2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Prp Destekli Saç Ekimi ve Saç Ekiminde Doğallıkta Ayrıntılar
MAKALE #10404 © Yazan Dr.Resul YAMAN | Yayın Şubat 2013 | 5,513 Okuyucu
İyi bir saç ekimi nasıl planlanmalı?

Ben sosyal çevresi güçlü biriyim,ekonomimde iyi, çok iyi bir saç ekimi yaptırmak istiyorum yeterince doğal olmalı ve beni tatmin etmeli diyen birine siz nasıl bir proğram uygulayıp operasyonunu yapıyorsunuz?


Birkere hastayı operasyonu düşündüğü tarihten en az 1 hafta önce görmeliyiz. Çünkü saç ekiminde en çok muzdarip olunan durumlar az sayıda saç kökü nakli,çıkarılan saç köklerinin dışarda bekleme sürecinde kayıplar vede en önemlisi nakledilen köklerdeki kayıp, yani tamamının çıkmaması, dolaysıyla saç ekimi yapılacak bölgenin önceden hazırlanması vede nakil işlemi sonrası destek tedavisi önemli

Yani sadece ekimi yapmak değil öncesindede sonrasındada takip ve destek tedavisi gerekir

Bu süreç nasıl işliyor?

Öncelikle ekimden 1 hafta önce ekim yapılacak bölgeye P.R.P uygulanıyor. P.R.P ;özel bir tüple kendi vucudumuzdan yaklaşık 9 ml kan alınıp bu kanın laboratuvarda santrüfüj edilerek kanınızdaki trombositlerin ayrılmasıyla elde edilen bir solüsyon.Trombositleri vucudumuzun iyileştiri hücreleri diye adlandırmak mümkün her hangi bir yaramızın iyileşmesinde, kanayan bir yarada kanamanın durdurulup iyileşme sürecini gerçekleştiren hücrelerimiz. Bu hücreler kücük iğnelerle saç diplerine uygulanıyor.

1 hafta sonra hastayı çagırılıp bir seans daha P.R.P uygulanıp aynı zamanda küçük bir serumla gerekli vitamin takviyesini damardan yapılıyor ve de ekim yapılıcak bölgeye basınçlı oksijen vererek bölgenin ekime tamamen hazır olmasını sağlayıp 2 gün içersinde ekime çağrılıyor.

Ekimde net sayı vermek yerine ihtiyacı göz önünde bulundurup çıkarılabilicek maksimum kökü hedefliyoruz ama tabi bir alt limitiz var genelde yaklaşık 3500 bin kök sayısının altına inmemeye özen gösteriyoruz.

Saç ekimi esnasında nelere dikkat edilmeli peki?

Kesinlikle sabır ve titizlik isteyen bir iş. Yeterli kök sayısını çıkarmak , çıkan kökleri tek tek yerleştirmek bunlar hem zahmetli hemde sabır gerektiren işler ve bu aşamada kontrol çok önmeli saç ekimi için görüştüğünüz doktor süreci muhakkak kontrolu altında tutmalı bazen sabrın taştığı durumlar olabiliyo çıkarılan köklerinizi çöp kutusunda görebiliyorsunuz.

Ekim yaklaşık 6 ile 8 saat arası sürüyor bunun ilk 2 ile 2.5 satlik süreci kökleri cıkarmak yalaşık 1 saatte saç köklerinin naklediceği yuvaları kanalları açmak sürüyor,ekim işlemine geçmek 3,5-4 saat alıyor kalan sürede de ekim yapılıyor .Burda önemli olan saç köklerinin dışarda kalış süresi ve bu süre içinde beklediği solüsyonun mahiyeti.Öncelikle alım yapılırken saç kökleri sıraya konulmalı ve ilk önce çıkarılan kökler ilk önce ekilmeli ki bu sayede yaklaşık 4 saat gibi bir sürede çıkarılan kök yerleştirilmiş olsun, sıralama düzenli yapılır ve ekimde de bu düzene uyulursa dışarda en uzun kalan kök yaklaşık 5 saat kalır ki Türkiyede de yurt dışındada genel görüş kökler 6 saat dayanabilir yönündedir bu sayede yüksek sayıda kök nakillerini bile zamanında yapmış olunuyor.Ayrıca saç köklerini beklettiğimiz solüsyona P.R.P ekleyip kendi kanımızın plazmasıyla dışardada beslenmesini sürdürüp köklerin ölme olasılığını azaltıyoruz.

Ve nihayet ekim sonrası; ekim sonrasında ilk yıkamayı 48 saat sonra kesinlikle doktor yapmalı ve hastaya bir hafta boyunca saçlarını nasıl yıkaması gerektiğini uygulamalı olarak göstemeli. Çünkü bu saçlarda oluşan kabuklanmanın 10 gün içersinde bitmesi gerekiyor aksi taktirde kökler kabuk haraketleri ile hem travmaya maruz kalıyor hemde dışardan lokal olarak alıcagı oksijeni alamıyor. 10 gün sonra ilk kontrole çağırıp hem kabuklanmanın bitişinden emin oluyoruz hemde yine maskeyle basınçlı oksijen uyguluyoruz.Birinci ayında yaklasık dört ay sürücek minoksil kullanımını öneriyor ve 6. haftasında yeniden P.R.P uygulaması için hastayı çağırıyoruz bu aralıkta lokal oksijen maskesi uygulaması için hastayı vakitlerinin musait olduğu zamanlarda çağırıyoruz bu uygulamada yaklaşık 5-10 dakikasını alıyor.Yaklaşık altı ay içersinde mutlu sonu birlikte görüyoruz.

Çok uzun ve zahmetli bir iş gibi geldi bize başarılı bir operasyon için bukadar uğraş gerekirmi hakketen?

Evet böyle anlatınca çok yorucu ve uzun gözüküyo ama P.R.P bir kişinin yaklasık 20 dakikasını oksijen maskesi 5-10 dakikasını alıyor dolayısı ile ekim aşaması dışındaki işlemler çok zor ve zaman alan işlemler değil. Başarılı, first bir iş istiyorum diyorsanız,biz bu süreci öneriyoruz


Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Prp Destekli Saç Ekimi ve Saç Ekiminde Doğallıkta Ayrıntılar" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Resul YAMAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Resul YAMAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Resul YAMAN Fotoğraf
Dr.Resul YAMAN
İstanbul
Doktor "Acil Tıp"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Resul YAMAN'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Prp Destekli Saç Ekimi ve Saç Ekiminde Doğallıkta Ayrıntılar' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:36
Top