2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kemerli Burun Estetiği Hakkında Bilmedikleriniz..
MAKALE #11180 © Yazan Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK | Yayın Temmuz 2013 | 8,146 Okuyucu
Düşük kemerli burunlarda gözler birbirinden uzaklaşmış gibi görülür

Normalden daha düşük burun kemeri olan kişilere yandan baktığınızda burun kemeri yüze çok yakın görülür. Geniş burun kemerine karşıdan baktığınızda ise, yüzün diğer yapıları ile arasındaki ilişkiyi bozar ve yüzdeki denge kaybolur. Burun çok kısa veya kalın, gözler de birbirinden çok uzaktaymış gibi görünür. Bu görünüm de yüzünüze bakan insanların ister istemez dikkatinin burnunuza kaymasına neden olur.

Burun kemerini yükseltmek için burun estetiği operasyonu ile burnun diğer bölgelerinden kıkırdak alınarak şekillendirilip tasarımı yapılır ve kemer bölgesine yerleştirilir. Eğer burnun diğer kısımlarında yeterince kıkırdak yoksa kulaktan veya kaburgadan da kıkırdak alınabilir. Eğer burun kemeri çok kalınsa daraltmak için kemik yapıda da değişiklikler yapmak gerekebilir. Burun estetiği operasyonu dışında bir çözüm arayanlar için ise enjeksiyon yöntemi uygulanabilir. Burun kemiği boyunca kemerin üst kısmına dolgu maddeleri enjekte edilerek kemer daha yüksek hale getirilebilir. Enjeksiyon sonrası sonuçlar 1 yıldan 2 yıla kadar kalıcı olmaktadır.

Yüksek kemerli burunlarda gözler derinden bakar

Burun kemeri çok aşağıda yerleşim gösterebileceği gibi çok yüksek yerleşimli de olabilir. Yüksek kemerli bir burun yüzden çok çıkık görünür ve gözlerin birbirine çok yakın görülmesine neden olur. Düşük burun kemerinden farklı olarak yüksek burun kemerini düzeltmek için her zaman kemiklerin şekillendirilmesi gerekir. Burun kemikleri üst taraftan tıraşlanarak burun kemeri alçaltılır. Daha sonra burun kemerinin kenarlarına yumuşak bir şekil vermek için törpüleme ve yan duvarları desteklemek için de tasarlanmış kıkırdaklar yerleştirilir.

Eğri burun solunum güçlüğü yaratır

Burun ile ilgili belki de en can sıkıcı şekil bozukluğu eğri burundur. Eğri burun şekil bozuklukları içerisinde en çok dikkat çeken ve hastaları en çok rahatsız eden durumların başında gelir. Görünüşteki sorunların yanı sıra çoğu zaman bu burun tipi solunum güçlüğünü de beraberinde getirir. Eğri bir burun septum deviasyonu veya travma nedeniyle meydana gelebilir. Bu durumu düzeltmek için burun estetiği operasyonu ile yumuşak doku, kemik ve kıkırdak yapılar yüz karakteristik yapısına göre yeniden tasarlanır, hava pasaj açıklığı sağlanır ve bütünsel estetik çözümlemeler yapılır.

İyileşme Süreci

Aynı gün taburcu edilir veya bir gece hastanede kalır.

Operasyon sonrası 4-5 saat hiloterapi maskesi uygulanır. Hiloterapi maskesi ve uygulanan teknikle birlikte yüzde ağrı, ödem ve morluk daha az olur. Bu maskeyle burun bölgesinde soğutma işlemi uygulanır ve hasta ilk saatlerini oldukça rahat geçirir.

Yaklaşık bir hafta yatarken başınızın yüksekte olması (30 derece açıyla yatılması gibi) şişliklerin hızla inmesi için önerilir.

Eğer delikli silikon splint (burundan nefes almayı sağlar) kullanılmışsa 1-2 gün sonra alınır.

1-2 gün sonra kısa süreli ılık bir duş plastik ateli ıslatmadan alınabilir.

Kullanmanız için iki ayrı burun spreyi verilir.

2. gün şişlik ve morluk en yüksek seviyeye gelebilir (uygulanan tekniğe ve yapılacak işleme bağlı değişir) ve sonrasında hızla çözülür

5-7. gün burun üzerindeki plastik atel alınır. Özel ten rengi band burnunuzun üzerinde bir hafta daha kalacak şekilde ödeminizin tama yakın çözülmesi bırakılır.

7. gün yapılan işleme ve yaptığınız işe bağlı olarak işinize dönebilirsiniz

Burun ucunuzda biraz hissizlik olabilir bu 2-3 ay içerisinde azalarak düzelir

Gerekirse burnunuza nasıl masaj yapılacağı öğretilir.

3 gün sonrası lens, 1 ay sonrası hafif çerçeveli gözlük, 3 ay sonrası ağır çerçeveli gözlük kullanılabilinir.

Ameliyat sonrası burun içindeki şişlik ve kabuklara bağlı bazen hafif burun tıkanıklığı olabilir olması normaldir, bu durum yaklaşık 2 ay içinde azalarak geçecektir.

2 hafta sonrası hafif tempolu egzersizlere, 6 hafta sonrası ağır egzersizlere başlayabilirsiniz.

6ay-1yıl civarında burnunuz son şeklini alır.

3. hafta sonu ameliyatın burnunuza verdiği yeni şekli daha iyi farkına varır, sosyal ilişkilerinizde ve davranışlarınızda pozitif yönde gelişme gösterdiğini görebilirsiniz.

Sağlıklı günler dilerim,

Op. Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kemerli Burun Estetiği Hakkında Bilmedikleriniz.." başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Güncel ÖZTÜRK Fotoğraf
Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi152 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK'ün Makaleleri
► Burun Estetiği Hakkında Sık Sorulan Sorular Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Sigara Hakkında Bilmedikleriniz Dr.Sevin KARALAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Kemerli Burun Estetiği Hakkında Bilmedikleriniz..' başlığıyla benzeşen toplam 22 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:43
Top