2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Şok Dalga Tedavisi ile Sertleşme Problemine Çözüm
MAKALE #11281 © Yazan Doç.Dr.Tuncay TAŞ | Yayın Ağustos 2013 | 9,793 Okuyucu
Şok dalga Tedavisi ile Sertleşme Problemine Çözüm

Düşük yoğunluklu akustik şok dalgaları ile yapılan "şok dalga tedavisi," 2011 yılından bu yana sertleşme problemi tedavisinde de dünyada binlerce hastada başarılı şekilde kullanılmaya başlanmış ve hastalar için ilk defa ağrısız, ilaçsız ve kalıcı bir çözüm imkanı olmuştur.

Tedavisi Etki Mekanizması Nedir?

Kök hücreler aracılığı ile yeni damar oluşumunu uyarmaktadır (Neoendotelizasyon ve anjiogenez). Vücudun doğal iyileşme mekanizmalarını harekete geçirmektedir.
Doğal sertleşme sistemi yeniden aktive olmaktadır.

Tedavisi Ne kadar Etkilidir?

Damarsal nedenli serleşme problemlerine etkilidir. Hafif ve orta derece hastalarda başarı %80'nin, ağır derece hastalarda başarı %60'ın üzerindedir. Damarsal nedenli sertleşme problemi tüm hastaların yaklaşık %70'ini oluşturmaktadır ve bunlar arasında en büyük grup şeker hastaları ve koroner damar hastalarıdır. İlaç tedavisinin bilinen yan etkileri ve ters etkilerine ilaveten koroner kalp hastalarındaki riskleri, önceden planlama gereği ve ilaca bağımlılık gibi nedenlerden ötürü hastaların %50'si ilaç kullanmayı bırakmaktadır. İlaçlara yanıt vermeyen iğne ve protez tedavisine yönlendirilmiş olan ağır sertleşme problemi olan hastaları da ilaçlara cevap verir hale getirdiği gösterilmiştir.

Güvenli midir? Yan Etkileri Var mıdır?

Tedavi tamamen güvenlidir. Hiçbir müdahale ve girişim yoktur. İlaç kullanımı yoktur. Tedavi sırasında ve sonrasında bugüne kadar litaratürde bildirilen bir yan etkisi bulunmamaktadır. Her seans sonrasında hastalar beklemeksizin günlük hayatlarına dönmektedir. Günlük hayatlarında herhangi bir kısıtlama yoktur.

Ağrılı mıdır? Sedasyon, yatıştırıcı veya tedavi öncesi herhangi bir hazırlık gerekli midir? Tedavi sırasında ne hissedersiniz?

Seanslar ve sonrasında ağrı yoktur, bugüne kadar bildirilmemiştir. Sedasyon, yatıştırıcı veya tedavi öncesi bir hazırlığa gerek yoktur. Bazı hastalar tedavi sırasında hafif karıncalanma hissi duyduklarını ve seans sonunda bu hissin kaybolduğunu belirtmişlerdir.

Tedavi nerede yapılmaktadır? Hasta mahremiyeti / gizliliği nasıl sağlanmaktadır? Hastanede yatış gerekli midir?

Tedavi, kliniklerinde ve hastanelerde yapılmaktadır. İstenildiği takdirde hasta ismi tamamen gizli tutulmaktadır. Sadece tedavi veren doktor / teknisyen eşliğinde özel bir odada hasta mahremiyetine azami özen gösterilerek yapılmaktadır. Hastanede yatmayı gerektiren bir tedavi değildir.

Tedavi seansı ne kadar sürmektedir?

Her seans yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Tüm tedavi protokolü haftada 2 defa olmak üzere sertleşme probleminin şiddetine göre 6 ya da 12 seans sürmektedir. Hafif veya Orta derece sertleşme sorunu olan hastalarda genellikle 6 seans yetmekte, Ağır sertleşme sorunu olan hastalarda 12-24 seans tedavi gerekmektedir.

Tedavi başarısı ilk defa ne zaman hissedilir? Etki ne kadar sürmektedir?


Tedavi olan hastalar, ikinci haftadan sonra farkı hissetmeye başladıklarını ve tedavi bitiminden 1 ay sonra en yüksek düzeye ulaştıklarını belirtmektedir. Dünyada 2 yıldır klinik kullanıma giren ED1000 ile yapılan klinik çalışmalarda ED1000 tedavisi ile kazanılan başarının 2 senedir devam ettiği gösterilmiş, daha uzun süre kalıcı etkiyi gösteren bilimsel çalışmalar halen devam etmektedir. İleride tedaviyi tekrarlamak gerekir mi? Genellikle, ağır hastalar dışındaki hastalarda tekrara gerek duyulmamaktadır. Ancak, girişimsel olmayışı, ağrısız ve yan etkisi olmayışı nedeniyle tedavi tekrar edilebilmektedir. Ağır hastalarda ise tedavinin tekrarı başarıyı yükseltmektedir.

Teknolojinin çalışma prensibi nedir?


Düşük Yoğunluklu Şokdalga Tedavisi 2000 yılından beri Kardiyoloji alanında iskemik doku tedavisinde başarı ile kullanılmakta, kalpte az kanlanan izkemik dokuda kanlanmayı artırmaktadır. Önce yansıtılıp sonra odaklanarak uygulanan şok dalgaları kalpte olduğu gibi peniste de ince yeni damarların oluşumuna yol açarak peniste kanlanmayı artırmakta, ve böylelikle başarılı sertleşme yeniden sağlanmaktadır. Başarılı sertleşme peniste kanlanmanın yeterli olmasına bağlıdır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Şok Dalga Tedavisi ile Sertleşme Problemine Çözüm" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Doç.Dr.Tuncay TAŞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Doç.Dr.Tuncay TAŞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tuncay TAŞ Fotoğraf
Doç.Dr.Tuncay TAŞ
İstanbul
Doktor "Üroloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi9 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Doç.Dr.Tuncay TAŞ'ın Yazıları
► Sertleşme Sorunu Dr.Mehmet Levent SOYLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Şok Dalga Tedavisi ile Sertleşme Problemine Çözüm' başlığıyla benzeşen toplam 89 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Cinsel Bitkisel Ürünler Mayıs 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:19
Top