2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Saç Ekimi ve Saç Tedavileri
MAKALE #11988 © Yazan Op.Dr.Bülent TEKEREKOĞLU | Yayın Ocak 2014 | 4,166 Okuyucu
SAÇ EKİMİ

Günümüzde gerek çevresel koşullar( Hava kirliliği, uygunsuz ilaç kullanımı, uygunsuz katkılı şampuanlar ve bunun gibi nedenler) gerekse de genetik olarak saç dökülmesi ve kellik sıklıkla gözlenmektedir. Bu sorun bir çok bilim adamının uğraştığı alandır. Gün geçtikçe de gelişim göstermektedir. Saç dökülmesini engelleme amacı ile bir çok işlem yapılmaktadır. Ancak dökülmüş olan alanlarda saç çıkarılması için saç ekimi dışında herhangi bir uygulama yoktur. Diğer yapılan tüm işlemler olan saçı koruma amaçlıdır.

Saç ekiminde de plastik cerrahlar devreye girmektedir. Aslında saç ekimi Plastik Cerrahinin ana konularından olan greft operasyonudur. Saç ekimi uygulaması ülkemizde çok gelişmiş durumdadır. Gün geçtikce de daha profosyonel bir şekilde yapılmaktadır. Dünya ile aynı zamanda geilişimler takip edilerek saç ekimi uygulanmaktadır. Yurt dışından bir çok hasta saç ekimi uygulaması için ülkemize başvurmaktadırlar.
Saç ekimi bir kaç yöntemle yapılabilmektedir. Eskiden uygulana FUT tekniği şimdi yerini FUE tekniğine bırakmıştır. Ancak bazı uygun vakalarda FUT tekniği de uygulanabilmektedir.
FUE tekniğinde saç kökleri hiç dökülmeyen bölgelerden alınır ve istenen alana saç ekimi yapılır. Bu işlemde herhangi bir dikiş ve kesi kullanılmaz. Bu saçlar ömür boyu dökülmeyen saçlardır. FUE saç ekimi de kendi içinde değişik şekillerde yapılabilmektedir. Ancak bu işlem kişiye göre değişir.
İşlem ekilecek bölgeye göre 2-6 saat arasında değişir. Sedasyon ve lokal anastezi ile yapılır. Hasta ekim sonrası 3. Gün saç yıkaması için doktoruna başvurur. Daha sonra yurt dışı hastalar evine dönebilir. Yurt içi hastalar 15 gün sonra kontrole çağrılır.
Saç ekimi PRP ve mezoterapi ile de kombine edilebilir.
Saç ekimi yaptıracak hastaların işlemin teknik ayrıntılarından çok dikkat etmesi gerekenler; kesinlikle bir plastik cerrah ile görüşmesi gerekir, doğal bir ekim olması gerekir, kaç kök ekileceği, kaç seans olacağı doktoru ile muayene sırasında görüşmesi gerekir. Kısacası güvenilir doktoruna ulaşarak onun yönlendirmesi doğrultusunda hareket etmesi daha uygundur. Doktorunun önerisi ile gerekirse 1-2 yıl beklemesi de gerekebilir.

Uygun fiyatlı, sık aralıklı saç ekimi değil---------Doğal, profesyonel saç ekimi

SAÇ MEZOTERAPİSİ

Saç dökülmesi veya kellik erkekler için artık sorun olmaktan çıkmaktadır.
Saçı tamamen dökülen hastalara saç ekimi yapılarak kelliğin önüne geçilir. Saç ekimi yapılan hastalara ekilen saçları güçlendirmek için veya saç ekimi için erken olan hastalara da saç dökülmesini azaltmak ve saçları güçlendirmek için de değişik işlemler yapılabilir.
Bunlardan biri saç mezoterapisidir. Saç mezoterapisi sanılanın aksine yeni saç çıkarmaz. Bu konuda bir çok yerde yanlış bilgi verilmektedir. Saç mezoterapisini saç gübresi olarak adlandırabiliriz. Saçta eksik olan maddeleri ve vitaminleri saç köküne direkt enjekte etme yöntemidir. Birer hafta ara ile 5-10 seans uygulanabilir. Çok ince iğnelerle yapıldığından ağrısız bir işlemdir.
Diğer bir uygulama saç PRP si dir. PPR uygulaması kişiden alınan kanın özel bir tüpe konularak santrfüj işlemi yapıldıktan sonra ayrıştırılması ile elde edilen PRP’nin kişiye enjeksiyon yoluyla verilmesidir. PRP ile onarıcı hücreler olan trombositler büyüme faktörlerini salgılayarak saç köklerine destek olur. Saçlarda dökülme de azalma, canlanma, parlaklık sağlanır.
Bu uygulama seçeneklerini çoğaltmak mümkündür. Bu seçenekler kişiden kişiye değişir. Öncelikle saçların durumu ve yoğunluğu değerlendirilir. Bu sonuçlara göre yapılacak işleme karar verilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Saç Ekimi ve Saç Tedavileri" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Bülent TEKEREKOĞLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Bülent TEKEREKOĞLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Bülent TEKEREKOĞLU Fotoğraf
Op.Dr.Bülent TEKEREKOĞLU
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Bülent TEKEREKOĞLU'nun Makaleleri
► Kırışıklık Tedavileri Dr.Adnan ERDİNÇ
► Fraksiyonel Lazer Tedavileri Dr.Füsun TÖRE
► Bireyselleştirilmiş Menopoz Hormon Tedavileri Prof.Op.Dr. Nilgün TURHAN
► Saç Ekimi Dr.Sinan KAYA
► Saç Ekimi Op.Dr.Diren ÇELİK
► Saç Ekimi Dr.Güner UYSAL
► Saç Ekimi Nedir? Doç.Op.Dr.Süleyman TAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Saç Ekimi ve Saç Tedavileri' başlığıyla benzeşen toplam 22 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Meme Estetiği Ocak 2014
► Burun Estetiği Ocak 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:48
Top