca Sorunları: Hormonlu Erkeğin İlacı Organik Kadın Olmaktır
MAKALE #10249 © Yazan Psk.İzzet GÜLLÜ | Yayın Ocak 2013 | 8,427 Okuyucu
KARI - KOCA SORUNLARI: HORMONLU ERKEĞİN İLACI ORGANİK KADIN OLMAKTIR

HORMONLU ERKEĞİN İLACI: ORGANİK KADIN

İnsan psikolojisine yaklaşmak onun bedenine yaklaşmaktan daha az tehlikeli değildir.

Önüne gelenin psikoloji konularında, evlilik sorunları hakkında vs. yazılar yazması, danışmanlıklar yapması gibi keyfe keder uygulama özgürlükleri toplumlarda yanlış algılar inşa etti. Özgürlük iyidir lakin ehil olmayanlara tanınacak her özgürlük çoğu zaman cinayete eş değer sonuçları olabilen vahim bir hatadır.

İşte en vahim ispatı: Uzman sayısı ile paralel artan sorunlar…

SİNSİ EVLİLİK VİRÜSLERİNİ FARKETMEK

Sağlık sektörü – piyasası çoğu zehirli bilgiler ve öneriler ihtiva eden bir yığın yayınla ve uygulamayla dolu. Bu sürecin doğal neticesi olarak insanların ruhları, en çok da kadınların cinsiyet kodları mutasyona uğradı.

Bu bozulma en çok kulağa hoş gelen “eşitlik” telkini ile sağlandı. Oysa hormonlarından tutun kaba kas özeliklerine varıncaya kadar bir yığın farkı bulunan iki farklı cinsiyeti aynı çizgide eşitlemeye çalışmak her iki cins için yapılmış en büyük adaletsizliktir. Böylece kadın ve erkek artık birbirini tamamlayan iki elmanın yarısı olmaktan çıkarıldı; adeta birbirlerinin gizli rakipleri olan hırçın düşmanlara dönüştürüldü.

İkinci olarak kadınlar ev hanımı olmaktan, özellikle de bu “basit” işlevle özdeşleştirilen özelliklere sahip bir kadın olmaktan - öyle görünmekten hışımla kaçar hale getirildi. Çünkü önemli bir bölümü bu gibi konularda komplekse sokuldu.

Komplekse sokmak kişileri bir şeylerden soğutmanın ve uzaklaştırmanın en etkili yoludur. Bu operasyon ülkemizde yıllardır din, türban, geleneksel değerler, arabesk müzik ve kadınsı roller gibi konularda da yapıldı.

Onun için toplumu merkezinden vurarak yani aile kurumunu bozarak fesada düşürmek isteyen “şer odakları” aileyi yapan dişi kuş hükmünde olan kadınları hedef aldı. Onları en hassas yanları olan kadınsı özelliklerine nişan alarak her fırsatta aşağıladı. Bu zehri eşitlik - hak vb. şık ambalajlar içine saklayarak, bir nevi baklava tepsisi - lezzeti içinde gizleyerek sundu.

HATALI EŞİTLİK ALGISI

Her türlü bireysel ve sosyal haklar erkekle “tıpa tıp” eşit olmalıdır lakin bu; tavır, tutum ve davranışların, dahası eş olmaktan kaynaklanan rollerin ve görevlerin de eşit olması anlamında algılanmamalıdır. İnsana yapılan hipnozu tavuklara kadar götüren, çünkü vur deyince öldürmeyi seven insanoğlu bu işte de ölçüyü kaçırdı, tabiri caizse suyu çıkardı.

TÜM BUNLARIN SONUNDA

Laf sokan, züppe tavırlı, argo konuşan, asla altta kalmamayı marifet sayan, çokbilmiş edalı, katı eşitlikli, dayatmacı, inatçı, kaba, genellemeye hazır, suçlayıcı, kışkırtıcı; çünkü bilinçaltlarında aşağılık kompleksi baskın olan garip bir kadın tipi türedi.

Günümüzde psikiyatriye en çok kadınlar başvuruyor. Çünkü erkeksi motiflerle dolu bir kadın karakteri inşa oldu. Fıtrata – doğaya aykırı olan bu suni yapı onları hem ruhen yoruyor hem de her alanda bir dizi iletişimsel sorunlara yol açıyor. Ruh yorulunca, üstüne bir de iletişim bozulunca psikoloji de bozuluyor haliyle.

KADIN KADIN GİBİ, ERKEK ERKEK GİBİ OLMALI

Erkekler haklı olarak evde ikinci bir erkek istemiyor. Erkekler saçlarının uzun olmasına ve daha başka anatomik farklılıklara bakarak eşlerinin kadın olduğuna artık tam olarak ikna olamıyorlar. Çoğu kadında bu gerçeği açık yüreklilikle görecek öz güven yok. Bu tür tespitler kadınlar tarafından ağır bir eleştiri gibi algılanıyor; en şiddetli refleksle karşılık görüyor. Haliyle doğru teşhis yapılamayınca çözüm de bulunamıyor.

Mesleki seanslarda bunu bir kadına söyleseniz daha size kesinlikle görüşmeye gelmez. Bir de üstüne sizi her yerde kadın düşmanı uzman diye kötüler. Bu sebeple danışan kaybetmek istemeyen profesyoneller de bunu açıkça kadınlara ifade edemiyor. Böylece birçok profesyonel mesleki manada, pek çok kadın da aile ortamı havanında sürekli su dövüyor.

ÖNEMLİ

Oysa kadınların özlerine geri dönmesi, her türlü kimyasallarından - hormonlarından arınması, tamamen organikleşmesi gerekiyor. Bu onları sadece kendileri yapar; ama asla ikinci sınıf bir insan yapmaz! Kadın sadece biyolojik manada değil; psikolojik manada da kadın olduğu gün erkeğinden bir kadın olarak hak ettiği muameleyi görmeye de başlayacaktır.
Çünkü her anlamda gerçek bir kadın erkeği muma çevirebilecek potansiyele sahip sihirli bir güçtür.

KADIN ÜSTÜN OLDUĞU SÖZEL KAPASİTEYİ ORANTISIZ KULLANMAMALI

Kadınların sözel zeka kapasitesi yüksektir. Bunu fırsat gibi görerek sürekli baskın bir şekilde kullanmaları, mesela her uygun ortamda sergilemekten hiç çekinmedikleri katı mantıksallıkları erkekleri yoruyor, usandırıyor, itiyor, soğutuyor...

BİTİP TÜKENMEYEN DEĞİŞTİRME SAVAŞI

Kadınlar hep değiştirme derdindeler. Niye? Eşleriyle ilgili bir sorun kendilerini etkiliyor diye. Madem etkilenen kadın ise değişen niye başkası olsun ki! Kadının değişmesi gerekmez mi böyle bir durumda!

Bu yaklaşım, “Ev almak istiyorum emlakcı bey, ama ücretini sen öde” demek gibi bir şeydir! Oysa evi kim istiyorsa bedelini de o ödemelidir.

ÖZE DÖNÜŞ: ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN

En önemlisi de, “Hatadan dönmek erdemdir. Bizi kandırmışlar, karar verdim özüme dönüyorum” denilmelidir.

Yoksa erkekler kahveye giderek, olmadı uzanıp tv. seyrederek, daha da olmazsa iki bağırarak, daha da olmazsa şayet akşam eve geç geleceğim diyerek vs. bu duruma -eşlerinin hiç de hoşlarına gitmeyecek şekilde- uyum sağlamakta asla zorlanmayacaklardır.

“Hormonlu erkekleri değiştirmenin tek yolu evvela kadınların organikleşmesidir”

Psikolog
İzzet Güllü

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Karı - Koca Sorunları: Hormonlu Erkeğin İlacı Organik Kadın Olmaktır" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.İzzet GÜLLÜ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.İzzet GÜLLÜ'nün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     19 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İzzet GÜLLÜ Fotoğraf
Psk.İzzet GÜLLÜ
Sakarya (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi18 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.İzzet GÜLLÜ'nün Yazıları
► Karı Kocalıktan Anne Babalığa Geçiş Psk.Şahika AKKUŞ SERT
► Erkeğin Kolektif Soyut Aklı Psk.Nazlı TUTAN
► Yaşamlar Organik İlişkiler Sentetik Psk.Ayşe Burcu DURAK
► Zaman Her Şeyin İlacı mı? Psk.Burçin KOYUNCU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Karı - Koca Sorunları: Hormonlu Erkeğin İlacı Organik Kadın Olmaktır' başlığıyla benzeşen toplam 32 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Bir Veda Yazısı Haziran 2018
◊ Bu Yazıyı İyi Anla ÇOK OKUNUYOR Haziran 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:16
Top