2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Burun Estetiği Fiyatları
MAKALE #11161 © Yazan Op.Dr.Bahadır BAYKAL | Yayın Temmuz 2013 | 13,940 Okuyucu
BURUN ESTETİĞİ FİYATLARI
Estetik cerrahinin hala en çok yapılan ameliyat çeşitlerinden birisidir burun estetiği ameliyatı. Neredeyse tüm estetik ameliyatlarının yarısını burun estetik girişimleri oluşturuyor. Tabii ki estetik burun ameliyatı dediğimizde bu her zaman estetik amaçlı olmayabilir.Çoğu zaman nefes alma sorunu ile beraber şekil bozukluğu da olmaktadır.Anadolu coğrafyasında yaşayan insanların çok azının sorunsuz burun yapısı vardır. Burun yüzde öyle bir yere sahip ki; hem yüzün estetik görünümünü, dinlenmesini, dinamiğini sağlıyor hem de havayı nemlendiren, nefes almamızı sağlayan,hava içindeki partikülleri filtre etmemizi sağlayan çok önemli bir organ. Dolayısıyla fonksiyonel estetik burun ameliyatları dediğimizde sadece dış görünümü katmıyoruz. Nefes almayı ilgilendiren fonksiyonu da değerlendiriyoruz. Genellikle şekil bozukluğu olan her üç hastanın ikisinde nefes alma sorunu yani fonksiyon bozukluğu var. Elbette pek çoğu muayene sonrasında nefes almadığını daha iyi anlıyor,yani öncesinde bu durumun farkında olmuyor.
Şahsen bana başvuran bütün burun ameliyat hastalarımı incelediğimde deviasyon sorunu denilen burun iç bölmesindeki kıkırdak ve kemik kısmın eğriliğine oldukça sık rastlamaktayım. Hep vurguladığım gibi; burun sadece görsel bir yapı değildir.Aynı zamanda hayatımızı kaliteli ve sağlıklı sürdürebilmemiz için gereken, nefes alıp vermemizi sağlayan,havayı temizleyen, koku almamızı sağlayan bir organdırr. Bu yüzden burun ameliyatı yapılırken nefes almayla ilgili problemlere de dikkat etmek gerekiyor. Bunun dışında burun en fazla güneşe maruz kalan organımız olduğu için de sıklıkla cilt kanserlerinin de görüldüğü bir yapıdır. Bu nedenle burun derisinde kanser ameliyatları, fonksiyonel bozukluklar, beraberinde estetik ameliyatları da getirdiği için bu ameliyatlar burun ameliyatı yapılan bir kişide birbirine karıştırılmamalıdır. Burada en çok dikkat edilmesi gereken şey estetik burun ameliyatı olmak için gelen kişide nefes alma probleminin olup olmadığıdır. Eğer nefes alma problemi de var ise, ayrıntılı muayene sonrası bu durum hastaya bildirilir ve ameliyata karar verildiğinde hastayla da bu durum detaylı olarak görüşülür.elbette böyle bir durumda yaklaşım fonksiyonel estetik girişim olacaktır,
Burun estetiğine ihtiyaç duyan kişilerin öyküleri incelendiğinde doğuştan anatomik bozukluklar dışında; trafik kazası geçirmiş, travma sonrası burnun şekli bozulmuş, yada geçirdiği burun ameliyatlarına bağlı burun sırtı çökmüş,burun ucu ve kanadı deforme olmuş hastalarda vardır.
Bu hasta grubunda ameliyatlar hem daha zor hem de başka bölgelerden (kulak, kaburga gibi) kıkırdak alınmasını gerektirebileceği için aynı zamanda maliyeti artırıcı cerrahilerdir.
Genellikle tercih edilen durum burnun büyümesinin büyük oranda tamamlandığı 17 yaşından sonra bu ameliyatların yapılması yönündedir.. Bu yaşlardan itibaren burun estetiği ameliyatı rahatlıkla olunabilir. Elbette bazı durumlarda daha erken yaşlarda da ameliyat yapılmaktadır.Örneğin çok ciddi solunum bozukluğu olanlarda çok daha erken yaşlarda bile burun ameliyatı yapılabiliyor. Örneğin 18 aylık çocukta dahi burun ameliyatı yapılabilmektedir. Ya da dudak, damak bozukluğu olan doğuştan bebeklere ameliyat yapılabiliyor.
Burundan düzgün nefes alıp verebilmek kişinin uykusundan zekasının gelişimine kadar herşeyi etkiliyor.İnsanın günlük yaşamında yorgun olup olmaması, gece iyi alınmayan bir uyku ile oldukça ilgilidir, ki tıkanmış bir burun da burada sık sık uyanmaya sebep olabilir netice itibarıyle kişi rahat dinlenemez. Sonuçta bu ertesi günkü iş yaşamına, ya da öğrenciyse okul hayatına mutlaka etki eder.
Burun estetiği fiyatları burun estetiğini yapacak doktorun bilgisine,eğitimine bu işte ki tecrübesine göre değişmektedir.Her KBB yada plastik cerrah burun estetiği konusunda aynı başarıda değildir.sadece burun estetiği konusuna eğilmiş,ameliyatlarının pek çoğunu burun estetiği hastalarının oluşturduğu bir doktorun vizite ücreti de ameliyat ücreti de yüksektir.Çünkü ameliyat sonrasında sıkıntı yaşama ihtimaliniz daha azdır.Bunu hem doktorunuz hem de doktorunuza ameliyat olmuş arkadaşlarınız bilir.Başarı ,yetenek,kalite dünyanın her yerinde fiyatla doğru orantılıdır.ancak burada püf nokta hangi hastanede bu ameliyatı olacağınız ve burun ameliyatınızın zorluk derecesidir.Eğer öncesinde burun ameliyatı geçirdiyseniz ve sıkıntılı bir ameliyat sizi bekliyorsa ,sözgelimi burun estetiğiniz için kulağınızdan kıkırdak alınması gerekiyorsa ameliyatınızın maliyeti otomatikman yükselir.1.5 saat sürecek nispeten kolay bir estetik ile 5 saat sürecek düzeltme ameliyatın ücreti elbette ki aynı değildir.Aslında her iş kolunda işin zorluk derecesi maliyeti etkilemektedir.Önemli olan doktorunuzu seçerken burnunuzu doğal,fonksiyonel ve güzel yapabilecek midir ? yapamayacak mıdır ? maliyeti daha sonra akla gelmelidir.Elbette en pahalı yapan doktor en iyi ameliyat yapan doktordur diye bir şey yok.bu bir kaşe değeridir.
Sanal ortamda verilen fiyatlar doğru olmamakla beraber sizler için sağlıklı bir bilgi olmayacağı kesindir. Daha sağlıklı ve doğru bir fiyat bilgisi için mutlaka doktorunuzla birebir yapacağınız görüşme önem taşır
Burun estetiği, maliyet açısından üç farklı etkeni içerir: bunlardan birincisi cerrah ücreti, ikincisi anestezi ücreti ve üçüncüsü ise tesis ücretinden oluşmaktadır. Tesis ücret aralıkları değişkenlik göstermektedir ve anestezi maliyetinin geri kalanını oluşturur. Cerrah ücreti cerrahların uzmanlıklarına ve başarılarına göre değişkenlik göstermektedir ve rakamlar arasında çok büyük fiyat farkları oluşabilmektedir.
Burun estetiği ameliyatları Türkiye de en çok yapılan estetik ameliyatlarından birisi olarak değerlendirmektedir.. En çok yapılan ameliyatların başındadır ancak bu ameliyat en zor ameliyatlardan birisidir aynı zamanda,Öyle ki burun yüzün tam ortasında bulunun koku alma fonksiyonuna sahip bir organımız, kişinin yüzüne bakıldığında ilk dikkati çeken bu alan o kadar doğal olmalıdır ki kişi hastanın yüzüne baktığında burada bir işlemin yapılmış olduğunu fark etmemelidir..
Önceleri hastalar doğal olmayan, küçük, yapay burunlar isterlerken şimdilerde ise favori doğal kesinlikle yapay olduğu belli olmayan hiç kimsenin anlayamayacağı burunlar bu konuda da burun estetiği ile uğraşan biz hekimlerin üzerine büyük bir yük biniyor..
Burun estetiği ücretleri 2013 yılında 4000 TL den başlayarak 10000 TL ye kadar çıkmaktadır.. Burun estetiği ücretlerini belirleyen bir çok faktör vardır.. Bu faktörlerin başında ameliyatınızı yapacak olan cerrah gelmektedir..
Estetik yüz cerrahisinde spesifikleşmiş bir KBB doktoru burun estetiği ameliyatları için daha yüksek bir ücret talep edecektir. Yüksek fiyat isteyen bir cerrah bu ameliyatı en iyi yapacaktır diye bir kaide kesinlikle yoktur
Türkiyede burun estetiği ameliyatları oldukça fazla yapılmaktadır.. Ne kadar fazla ameliyat cerrahın o kadar tecrübe kazanmasını sağlayacaktır. Burun estetiği fiyatlarındaki bir başka kriterse ameliyatın yapılacağı hastanedir.Standartları yüksek bir hastane ile sıradan bir hastanede yapılacak olan burun estetiği ameliyatı arasında elbette ki fark olacaktır.. Bu hastanelerde yapılacak bir operasyonda komplikasyon olabilme ihtimali yok denebilecek kadar azdır.
Burun estetiği ameliyatlarının ücretini belirleyen bir diğer faktör ameliyatın tekniğidir.. Uygulanacak olan teknik ameliyatın başarısını yüksektir. Tüm bu faktörlerin göz önünde bulundurulması ameliyat ücretlerinin neye göre değiştiği konusunda sizlere fikirler vermiştir. Araştırmalarınızı yaparken umarım makalemizde sizlere yardımcı olur.
sevgiyle kalın
Op Dr Bahadır Baykal
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Burun Estetiği Fiyatları" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Bahadır BAYKAL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Bahadır BAYKAL'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Bahadır BAYKAL Fotoğraf
Op.Dr.Bahadır BAYKAL
İstanbul
Doktor "Kulak, Burun, Boğaz - KBB"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi60 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Bahadır BAYKAL'ın Yazıları
► Burun Estetiği Fiyatları Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR
► Burun Estetiği ve Kulak Estetiği Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Burun Estetiği Op.Dr.Murat TEZCAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Burun Estetiği Fiyatları' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:23
Top