2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kepçe Kulak Düzeltilmesi(Otoplasti) Ameliyatı/ Kulak Estetiği (Otoplasti) Ameliyatı
MAKALE #10789 © Yazan Op.Dr.Deniz KÖK | Yayın Nisan 2013 | 4,682 Okuyucu
Kulak Estetiği (Otoplasti) Ameliyatı Nedir?

Kulak estetiği (otoplasti) ameliyatı, doğumsal yada sonradan meydana gelen kulak kepçesi deformasyonlarını onarmak amacıyla gerçekleştirilen ameliyattır. Bununla birlikte estetik cerrahide, kulak estetiği( otoplasti) ameliyatı ifadesi daha çok kepçe kulak deformitelerinin düzeltilmesi anlamında kullanılmaktadır.

Kepçe Kulak Deformitesi Nedir?

Kepçe kulak deformitesi mevcut olan kulak kepçesinde genellikle şu problemler olabilir.
· Dışarı çıkık kulak kepçesi
· Kulak kepçesi üzerindeki girinti- çıkıntıların silinmiş yada şeklinin bozulmuş olması
· Normalden büyük görünüm olabilir.
Kepçe kulak düzeltilmesi (otoplasti) ameliyatında amaç, bu deformitelerden mevcut olanları ortadan kaldırmak, doğal, yüzle ve diğer kulak kepçesi ile uyumlu bir kulak kepçesi elde etmektir.

Kepçe Kulak Düzeltilmesi(Otoplasti) Ameliyatı/ Kulak Estetiği (Otoplasti) Ameliyatı Kaç Yaşında Yapılabilir?

Bu tür deformiteler, özellikle okula başlayacak küçük bir çocukta çok ciddi sosyal ve psikolojik sıkıntılar yaratabilir. Bu nedenle bu tür ameliyatların, çocuğun bu konudan psikolojik olarak etkilenmeyeceği kadar erken, kulak kepçesi gelişiminin etkilenmeyeceği kadar da geç bir dönemde olması önemlidir. İnsan kulak kepçesi 7 yaşından önce gelişiminin, büyümesinin önemli bir kısmını tamamlar. Bu nedenle okul çağının hemen öncesi bir dönemde bu ameliyatın yapılması uygun olacaktır. 7 yaşından itibaren herhangi bir yaşta kepçe kulak düzeltilmesi/ kulak estetiği ameliyatı ( otoplasti)gerçekleştirilebilir.

Kepçe Kulak Düzeltilmesi(Otoplasti) Ameliyatı/ Kulak Estetiği (Otoplasti) Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bu ameliyat, ameliyathane şartlarında genellikle lokal anestezi ile yapılır. Ameliyat öncesi kişinin endişelerini gidermek için rahatlatıcı, anksiyete giderici ilaçlar uygulanabilir. Hastanın endişe düzeyinin yüksek olduğu durumlarda, kısa süreli genel anestezi altında da yapılabilir.

Kepçe kulak düzeltilmesi/ kulak estetiği ameliyatı ( otoplasti) sırasında, kulak kepçesinin arka kısmında, dışarıdan bakıldığında görülmeyecek şekilde cilt kesisi yapılır ve kıkırdağa ulaşılır. Kıkırdak üzerinde gerçekleştirilen minimal kesiler ve kalıcı dikişler yerleştirilerek kulak şekillendirilir ve olması gereken şekle getirilir. Sonrasında cilt kesisi eriyen dikişlerle kapatılır ve pansuman gerçekleştirilir. Cilt altında kan birikmemesi amacıyla kulak baskılı bir pansuman ile kapatılır. bu pansuman genellikle 5 gün bekletildikten sonra çıkarılır ve gerekli değilse yeni pansuman uygulanmaz.

Kepçe Kulak Düzeltilmesi(Otoplasti) Ameliyatı/ Kulak Estetiği (Otoplasti) Ameliyatı Öncesi Nelere Dikkat Etmeliyim?

Bu ameliyat öncesi kulak kepçenizle ilgili sizleri en çok neyin rahatsız ettiği konusunda doktorunuzu detaylı şekilde bilgilendirmelisiniz. Unutulmaması gereken nokta, yeniden şekil verilecek kulağın sadece yeni şeklinin güzel olmasının yeterli olmadığı aynı zamanda, bu kulağın diğer kulakla ve yüzün diğer parçaları ( burun, gözler, alın, yanaklar vs) ile uyumlu olması gerekliliğidir.

Doktorunuz size genel tıbbi durumunuz hakkında da sorular soracak ve gerekli ameliyat hazırlık tetkiklerini isteyecektir.

Özellikle kalp damar sistemi, sinir sisteminiz, yara iyileşmesi ile ilgili geçirilmiş sorunlarınız, fazla kanamaya yatkınlığınız varsa, geçirilmiş psikiyatrik rahatsızlığınız varsa bu konularda sorumlu hekiminizi uyarmalısınız. Halihazırda kullandığınız yada yakın zamana kadar kullandığınız ilaçlar varsa lütfen bu konuda doktorunuza eksiksiz bilgi veriniz.

· Bu ameliyatlardan en az 8 gün önce aspirin ve diğer ağrı kesicilerin kesilmesi uygun olacaktır. Eğer içinde bulunduğunuz sağlık koşulları nedeni ile aspirini kesemiyorsanız mutlaka sorumlu hekiminizi uyarmalısınız.

· Aynı şekilde ginseng, bitkisel ürün takviyesi, bitki çayı gibi ürünler kullanıyorsanız, operasyon öncesindeki haftada bu ürünlerin kullanımını kesmelisiniz.

Kepçe Kulak Düzeltilmesi(Otoplasti) Ameliyatı/ Kulak Estetiği (Otoplasti) Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Etmeliyim?

Bu ameliyattan sonra kafanızda 5 gün süre ile çıkarmayacağınız hafif bir bandaj olacaktır. 5. Günde bu bandaj doktorunuz tarafından çıkarılacak ve de ameliyat bölgesi açık bırakılacaktır. Bu ameliyatta eriyen dikişler kullanılacağı için, dikişlerinizin alınmasına gerek yoktur. Sonrasında bir hafta süre ile gece gündüz tenisçi bandı takmanız istenecektir. Sonrasında üç hafta süre ile bu saç bandını sadece geceleri takmanız istenecektir.

Kepçe kulak düzeltilmesi(otoplasti) ameliyatı/ kulak estetiği (otoplasti) ameliyatı sonrasında doktorunuz tarafından antibiyotik, ağrı kesici reçete edilecektir. Bu ilaçları düzenli kullanmanız halinde iyileşme sürecinin sorunsuz geçmesi beklenir.
Çok nadir durumda ameliyat bölgesinde kan birikmesi gibi problemler meydana gelebilir. Bu nedenle ameliyat sonrası dönemde aşırı ağrınız olursa hekiminizi bilgilendirmeniz gerekir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kepçe Kulak Düzeltilmesi(Otoplasti) Ameliyatı/ Kulak Estetiği (Otoplasti) Ameliyatı" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Deniz KÖK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Deniz KÖK'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Deniz KÖK Fotoğraf
Op.Dr.Deniz KÖK
Ankara
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Deniz KÖK'ün Makaleleri
► Kepçe Kulak Estetiği (Otoplasti) Prof.Dr.Serdar ÖZTÜRK
► Kulak Estetiği ve Kepçe Kulak Ameliyatı Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
► Kepçe Kulak Estetiği, Ameliyatı Op.Dr.Murat TEZCAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Kepçe Kulak Düzeltilmesi(Otoplasti) Ameliyatı/ Kulak Estetiği (Otoplasti) Ameliyatı' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:21
Top