2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Dorn Terapi & Breuss Masajı
MAKALE #12320 © Yazan Fzt.Kaan AKIN | Yayın Mart 2014 | 13,102 Okuyucu
Dorn Terapi

Chiropractic ya da Osteopathy’ye nazaran daha nazikçedir. Hastanın dinamik hareketleri ile yapılan, kendi-kendine yardım metodu olarak adlandıracağımız Dorn Terapi ile omur eklemlerdeki hizalanma ve sıralanma düzenlenir.

Bu vesile ile sinirler rahatlar. Vücutta kan dolaşımı yeniden düzenlenir. Kan dolaşımının yeniden sağlanması ile hücreler beslenir, vücudun kendini yenileme süreci başlar ve ağrılar yok olduğu gibi ilgili organlarda da rejenerasyon başlar.

Dorn Terapi her zaman eşit olmayan bacak boyunun eşitlenmesi ile başlar. Zira binanın temeli olarak kabul edeceğimiz bacak boylarının birbiri ile eş olmaması, maalesef binanın kendini temsil eden, kalça ve omurganın olması gereken hizasında olmamasına neden olmaktadır.

Kişinin kendi dinamik hareketleri ve Dorn Terapistin uyguladığı bası ile önce bacak boyu eşitlenir, leğen kemiği ve sacrum paralelliği (oblique pelvis düzeltimi) sağlanır ve omurga üzerinde omurların hizalanma çalışmaları başlar. Ardından köprücük kemiği ve boyun omurları ve en son da kafa kemikleri ile çalışılır. Vücuttaki tüm eklem ve kemikler olması gereken pozisyonlarına getirilir.

Clavicula (köprücük kemiği) ve Mandibula (alt çene kemiği) kaymalarından kaynaklı olarak ise başta Atlas (birinci boyun omuru C1) olmak üzere boyun omurlarında kayma oluşur. Burada en sık rastlanılan problem boyundaki kasların aşırı gerilmesi ile oluşan aks düzleşmesidir. Normalde C harfi şeklinde olan boyun düz bir çizgi şeklini alır. Boyun düzleşince beyine giden dört vertebral arterlerden ikisi gerilir ve beyne yeterince kan gidemez.

Kişide migren, baş ağrısı, baş dönmesi, unutkanlık, bulantı, yüksek tansiyon, kronik yorgunluk, düzensiz kan dolaşımından kaynaklı tek taraflı yüz felci, sinüs şikayetleri, ağır işitme, kulak ağrısı ya da çınlaması olabilir.

C3 omuruna kadar inen sıkıntılarda ise; akne, sivilce, diş ağrısı, kanayan diş etleri veya neuralgia (sinirsel ağrı) ile karşılaşmak mümkündür.

Yüz kemiklerinin tekrar hizalanması durumunda “deviasyon ve sinüs” şikayetleri ile uykuda “diş sıkma, diş gıcırdatma” problemlerinin minimuma indiği gözlemlenmiştir.

Bel ve boyun fıtığı, siyatik, menisküs, diz protezi, karpal tünel sendromu, migren, kulak çınlaması, kronik yorgunluk,gece çok sayıda idrara çıkma gibi problemlerde ameliyata gerek kalmadan başarı ile uygulanan Dorn Method özellikle bel ve boyun ağrılarında Almanya’da en çok kullanılan Terapi halini almıştır. Yine Almanya’da birçok sağlık sigortası şirketi tarafından da ödeme kapsamındadır.

Omzunu hiç kaldıramayan ya da arkaya götüremeyen birinin daha ilk seans sonunda başarı ile bu hareketleri yapmasını görmek hiç şaşırtıcı değildir. MS hastalarında, otistik çocuklarda ise düzenli yapımı durumunda ciddi ilerlemeler kaydedilmiştir.

İki büklüm olmuş ve ağrılı bir şekilde gelip, dimdik ağrısız ve mutlu şekilde ayrılmak Dorn Terapi ile neredeyse çok normaldir. Üstelik hiç bir ilaç ve operasyona gerek kalmadan. Basit egzersizlerle uzun süreli başarı garantisi Dorn Method tarafından geliştirilmiştir.

Terapi esnasında size öğretilen egzersiz ve duruş şekillerine sadık kaldığınız, kendi sorumluluklarınıza evet dediğiniz anda ağrılarınıza sürekli olarak “hoşçakal” demiş olursunuz.

Breuss Masajı

1988 senesinde 89 yaşında olan Rudolf Breuss'tan öğrendiği "intervertebral disk masajı"nın Dorn Method ile çok iyi bir uyum içinde yapıldığını farkeden Harald Fleig tarafından geliştirilmiştir.

Sadece sırt bölgesine uygulanır.

Uygulanan baskı tekniği ile ağrıyı dindiren, sırt kaslarını gevşeten ve omurganın hareket yeteneğini arttırıp, kan dolaşımını arttıran bir masajdır.

Intervertebral Disk'lerde yırtık değil, dejenerasyon olduğu ve bunun kendisini yenilemesinin (rejenerasyon) mümkün olduğu temeli ile hareket edilmektedir.

Tarafımca özel olarak hazırlatılan St.John's Wort ile karıştırılmış sinolea sızma zeytinyağı kullanılarak, sırt bölgesi nazikçe, zarar vermeden gerilir, omurlar üzerinde germeler yapılır, omur ve disklerin beslenmesi ile tekrar tüm vücutta enerji akışı sağlanır.

Özellikle Dorn Terapi uygulandıktan sonra tavsiye edilen 20 dakikalık Breuss Massage kişiye ilave katkı sağlamaktadır.

Birinci Adım: Ağrı testi
Masaja başlamadan önce sacrum ve bel omurları üzerine parmak ile palpasyon yapılmalı ve ağrı olup olmadığı kontrol edilmelidir. Eğer ağrı var ise masaj çok hafif şekilde yapılmalıdır. Masaj asla ve asla ağrılı olmamalıdır. Masaj esnasında ne terapist ne de müşteri metalik (yüzük, kolye, bilezik vs) hiçbirşey kullanamaz.
Sağ elini kullanan terapist, müşterinin sağ tarafında, sol elini kullanan terapist ise müşterinin sol tarafında bulunacaktır.

İkinci Adım: Kuru olarak Omurganın gerdirilmesi
Çok az bir yağ kullanarak sacrum’dan kuyruk sokumuna, akabinde lumbar bölgeden kuyruk sokumuna, sırt omurlarından kuyruk sokumuna, en sonunda cervical 7 omurdan kuyruk sokumuna kadar sağ el (sağak terapist için) aşağıda, sol el onu üstten destekler şekilde omurga üzerinden aşağıya doğru baskı ile kaydırılacaktır. El öncelikle dikey, ardından yatay olarak kullanılacaktır. Bu hareket en az 10’ar kere yapılmalıdır. Kuyruk sokumuna varıldığında el hafifçe uçarcasına yukarıya doğru hareket ettirilerek bitirilecektir.

Üçüncü Adım: Yağlı olarak omurganın el ayası ile gerdirilmesi
Omurgayı el ayası ile gerdirirken omurga optimal rahatlamaya kavuşmaktadır. Omurlararası disklerin faydalanacağı şekilde kantaron yağının emilmesi sağlanacaktır. Bel omurlarının üst kısmında iki elimizde yan yana ayası tavana doğru bakarken, eller iç kısma çevrilecek ve karşılıklı olarak gerdirilirken bir elimiz boyun bölgesine diğer elimiz ise sacrum’dan kuyruk sokumuna doğru hareket edecektir.Dördüncü Adım: Omurganın hizalanması
Öncelikli olarak ikinci ve üçüncü adımlar tekraren yapılacak, ardından C7’den başlamak üzere sacrum’a kadar omurga sağ elin işaret ve orta parmağı arasında kalacak şekilde, baskı uygulayarak el aşağıya doğru kaydırılacaktır. Sol el, sağ el parmaklarını yönlendirici olmak üzere üst önde bulunacaktır.Beşinci Adım: Kalp Şekli ile omurganın tekrar hizalanması
Sacrum bölgesinden kenarlardan başlayarak el kalp şekli çizecek şekilde en yukarıya C7’ye kadar getirilecek, omurganın iki tarafından her iki elin parmakları baskı yapacak şekilde aşağıya kadar kaydırılacaktır. Terapist müşterinin kalçasına yakın pozisyonlandığı takdirde çalışması daha kolay olacaktır.
Altıncı Adım: Japon Kağıdı (ipek kağıt) Uygulanması
Omurga boyunca kantaron yağı dökülecek ve yaklaşık 20cm’ye 60cm uzunluğunda ipek kağıt omurga üzerine yerleştirilecektir. Ardından yine boyun bölgesinden aşağıya sacrum bölgesine kadar inen şekilde her iki elde birbiri ardına sanki yüzercesine, yüzeyi süpürcesine yukarıdan aşağıya hareket edecek, oluşan fazla enerjinin alımı sağlanacaktır.
Yedinci Adım: Havlunun Uygulanması
Kağıt üzerinden yaklaşık bir dakika boyunca el hareketinin tamamlanmasının ardından, sırta kağıt çıkartılmadan temiz bir havlu yerleştirilecektir. Sağ elini kullanan terapistler müşterinin sol tarafına geçecektir. Sol elini kullanan terapist ise zaten solda bulunmaktadır. Ardından her iki baş parmak arasında yaklaşık bir parmaklık mesafe kalırcasına eller birbirine değmeden sacrum’dan itibaren yan yana (sağ el aşağıda-sacrum’a yakın kalacak şekilde ) duracaktır. Yaklaşık bir dakika boyunca bu pozisyonda baskı uyguladıktan sonra eller yine birbirine değmeden yukarıya doğru kaydırılacak, yine bir dakikalık baskı sonrasında cervical kısımda sol el, sacrumda ise sağ el parmaklar ayakları gösterir şekilde baskı uygulayarak Evren’den şifa enerjisinin müşteri için gelmesi istenecektir.
Sekizinci Adım: Aura çalışması
Üç kere müşterinin kafasının üzerinden ayağına kadar her iki el ile hafif dokunarak aşağıya doğru kayılacak, her bir ayak üzerine gelmede eller silkilecektir. Ardından hiçbir şekilde müşterinin bedenine dokunmadan yine üç kere eterik aura üzerinde aynı hareket yapılacaktır. Her bir seferde elinizin silkilmesi unutulmamalıdır.
Final olarak kuyruk sokumundan başın en tepesinden (taç şakra) önüne (üçüncü göz) kadar sanki bir fermuar varmışcasına, fermuar çekilecektir.
Dokuzuncu Adım: Dinlenme
Müşteri bu pozisyonda yaklaşık 5 dakika dinlenirken, terapist elini soğuk su ve sabun kullanarak yıkamalıdır. Müşteri üzerindeki havlu kaldırılmalı, kağıt atılmalıdır. Kağıt tekrar kullanılmayacaktır.

Onuncu Adım: Sacrum’un tekrar gerilmesi
İkinci adımda yaptığımız sacrum’un gerdirilmesi hareketi tekraren 8-10 kere yapılacaktır. Bu şekilde Breuss Masaj tamamlanmış olacaktır
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Dorn Terapi & Breuss Masajı" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Fzt.Kaan AKIN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Fzt.Kaan AKIN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     6 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fzt.Kaan AKIN
Ankara
Fizyoterapist
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi9 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Fzt.Kaan AKIN'ın Makaleleri
► Kayropraktik Terapi Fzt.Vedat ÜLKER
► Manuel Terapi Fzt.Deniz İŞÇİ
► Manuel Terapi Fzt.Uğur GÜLEÇ
► Cinsel Terapi Dr.Taner CANATAR
► Bilişsel Terapi Dr.Serhat İPEKÇİ
► Ozon Terapi Dr.İlker SOLMAZ
► Ortopedik Manuel Terapi Fzt.Cihat SEYREK
► Manuel Terapi Nedir Fzt.Ersin SEVER
► Manuel Terapi Nedir? Fzt.Sedat BAYRAK
► Cinsel Terapi Nedir? Dr.Zengibar ÖZARSLAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Dorn Terapi & Breuss Masajı' başlığıyla benzeşen toplam 81 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Huzursuz Bacak Sendromu Nisan 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:47
Top