2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Botoks, Dolgu,prp, Kök Hücre Tedavisi ve Fibrocell Tedavisi
MAKALE #11987 © Yazan Op.Dr.Bülent TEKEREKOĞLU | Yayın Ocak 2014 | 7,225 Okuyucu
BOTOKS
Yüzümüzde bir çok kas grubu bulunmaktadır. Bu kas grupları sürekli hareket içindedir. Buna çevresel faktörlerde eklenince kırışıklıklar oluşur. Buda kişiye yorgun, üzgün ve yaşlı bir görünüm verir.

Özellikle alın, kaş arası, göz altı ve kaz ayağı denen göz kenarında bu kırışıklıklar daha yoğundur. Yine alt yüz bölgesinde de kırışıklıklar olabilir. Ancak bu bölgelere botoks uygulamasını çok tercih etmemekteyiz.

Botoks eğer herhangi bir engelleyici kas hastalığı yok ise her hastaya uygulanabilir.

Özellikle kırışıklık tamamen oluşmadan önce yapılırsa kırışıklığın oluşması engellenmiş olur. Eğer kırışıklık tamamen oturursa botoks tek başına yetmeyebilir ve dolgu maddeleri ile combine etmek gerekebilir.
Işlem 10-20 dakika kadar surer.
Hasta botoksunu yaptırdıktan hemen sonra işine dönebilir. Nadiren küçük morluklar olabilmektedir.
Hastanın 5 saat boyunca başını çok fazla öne eğmemesi gerekir. Ilk gün yüze masaj yapmamasını öneririz.
Etkisi 2. Gün başlar ve 10-15. Gün maksimuma ulaşır.
6. ayda etkisi geçer.

Hastalarımızın sık sorularından biri ‘Sonra yaptırmazsam bir şey olur mu’ diye sorarlar. Botoksu bir kez yaptırdıktan sonra ilk yapıldığı haline geri döner. Daha kötüye gidiş olmaz.

DOLGU
Yaşlanmanın en önemli etkisi yüzde hacim kayıplarının oluşması ve yüzün yerçekimine bağlı aşağıya doğru yer değiştirmesidir. Genç yaşlarda yüz daha dolgun ve gergin olarak gözükür. Yaşla beraber hacim azalır, cilt kalitesi düşer, sarkmalar ve kırışıklıklar oluşur.
Yüzün değişik bölgelerinde hacim kaybı olur. Burundan aşağı dudak kenarına doğru uzanan çizgi(nazolabial bölge), alın, dudaklar, elmacık kemiklerinde hacim kaybı olur. Ayrıca çene yan kısım ve çene altında da sarkmalara bağlı kırışıklıklar oluşur.
Bu alanların hacminin tekrar yerine konması ile genç ve doğal bir görünüm sağlanabilir. Bu hacim artırma işlemi değişik dolgu maddeleri ile sağlanabilir.
Değişik içerikli ve kalınlıkta dolgu maddeleri mevcuttur. Bunların FDA onaylı olması, antialerjik olması ve granulom riskinin az olması gerekir. Uygulanacak dolgunun çeşidi kişiye ve uygulanacak alana göre değişir.
İşlem lokal anastezi ile yapılır. 30-45 dk sürer. İşlemden hemen sonra hasta işine dönebilir. Etkisi yaklaşık 12 ay kadar sürer.
Dolgular yalnızca yüze değil vücutta eksik olan her noktaya uygulanabilir.
Dolgu uygulatacak hastaların işlemin fiyatından önce dolgu maddesinin kalitesi ve uygulayıcı tecrübesine dikkat etmesi daha uygun olur.

PRP (Trombosit Yönünden Zenginleştirilmiş Plazma) Uygulaması

Plazma uygulaması kişiden alınan kanın özel bir tüpe konularak santrifüj işlemi yapıldıktan sonra ayrıştırılması ile elde edilen PRP’nin kişiye enjeksiyon yoluyla verilmesidir.
Plateletler yani trombositler vücudumuzda herhangi bir doku hasara uğradığı zaman dokunun eski haline dönmesi için gerekli olan faktörleri içinde barındıran yapılardır. Hasarlanan dokuya plateletler kan yoluyla göç ederler. PRP yapmamızdaki amaç hasarlı bölgeye bu onarıcı hücreleri yoğun olarak vermek ve oradaki iyileşmeyi hızlandırmaktır.
Aslında derimizde yaşlanma bir tür hasardır. Derimizde hasar oluşmaktadır. Bu işlem ile hasarlı bölgelere yapılan enjeksiyonlar ile bir tür iyileşme başlatılır. Deriyi eski haline dönüştürme işlemi başlatılır.

PRP uygulaması özel kitler aracılığıyla yapılmaktadır. En genel tanımla estetik tıpta PRP; yüz, boyun, dekolte bölgesi, eller, bacak içleri, kollar gibi vücut bölümlerinde , deride yılların ve güneşin sonuçlarını geriye döndürecek biçimde kırışıklıkların düzelmesini, çöküntülerin giderilmesini, deriye esneklik ve parlaklığının yeniden kazandırılmasını sağlamak için kullanılır. Yine saç dökülmesi tedavisinde tek başına kullanmak veya diğer tedavi seçeneklerinin etkisini güçlendirmek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Hastanın kendi kanından yapılan bir işlemdir ve herhangi bir madde eklenmemektedir. Bu nedenle risk yoktur.
Uygulama öncesi lokal anastezi uygulanabilir.

Yaklaşık 30 dakikalık bir uygulamadır. Kolayca uygulanır.

Bir seans tamamlandıktan sonra kalıcı bir ışıltı ve toparlanma ortaya çıkabilir. 10 gün arayla 3 seans yapılır. Sonra yılda bir tekrarlanır.

FİBROCELL TEDAVİSİ

Fibrocell kök hücre uygulaması kişinin kendi hücrelerinden elde edilen bir antiaging yöntemidir. Doku mühendisliği tekniğiyle kişiden alınan fibroblast denen kök hücrelerin labaratuvar ortamında çoğaltılarak kendisine geri verilmesidir.
Zaman içinde gerek çevresel faktörler gerek yer çekimine bağlı ciltte kırışıklıklar ve elastikiyet kaybı oluşur. İnceden kalına kırışıklıklar, sarkmalar ortaya çıkar. Zamanla cildin değişik katmanlarında ki hücre sayısının azalmasına bağlı olarak elastin ve kolojen lifleri kalitesi bozulur.
Bu hücre sayısı azalmasını desteklemek amacı ile kişinin başka bir alanından alınan hücrelerini alarak labaratuvarda çoğaltarak eksiği tamamlama işlemidir diyebiliriz.
Özellikle 30-35 yaşlarında uygulanır. Ancak yaş sınırı yoktur.
Kulak arkasından veya kol içi kılsız alandan alınan bir parça doku laboratuvar ortamında fibroblastlarına ayrılıp çoğaltılır. Bu şekilde cilt, hücre sayısı yönünden zenginleştirilir.
Elastin ve kolajen seviyesi yükseltilir.
Cildin nem dengesi düzelir.
Cilt parlak, pürüzsüz ve sıkı bir görünüm alır
İnce kırışıklıklar kaybolur, derin olanlar azalır.
Kullanıldığı yerler: Yüzde, dekolte bölgesindeki kırışıklıklar ve derin olukların giderilmesi, saç tedavisi, dudak şekillendirme, izler.
Hastaya 3-4 hafta ara ile 3 seans yapılır.

İlk değişiklikler 6-8 hafta içinde görülür. Uygulamadan sonraki aylar içinde ciltte giderek artan oranda iyileşme sağlanır. Bu düzelme uzun sürelidir, bazı araştırmalarda 4-5 yıl boyunca sürdüğü bildirilir.
Uygulama sonrası birkaç gün sauna, solaryum ve güneş ışınları önerilmez.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Botoks, Dolgu,prp, Kök Hücre Tedavisi ve Fibrocell Tedavisi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Bülent TEKEREKOĞLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Bülent TEKEREKOĞLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Bülent TEKEREKOĞLU Fotoğraf
Op.Dr.Bülent TEKEREKOĞLU
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Bülent TEKEREKOĞLU'nun Makaleleri
► DÜNİktidarsizlikta Kök Hücre Tedavisi Op.Dr.Levent TÜRK
► Botoks ve Dolgu Uygulamaları Dr.Engin KOCABAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Botoks, Dolgu,prp, Kök Hücre Tedavisi ve Fibrocell Tedavisi' başlığıyla benzeşen toplam 50 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Meme Estetiği Ocak 2014
► Burun Estetiği Ocak 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:22
Top