2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Belki Keramet Öbür Firmanın Markasındadır
MAKALE #12309 © Yazan Psk.İzzet GÜLLÜ | Yayın Mart 2014 | 4,372 Okuyucu
YETER Kİ STATÜKOYA HALEL GELMESİN

Kayseri'de 4 çocuğuna, eşine ve kendine kıyan katil babanın 4 yıldır ağır antidepresanlar kullandığı kesinleşti. Göz göre göre gelen katliam... Üzerinde açıkça intihar düşüncesine yol açar yazan bir ajanın hala ilaç diye millete ekmek peynir gibi reçete edilmesi tam bir skandaldır.

Bir hekimlik branşının yaşatılması ve mesleki prestijinin korunması adına bu ilaçlara göz yumuluyor! 4 yıldır ilaç kullanıyormuş bu kişi. Sanki şeker hastalığı! Alakasız sorunları alakasız tıbbi yöntemlerle tedaviye kalkarsan elbetteki yıllar gerekir.

On gün yetmedi, 1 ay yetmedi, hadi 3 ay da kafi gelmedi. 1, 2, 3 yıl da değil! Tam 4 yıl... Bunun adı da tedavi! Bu garabete hala göz yumuluyor... Bu ilaçların 6 aydan fazla kullanılmasına izin verilmemeli. Madem serotonin düşmüş, yerine koymak için 6 ay nasıl yeterli gelmiyor?

Konuyla ilgili olarak bir gazeteye konuşan Psikiyatr Prof. Nevzat Tarhan: "Bir hastam aradı, ‘aklımda hiç intihar düşüncesi yokken, antidepresif ilaç kullanmaya başlayalı bu düşünceler aklımdan hiç gitmiyor' dedi. Bende ilacını hemen kestim." diyor.

Prof. Tarhan devam ediyor: "Bu ilaçları kullanınca daha önce muhafazakâr yaşadığı halde aniden âşık olan, cinsel duygu kontrol sorunu yaşayanlar var! ABD ordusuna Irak'ta antidepresanlar verildi. Sonra intihar oranlarının arttığı görüldü. Hâlâ çalışma yapılıyor bu konuda! Zaten bazı antidepresanların üzerinde intiharı artırır yazar!"

En az 6 ay kullan... Bu bu alanın klişesi artık... Aklıma hocanın ciğer burada ise kedi nerede yok kedi buradaysa ciğer nerede sözleri geliyor. Madem bu ilaçlar tedavi ediyor, bu süre ne? Madem 6 ay gerekiyor, ilaç nerede! 6 aylık uzun zamanın ve değişen koşulların yaratacağı doğal düzelmeleri ilaca mal ettirme uyanıklığının adıdır; ilaçla tedavi...

Bir antibiyotik en ağır enfeksiyonları bile şayet uygun dozda başlanmış ise bir haftada tedavi ediyor. 6 ay, 3 yıl, 5 yıl neyin nesi? Hani içinde serotonin maddesi vardı ve beyinde eksilen serotonini tamamlıyordu? O kadar çok eksilmiş ki tamamlamak için yıllar mı gerekiyor?

Psikiyatriye gidip de ilaç almayan tek bir kişi yok neredeyse. Psikiyatriye her giden hasta mı? Bu tam bir sömürü değil mi?

Bu arada depresyonda intihar riski var propagandasını çok duyarız ama üzerinde açıkça "antidepresan intihara yol açar" yazdığı halde tek bir kişinin ağzından bunu duyamazsınız. Birincisi milleti korkutur, hastanelere koşmasını sağlar çünkü. Diğeri ise bu branşın popülaritesine ve prestijine tehdittir. Ey samimiyet neredeysen ses ver ya da ortaya çık...

Oysa depresyondaki kişi kolay kolay intihar etmez. Çünkü depresyondaki kişi psikolojisini bu kadar çok önemsediği için girmiştir zaten bu sürece. Sıkıntısını bu denli önemseyen kişi canını önemsemez mi? Zaten sıkıntısını canına tehdit gibi algıladığı için önemser ve bu denli etkilenir aslında. Depresyonlu kişide intihar riski var tam bir kara propagandadır. Amaç kişileri korkutup kliniklere koşmasını sağlamaktır.

Tıbbi olmayan sorunlara ilaçla yaklaş!

Yetinme bu hatanla, bir de üstüne yıllardır yardımı sadece ilaca indirge!

"Terapiyi herkes yapamaz" de, o yolu da tıka...

Sonra da tedavi veriyoruz de millete... Millet de çaresizce yutsun bunu!

6 ay kullandır bu ilacı. Seni yeni mevsim ya da taksidi biten borcun iyileştirsin ama millet kerameti antidepresanlardan bilsin... Mevsimin havasını ilaç atsın...

3 kutu ilaç yaz bazen... Millet üç farklı ilaç verildi sansın. Üçünün aynı gruptan ilaç olduğunu anlamasın, bunların sadece ticari adı farklı üç marka olduğunu bilmesin... Böylece hem bütçe açık versin hem de milletin beyninde "ben ciddi hastayım" algısı oluşsun...

Fayda etmemiş ise ilacını değiştirdik de, bir 6 ayını da öyle çal. Değiştirdik dediğin öbür firmanın antidepresanı olsun... Belki keramet markadadır...

Kayseri'de çaresiz baba ufacık 4 çocuğunu katletti, birisiyle birlikte yukarıdan atladı. Allah bilir sıcak ve anlayışlı bir dost eli, samimi bir sohbetti belki de derdinin tek ilacı.

Daya ilacı üç dakikada, yolla evine. Adı da ruhsal tedavi olsun. Mevsim iyileştirirse adı ilaçlı tedavi, iyileştirmezse de adı hastalık kronikleşmiş olsun... Ancak sorumlu kesinlikle alakasız bir soruna sunulan alakasız tıbbi yardım olmasın, bu gerçek hep gizli - saklı kalsın...

Tıbbi olmayan bir sürece tıbbi bir hastalıkmış gibi yaklaş, üç kutu ilacı daya sen... Devam et...

"Terapiyi herkes yapamaz, terapi zordur" yalanıyla psikolojik desteğin de önünü kes. Sadece ve çaresizce ilaca mahkum et milleti. Alternatifsiz ve desteksiz bırak...

Yeter ki millet terapiyle bile iyileştiğini çünkü hasta olmadığını öğrenmesin, ilacın prestiji ve tahtı sallanmasın böylece...

Terapi ilacın, psikolog da psikiyatristin önüne geçmesin de millete ne olursa olsun....

Psikolog
İzzet Güllü
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Belki Keramet Öbür Firmanın Markasındadır" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.İzzet GÜLLÜ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.İzzet GÜLLÜ'nün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     13 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İzzet GÜLLÜ Fotoğraf
Psk.İzzet GÜLLÜ
Sakarya (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi18 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.İzzet GÜLLÜ'nün Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Belki Keramet Öbür Firmanın Markasındadır' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
◊ Bir Veda Yazısı Haziran 2018
◊ Bu Yazıyı İyi Anla ÇOK OKUNUYOR Haziran 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:38
Top