2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ye, İç, Nötrle
MAKALE #12325 © Yazan Dyt.Burçin ÇELİKEZER | Yayın Mart 2014 | 2,762 Okuyucu
Sevgili okurlar hepinize yine yeniden sevgiyle merhaba… Bu sayıda yazım hepinize özel, kadın-erkek, genç-yaşlı, diyette veya değil, hepiniz mutlaka okuyun. Çünkü yeni yıl geliyor. Hepimiz yepyeni bir yıla, keyifle, mutlulukla, eğlenerek, zevk sefa içerisinde girmek istiyoruz ki gelecek olan yılımız da öyle geçsin.

Şimdi zevk, keyif, mutluluk deyince, tüm dünyada da böyle gerçi ama bizim kültürümüzde, çok daha ön planda bu gerçek. Bizde bu hissin karşılığı; dolu dolu yemek, çeşit çeşit yiyeceklerle donatılmış masalar, bol bol yeme içme ağırlama üzerine kurulu.

Tamam yiyip içelim, kendimizi iyi hissedelim de, işin tartısal boyutu ne olacak peki? Pek tabi ki kilo alacağız. Ama kilo almak da istemiyor olacağız haklı olarak. İşler karıştı değil mi? Aslında hiç de öyle değil.

Kilo almamak başka tabirle korumak dediğimiz şey yememe değildir. Yediğini ciddiye alma ve dengeleme işidir. Bunu bir nevi felsefe gibi düşünürseniz, yaptığınız yeme hatalarının günahını ödemek diyebiliriz. Verdiğiniz bir günlük iş yükünü azaltmak yani.

KISITLAMA YOK NÖTRLEMEK VAR

Sevgili okurlar, şimdi bu kısmı dikkatle okuyun. Sizlere pek çok danışanıma verdiğim sırrı vereceğim. Uzun yıllar meslek hayatımda yeni yıla ölçülü programlar verdim. Dedim ki; alkol alacaksanız ekmek ve ürünlerini yemekte tüketmeyin. Tatlı yemeyi planladıysanız meyvenizden kesin. Çerezi bir avuçta tutun. Kestane olursa patlamış mısır olmasın. İçecek diyet olsun, yemeğe salatayla başlayın. Say say bitmez… Ama bir baktım ki en istikrarlı danışanlar, en iradeli kişiler bile o gece hiçbir şekilde ölçüyü ayarlayamıyor. Sonra düşündüm ki haklıyız. Çünkü yılbaşı gecesi kimse kısıtlanmak istemiyor. Hepimizin amacı, en güzel hislerle, gelecek koca bir yılın iyi geçme umudunu simgeleyen o gecenin en iyi şekilde geçmesi. O zaman dedim ki artık kısıtlama yok nötrlemek var.

ÖZGÜR GECEYİ NASIL NÖTRLERİZ?

Son üç yıldır artık kısıtlamıyorum. Önerdiğim beslenme programımı insan ruhuna uyarladım. O geceye gündüzden hazırlık yapacağız, tüm gece özgürüz ve ertesi sabah detokstayız. Yeni kurallar bunlar.

1 GÜNLÜK YENİ YIL PROGRAMI VE NÖTRLEMESİ

31 Aralık sabahı kalkıp önce limonlu suyumuzu içiyoruz. Günde iki litreye tamamlıyoruz.

KAHVALTI:

1 dilim sevdiğiniz peynir,

1 haşlanmış yumurta, bol baharatlı, tuzsuz,

sınırsız yeşillik, domates biber,

sade kahve veya beyaz çay.

ÖĞLEN:

Doyana kadar sebze yemeği veya sınırsız ot, sebze haşlama,

1 bardak yoğurt.

ARA: 1 bardak süt veya sütten kahve veya büyük bir bardak ayran.

AKŞAM:

Yeni yıl menünüze müdahale etmiyorum. Özgürsünüz. Dilediğinizce yiyebilir, içebilirsiniz. Ertesi sabah hepinizi detoksa bekliyorum.

1 OCAK:

Önce limonlu suyumuzla güne başlıyoruz, yarım saatlik bir yürüyüş yapıyoruz.

KAHVALTI:

1 dilim peynir,

3 ceviz içi,

bolca domatesli yeşillik,

1 fincan şekersiz çay veya kahve.

ARA:

1 bardak yoğurt,

3 kaşık yulaf veya müsli,

içine 2 dilim ananas veya 1 kivi veya 1 elma veya 1 armut,

ARA: 1 fıncan yesıl veya beyaz çay veya bır lımonlu soda

AKŞAM:

Detoks çorbası,

sınırsız çorba, yanında yağsız limitsiz mevsim salata ile…

BURÇİN’İN YENİ YIL ÇORBASI

5 bardak suya

1/2 lahana

1/2 brokoli

1 pırasa

1/2 kereviz

1/2 bağ ıspanak

2 diş sarımsak

1/2 limonun kabuklu yarısı

1 kaşık zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

pişirin, blendırdan geçirin.

Afiyet olsun… Hepinize çok mutlu, huzurlu, ama her şeyden önce sağlıklı, sevdiklerinizle beraber güzel yeni bir yıl diliyorum…
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ye, İç, Nötrle" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Burçin ÇELİKEZER'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Burçin ÇELİKEZER'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Burçin ÇELİKEZER'in Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Ye, İç, Nötrle' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:29
Top