2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yanlış Burun Estetiği Kurbanı Olmayın..
MAKALE #11179 © Yazan Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK | Yayın Temmuz 2013 | 4,370 Okuyucu
Her cerrahi operasyon gibi estetik cerrahide de her zaman riskler olabilir. Alanında uzman olmayan estetik ve plastik cerrah veya kulak burun boğaz tarafından yapılacak her ameliyatta birçok komplikasyon ortaya çıkabilir. Burun ameliyatında en büyük risklerden biri de ortaya çıkan sonuçtan hoşlanmamanız olabilir. Gerçekçi hedefe ulaşmanız için bir revizyon burun estetiği operasyonu geçirmeniz gerekebilir. Revizyon ameliyatlarına, cerrahi müdahale sonuçlarını düzeltme ve gerekli rötuşları yapma amacıyla başvurabilirsiniz.

KÖTÜ BİR BURNU DÜZELTME

Her burun kişiye özeldir ve yapılacak cerrahi uygulama kişiye özel olmalıdır. Burun estetiği operasyonları yani rinoplasti karmaşık ve dikkat gerektiren bir ameliyat olduğundan mükemmel sonuçlara ulaşmak kimi zaman güç olabilir. Özellikle ameliyatınızı yapan cerrahın burun estetiği konusunda eğitimi, tecrübesi ve yeteneği az ise. Başarılı bir operasyonun ardından hastalar gözle görülür gelişmeler yaşarlar. Kimi durumlarda operasyon sonrası deformasyonlar oluşabiliyor ve bu hastalara mutlaka revizyon burun estetiği yapılması gerekir.

REVİZYON BURUN ESTETİĞİ AMELİYATI NEDİR?

Revizyon uygulamaları ve operasyonları başarısız bir ameliyatın hasarlarını düzeltmek adına yapılan ameliyatlardır. Revizyon rinoplastisi ilk burun ameliyatınızdan oldukça farklıdır. Çünkü değişiklik yapılacak olan bölgede önceden ameliyat edildiği için elde edilecek sonuçları önceden görebilmek daha zor olabilir. Sekonder burun ameliyatı gibi uygulamalarda doktorunuz sonuçlarınızı daha iyi bir hale getirmek adına size ikinci bir ameliyat önerebilir

KÖTÜ SONUÇLAR NASIL ÖNLENİR?

Doğru cerrahı seçmek son derecede önemli. Yanlış ellere düştüğünüz anda sağlığınızı ve kimi zaman da hayatınızı etkileyecek ya da komplikasyon riskinizi arttıracak sonuçlara maruz kalabilirsiniz. Hayatınızı bu denli etkileyecek operasyonlarda ucuza kaçmak ve cerrahla işin pazarlığını yapmak cerrahi müdahaleye yakışmayan bir durumu doğuracaktır. İlk ameliyatınızın sonucu komplikasyonların oluştuğu bir burun estetiğini düzeltmek için yapılacak operasyon kimi zaman sandığınızdan daha da maliyetli olabilir.

Sıkça Sorulanlar

İlk burun ameliyatından sonra revizyon burun estetiği ameliyatı yaptırmak için ne kadar beklemem gerekir?

İlk rinoplasti ameliyatınızın sonuçlarını ilk birkaç gün içerisinde görebilirsiniz yalnız burunun iyileşmesi ve şişlerin inmesi için en az birkaç ay beklemelisiniz.

Eğer burunda gördüğünüzü hala beğenmiyorsanız; Revizyon burun estetiği ameliyatını yaptırmadan önce ilk ameliyatın ardından altı aylık bir iyileşme sürecinin geçmesi gerekir. Bu arada sonuçları ayrıntılarıyla değerlendirme şansına da sahip olursunuz ve gerekli olabilecek ek ihtiyaçlarınızı da doktorunuzla belirleyebilirsiniz. Beklemenin bir başka sebebi ise skar dokunun olgunlaşmasına imkân vermektir. Böylelikle doktorunuz sağlıklı bir dokuyu ameliyat etme fırsatına kavuşur. Ameliyatınızdan birkaç yıl sonra bile ortaya çıkan sonuçtan hoşlanmıyorsanız revizyon burun estetiği yaptırabilirsiniz.


BUNLARI GÖZ ARDI ETMEYİN...

BEKLENTİLERİNİZİN GERÇEKÇİ OLMASI GEREKİR.Revizyon burun estetiği ameliyatı size mükemmel burnu vermeyebilir ama sorunun giderilmesinde büyük rol oynar ve yeniden kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

DOKTORUN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ REVİZYON BURUN ESTETİĞİ OPERASYONLARINA BAKIN.Revizyon ameliyatına karar vermeden önce cerrahınıza önceden yapmış olduğu ameliyatların önce ve sonra fotoğraflarını göstermesini isteyin. Böylece geçmişte ne tür sorunları düzelttiğini ve sonucun neye benzeyeceğini görme şansınız olur.

İLAVE UYGULAMALARA İHTİYAÇ DUYABİLECEĞİNİZİ UNUTMAYIN.Tek revizyon burun ameliyatı bazen sorunu tam olarak düzeltemeye yetmeyebilir. Arzu ettiğiniz sonuca göre ek uygulamalar yapılması gerekebilir, özellikle de başlangıçta büyük şekil bozuklukları ve komplikasyonlara sebep olunduysa bundan kaçış zordur.

DOKTORUNUZUN TALİMATLARINI MUTLAKA KULAK VERİN.Ameliyat sadece o sırada yapılan bir uygulamadan ibaret değildir. Operasyon öncesi ve sonrasında yapmanız gerekenler vardır ki bunlar revizyon ameliyatların sonuçları da etkiler. Doktorunuzun vereceği talimatlara uyduğunuzdan emin olun. Bu öneriler ilk burun estetiği operasyonundaki aldığınız önerilerden farklı olabilirler.

Sağlıklı günler dilerim,


Op. Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Yanlış Burun Estetiği Kurbanı Olmayın.." başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Güncel ÖZTÜRK Fotoğraf
Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi152 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK'ün Makaleleri
► Burun Estetiği ve Kulak Estetiği Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Burun Estetiği Op.Dr.Murat TEZCAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Yanlış Burun Estetiği Kurbanı Olmayın..' başlığıyla benzeşen toplam 22 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:34
Top