2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kışın Kilo Almamak İçin Detoks Şart!
MAKALE #12358 © Yazan Dyt.Burçin ÇELİKEZER | Yayın Mart 2014 | 3,346 Okuyucu
Kimimiz belki hasta olduk oluyoruz. Özellikle bu ara bolca salgın hastalık var. H3N2, hatta dizanteri... Bazen çok mutlu ve enerjiğiz bilemiyorum ama genellikle kış aylarında metabolizma hızımız istemesek de azalır.

Güneşin yoksunluğu ve havanın erken kararması, gecelerin uzun olması, evde daha çok zaman geçirmek ve vücudun ısısını koruma çabası karşılığında, kış ayları vücudun enerji sarfiyatını azaltmak suretiyle bedeni yağlanmaya iter.

Bildiğimiz hepimiz için geçerli bir gerçek var o da; şartlar buyken eğer bir de biz, bütün yıl yorgun vücudumuzda birikmiş atıkları, toksinleri bedenimizden arındırmazsak vücut PH’ımız iyice asitliğe doğru kayar. Hem hastalıklara açık hale geliriz, hem de o asla görmek istemediğimiz karın yağları ve tartıda artan kiloyla karşı karşıya kalırız. Şimdi gelelim bu durumda neler yapmamız gerektiğine...

Önce detoks şart. Detoks dışarıdan vücudumuza gelen toksinler ve vücut içinde metabolik artıklar sonucu oluşan toksinlerin tamamından, idrar, ter ve dışkı yoluyla arınmaktır. Yıl boyunca çevre kirliliği, yanlış beslenme, susuzluk, hareketsizlik, stres, kullanılan ilaçlar, katkı maddeleri derken vücudumuz toksinlerden arınmakta zorlanır. O yüzden yılda en az iki kere vücudun toksin atma mekanizmasını hızlandırmak, bedeni ve ruhu dinlendirmek suretiyle, özel beslenme kürleriyle detoks yapmalıyız. İdeal bir kış detoksu üç günden uzun süre uygulanmamalıdır,

Detoksta karaciğer, böbrek ve bağırsak en önemli toksin atım organlarımızdır. Bu sebeple beslenme kürümüz özellikle bu organların faaliyetlerini destekleyecek ve hızlandıracak şekilde olmalıdır.

Detoksa yardımcı pek çok vitamin, mineral ve antioksidan vardır. Başta C vitamini, E vitamini, Koenzim, Q 10, selenyum, magnezyum en önemli serbest radikal temizleyicilerdir. Bunlar özellikle doğal yollarla alınmalıdır. İşlenmiş ve katkılı her türlü üründen uzak durulmalıdır.


OLMAZSA OLMAZLAR
Detoks döneminde özellikle günde 2,5 litre su içmeye özen gösterin ve içine karbonat karıştırmayı ihmal etmeyin.

Bitki çaylarından özellikle beyaz veya yeşil çay, ıhlamur, zencefil, tarçın, baharatlardan kekik, kimyon, rezene, zerdeçal, üç gün bolca yenilip içilmeli.

Kesinlikle şeker kullanmayın, asla tatlandırıcı tüketmeyin.

Sigara içmek yok, alkol kullanmak yasak.

Gazlı içecek ve yapay meyve sularından hiçbiri olmayacak. Bir tek soda serbest.

Kaya ya da deniz tuzu kullanın.

Probiyotik yoğurt yemeyi veya kefir içmeyi ihmal etmeyin.

Salatalarda keten tohumu, kabak çekirdeği, avokado ve zeytinyağı kullanın.

Her gün bir adet sarımsak tüketin, isterseniz çiğ olarak suyla bile yutabilirsiniz.

Üç gün boyunca, yatmadan bir tatlı kaşığı nar sirkesi veya elma sirkesini bir bardak ılık suya katarak için.

Her sabah aç karnına çörek otu çiğneyip yutun.
DETOKS ÇORBASI
1 litre suya
1 orta boy kereviz kökü
1 pırasa
4-5 parça brokoli
3-4 yaprak lahana
8-10 yaprak ıspanak
½ su bardağı yeşil mercimek
1 kaşık zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı deniz tuzu ekleyin
Blendırdan geçirin, üzerine ince kıyılmış maydanoz, bol limon veya sirke ile akşamları dilediğiniz kadar için.

DETOKS KAHVALTISI
Uyanınca;
1 havuçla beraber 1 tatlı kaşığı ketentohumu yağı eklenmiş limonlu su, üzerine 40 dakika yürüyüş, 20 dakika esneme hareketleri ve kahvaltı...
1 kutu probiotik yoğurt
3-4 kaşık yulaf ezmesi içine
1 kivi, 2 dilim ananas
10 kavrulmamış badem
ve 1 fincan bitki çayı

DETOKS CAYI
Yeşil çay
Biberiye
Kekik
Funda yaprağı
Ihlamur
Isırgan yaprağı ile kaynatın, limonla tüketin.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kışın Kilo Almamak İçin Detoks Şart!" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Burçin ÇELİKEZER'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Burçin ÇELİKEZER'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Burçin ÇELİKEZER'in Makaleleri
► Kışın Kilo Almayın Dyt.Merve TIĞLI
► Detoks İçin En İyi 8 Besin Dyt.Fatma GÖNEN
► Detoks Nedir? Evde Detoks Nasıl Yapılır? ÇOK OKUNUYOR Dyt.Perran AYDEMİR
► Kilo Almak İçin Püf Noktaları Dyt.Turgay KÖSE
► Kilo Almak İçin Öneriler ÇOK OKUNUYOR Dyt.İrem ÇELİK TÜTÜNCÜ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Kışın Kilo Almamak İçin Detoks Şart!' başlığıyla benzeşen toplam 34 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ye, İç, Nötrle Mart 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:58
Top