2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bir - Kaç Uyduruk Belirti İçin Otuz - Kırk Tane Ağır Belirti Satın Almak
MAKALE #11339 © Yazan Psk.İzzet GÜLLÜ | Yayın Ağustos 2013 | 6,511 Okuyucu
BİR - KAÇ UYDURUK BELİRTİ İÇİN OTUZ - KIRK TANE AĞIR BELİRTİ SATIN ALMAK

Sıradan bir hasta daha!

"Unutkanlık yaşıyorum" diye hekime gidiyor. Tahlil yapılıyor. Hatta MR bile çekiliyor. MR artık rutin olmuş zaten! Hiçbir şey çıkmıyor. Numune olarak tek bir değer dahi anormal değildir. Tüm değerler normaldir. Bunu doktoru söylüyor! Lakin yine de iki adet ilaç yazılıyor. "Olsun, sen yine de kullan" deniliyor.

Birisi B... ilacıdır diğeri W....

W..... Bu bir ilaç. Antidepresan gruba dahil! Kullanma Talimatını okuduğumda yazan ibareyi aynen aktarıyorum:

"W.... antidepresan olarak bilinen bir ilaç grubuna dahildir. W.... beyinde bulunan ve duygu durumunuzu düzene soktuğuna inanılan noradrenalin adlı kimyasal maddelerle etkileşime girerek çalışır."

Dikkat edin:

"Beyinde bulunan ve duygu durumunuzu düzene soktuğuna inanılan" diyor.

İnanılan...

Demek ki kesinlik yok! Demek ki birilerinin inancına yani zannına - tahmine göre ilaç veriliyor.

Anlayabildiniz mi?

Bilimsel bir ispat ve kesinlik yok yani. Bir inanç ve ön kabule dayanıyor.

Hep diyorum ya psikiyatri nesnel bir alan değil, psikiyatrik hastalıklar da bilimsel bulgulara dayanmıyor; tamamen felsefi bir etiketleme diye.

Psikiyatri ve psikiyatri ilaçları denilince beyinde her şey çözülmüş, bu alanda da her şey dahiliye, KBB, Kardiyoloji gibi tamamen nesnel verilere göre işliyor havası estiren psikiyatristlere (hatta psikologlara) ne diyeceğiz şimdi!

PEKİ

"Son dönemdeki bilimsel bulgulara göre beyinde şu - şu hususlar artık kesinleşti" diyenlere, böylece göz göre göre bizleri yanıltmaya devam edenlere ne diyeceğiz!

Hani psikiyatri son yıllarda çok hızlı ilerleme katetmişti?

Hani beyinde artık her şey nesnel sonuçlara kavuşmuştu?

Çoğu psikolojik sorunun fizyolojik mekanizmaları bulunduğu ortaya konulmuştu hani?

Bu yüzden gelen her eleştiri tamamen suçlama amacı taşıyordu; bu kişiler maksatlı ve cahil kimselerdi hani?

...

UYARI BÖLÜMÜ

Uyarı bölümündeki daha ilk maddede, "Antidepresanların çocuklar ve 24 yaşına kadar olan gençlerdeki kullanımının intihar düşünce ya da davranışlarını artırma olasılığı bulunmaktadır" yazıyor.

Dikkat edin:

İlacın etkili olduğuna inanılmakta, ancak bu vahim yan etkiden bahsederken "olasılığı bulunmaktadır" şeklinde bir kesinlik ibaresi yer almaktadır.

Bu ilaçlar beyinde daha duygu durumu düzenleyip düzenlemediği bile kesin olarak bilinmeyen bir merkeze gönderiliyor; bu konuda bir kesinlik yok! Ama ciddi yan etkileri olduğu kesin yani!

Etki bilime değil inanca dayanıyor; yan etki ise bilimsel!

Bu branşın adı: Psikiyatri!

Eni 20 cm'ye, boyu da 1 metreye yaklaşan kullanma talimatında o kadar çok sakıncasından bahsediliyor ki. Olası yan etkiler yazıyor sonra. Düşük değil; olası yan etkiler... Şimdi de aynen bunları veriyorum!

(Not: Yan etkiler bölümünde antidepresan ilaçlar ibaresi yer alıyor. Sadece bu ticari markanın yan etkilerinden bahsedilmiyor; bu grup ilaçların ortak yan etkilerinden söz ediliyor)

OLASI YAN ETKİLER

Alerjik reaksiyonlar,

Deride kızarma ve döküntü,

Hırıltılı soluma ve nefes alıp vermede güçlük,

Göz kapaklarında, dilde ve dudaklarda şişme,

Kaslarda ve eklemlerde ağrı,

Baygınlık ve kendinden geçme (Düşünün: Bir yerde düşüp bayılabilir, en tehlikeli bir durumda kendinden geçebilir kişi)

Kriz ve nöbetler (1000 kişiden 1'i kriz ve nöbet riski altındadır diyor. Demek ki bu derece ciddi yan etki gücü var; asıl önemli olan bu. Demek ki doğal işleyen mekanizmayı tek başına sarsıyor)

Çarpıntı, bayılma (Bayılma, dikkat edin!)

Huzursuzluk, hassasiyet, saldırganlık hissi, paranoya hissi (İşlenen kaç cinayette vs. antidepresan kullanıldığı haberleri yer aldı ancak üzerinde fazlaca durulmadı),

Kendini gerçek dışı veya garip hissetme (Uyduruk bir kaç depresif bulgu için git; en ağır hastalık olan şizofreni belirtileri al ve evine dön! Adı da tedavi olsun bunun; bizler de yutalım!)

Aslında var olmayan şeyleri var hissetmek ve bunlara inanmak,

Karıncalanma ve uyuşma,

Hafıza kaybı,

Karaciğer enzimlerinin yükselmesi,

Kontrol edilemeyen hareketler, koordinasyon sorunları,

Kan şekeri seviyelerinde değişiklik, (Doğal işleyişine müdahale etmediği ruhsal yahut fizyolojik hiçbir mekanizma yok; dikkat edin)

Sık idrar yapmak,

Titreme, göğüs ağrıları,

Tansiyonda değişiklikler (Tansiyon dengesine bile etki ediyor. Sağlık bir denge hali. Vücutta doğal işleyişine / dengesine müdahale etmediği ne kaldı?)

Kulak çınlaması (Etkisi KBB alanına bile sıçradı)

Uyku bozukluğu,

Baş ağrısı,

Endişe veya huzursuzluk hissi,

Zayıflık hissi,

Depresyon hissi (Hani depresyon ilacıydı bunlar? Dikkat: Depresyon ilacı depresyon hissi yaratabiliyormuş!)

Kafa karışıklığı,

Konsantrasyon zorluğu,

Kalp atışında artış (Kalbe bile müdahale! Olsun kalp vs. ne ki; depresyon daha önemli!)

Kilo kaybı ya da artışı

SONUÇ: 1

Bunca sayıda yan etki ve ağır belirti üretebilmesi için bir ilacın bir yerleri / sistemi bozması kaçınılmazdır! Bozuyor ki bunca sayıda ve nitelikte yan etki ortaya çıkarabiliyor!

Öyleyse birinci sonuç:

Pikiyatri tamir etmiyor; bozuyor!

SONUÇ: 2

Bu durumda uzatmayacağım. Sadece tek bir şey söyleyeceğim:

Psikiyatri ruhsal yardım adı altında tüm ruh ve beden fonksiyonlarına etki ederek / bu mekanizmaları bozarak "cinayet" işliyor!

Birileri bu cinayeti işliyor; birileri de yıllardır göz yumuyor, sessiz kalıyor!

O yüzden tekrar ediyorum:

Ruh ve beden sağlığımızın korunması için mevcut psikiyatri derhal yasaklanmalıdır!

Psikolog
İzzet Güllü
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Bir - Kaç Uyduruk Belirti İçin Otuz - Kırk Tane Ağır Belirti Satın Almak" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.İzzet GÜLLÜ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.İzzet GÜLLÜ'nün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     21 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İzzet GÜLLÜ Fotoğraf
Psk.İzzet GÜLLÜ
Sakarya (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi18 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.İzzet GÜLLÜ'nün Yazıları
► Flört: Kırk Katır mı Kırk Satır mı? Psk.Dnş.Ümran ÖRKÜN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Bir - Kaç Uyduruk Belirti İçin Otuz - Kırk Tane Ağır Belirti Satın Almak' başlığıyla benzeşen toplam 40 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Bir Veda Yazısı Haziran 2018
◊ Bu Yazıyı İyi Anla ÇOK OKUNUYOR Haziran 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:50
Top