2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Vajinismus Tedavi Fiyatları
MAKALE #12488 © Yazan Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ | Yayın Nisan 2014 | 7,792 Okuyucu
Vajinismus tedavi fiyatları sorunu yaşayan çiftlerin merkez seçiminde belirleyici olmaktadır. Nitekim vajinismus hastalarının pek çoğunda ‘acaba gerçekten tedavi olabilecek miyim, acaba verdiğim paralar boş yere mi gidecek, ya başarısız olursam, herkes başarsa da ben yapamayacağım’ şeklindeki pek çok negatif düşünceler tedavilerinin aylarca ertelenmesine de sebep olmaktadır.

Maddiyat, maddi kaynakların iyi kullanılması son derece önemlidir; ancak doğru yerde, tecrübeli vajinismus klinikler tarafından tedavinin yapılması ve sonuca ulaşılması, ödenen maddi meblağın önüne geçmektedir.

En maliyetli vajinismus tedavisi, başarısızlıkla sonuçlananıdır…

Bir vajinismus merkezini yalnızca daha ucuz vajinismus tedavi fiyatları uyguladığından dolayı seçmek ve tedavinin başarısızlıkla sonuçlanması hem maddi, hem de manevi yönden bir yıkım demektir.

Yanlış, eksik ve birey veya çifte uygun olmadan yapılan ‘vajinismus tedavi methodları’ ve sonrasında oluşan başarısızlık umutların tamamen yıkılması anlamına gelecektir. Zaten zihinde oluşan başarısızlık ile ilgili korkular daha da büyüyecek ve ileride başka tedavi merkezlerine gidilmesini de engelleyecektir.

Vajinismusta Eş Direnci

Vajinismus eşlerinin bir kısmı zaten tedavilere sıcak bakmamaktadır. Eşlerin pek çoğunda ‘sorun senin kafanda bitiyor, başkası sana nasıl yardımcı olacak ki, yaparsan, bu sorunun çözümünü ancak sen yaparsın’ şeklinde olumsuz düşünceler vajinismus tedavisinin ertelenmesindeki en sık nedenler arasındadır. Pek çoğu bu tür yanlış inanışlarla eşlerinin tedavi olmalarını engellemektedir.

Zar zor bir şekilde tedaviyi kabul eden, ancak tedaviden başarısızlıkla ayrılan çiftlerde erkek eş desteği de bitmekte, tedaviyi uygulayan hekimlere güvenin azalması sonucunda ileriki zamanlarda tedavi düşünceleri de tamimiyle sonlanmaktadır. Umudun tükenişi evli vajinismus çiftleri için aldatma ve boşanma sebebi olabilmektedir.
Tüm bu sebeplerden ötürü, yalnızca maddiyatı düşünerek değil, tedavi konusunda başarılı olacağınıza inandığınız vajinismus tedavi merkezi için ilk baştan doğru seçim yapmanız hayati önem taşımaktadır.

Vajinismus Tedavi Fiyatları İçin Bir Örnek

Büyük bir fabrikanın birisinde çalışan ana makinelerden birisi arıza yapmıştır. Fabrika sahipleri bu arızanın giderilmesi için çevrelerinde tanınmış pek çok mühendis ile temasa geçmiş, bir sürü de para harcamış, ancak sorun halen bir türlü giderilememiştir.
Zaman içerisinde problem büyümüş, fabrikada üretim tamamen durmuş, çalışan işçiler maaşlarını alamaz hale gelmiş ve iflas durumu belirmiştir. Daha sonra fabrika sahipleri yaptıkları detaylı bir araştırma doğrultusunda, sorunu kökten halledebilecek, konusunda uzman, ülkede tek bir mühendis olduğunu saptarlar ve bu mühendisi fabrikalarına davet ederler.

Mühendis eline aldığı küçük bir tahta bir çekiç ile makinenin değişik yerlerine hafifçe dokunur ve bir saatlik bir çalışma sonrasında hatalı yeri bulur ve ‘arızalı parça burada, bu parçayı değiştirin der’. Gerçekten de parça değiştirildikten hemen sonra makine çalışır hale gelir.

Çalışmaya başlayan ana makine ile fabrikadaki üretim yeniden başlar ve işler düzelir. Ancak verdiği hizmet sonrası mühendis tarafından muhasebeye kesilen fatura, fabrika sahipleri tarafından yüksek bulunur ve ‘yalnızca bir saatlik bir çalışmanız için bu meblağ biraz yüksek değil mi’ şeklinde sorulur. Mühendis de cevaplar: ‘Yalnızca bir saatlik bir çalışma değil, 20 yıllık emek ve tecrübe + bir saatlik bir çalışmanın bedelidir bu’.

Vajinismus Tedavi Ücretleri Nasıldır?

Vajinismus tedavi ücretleri uygulamalarında merkezlerin bir kısmı ‘seans ücret tarifesi’ bir kısmı ise ‘paket ücretlendirme tarifesi’ uygulamaktadır.

Vajinismus tedavisi için seans ücreti alan merkezler, her görüşme sonrasında bir tedavi ücreti alırlar. Vajinismus tedavisi için paket ücret alan merkezlerde ise ilk seansta belirlenen sabit bir ücret konusunda çiftlere bilgi verilmekte ve bu sabit ücret tedavi süresi uzasa da artmamaktadır. Genel olarak bakıldığında vajinismus tedavi fiyatları açısından ‘seans ücretlendirmeleri’ daha makul görünmektedir. Çünkü ilk seansta ne kadar bir tedavi ücreti ile karşılaşılacağını bilmek ve yola o şekilde çıkmak vajinismus hastaları için daha rahatlatıcı bulunmaktadır.

Vajinismus Tedavi Maliyetleri İçin Diğer Etkenler

Vajinismus tedavisi için hastaların pek çoğu şehir dışından, Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlere ulaşmaktadır. Pek çoğu iş yerlerinden izin almakta, farklı bir şehirde konaklamanın verdiği maddi – manevi sıkıntıları da yaşamaktadır. O yüzden tedavinin kısa sürmesi de maliyet açısından önemlidir. Nitekim vajinismus tedavi maliyetleri haricinde işyerinden uzak kalma ve farklı bir şehirde konaklamanın da ayrı bir maliyeti olacaktır.

Tedavi ne kadar kısa sürerse çift için hem maddi hem de manevi yönden kazançlar daha fazla olmaktadır. Hem ödenen maliyetler azalacak, hem de omuzlardaki yük o kadar hızlı bir şekilde ortadan kalkacaktır. O yüzden; vajinismus tedavisine başlamadan önce araştırdığınız merkeze, tedavinizin ortalama olarak kaç gün süreceğini de sormanızda fayda vardır.

Vajinismus Tedavi Fiyatları ve Başarı

Vajinismus tedavi fiyatlarının çiftler açısından külfet getirdiği doğrudur. Ancak tedavi sonrası kazanılan başarı evliliğin yeniden yoluna girmesi, sıkıntıların ortadan kalkması ve büyük bir rahatlamayı da beraberinde getirecektir. Bu yüzden vajinismus hastaları, tedavi için merkez araştırırken ayrıntılı bir değerlendirme yapmalıdırlar.

Vajinismus tedavi fiyatları, ödeme koşulları, tedavilerin ne kadar süreceği, cinsel tedaviler konusundaki merkezin tecrübesi, başarı yüzdesi, tedavi garantisinin olup olmadığı, konaklama konusunda merkezin destek verip vermediği gibi faktörler oluşan toplam maliyetleri belirlemektedir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Vajinismus Tedavi Fiyatları" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Süleyman ESERDAĞ Fotoğraf
Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
İstanbul
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi47 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ'ın Yazıları
► Vajinismus Tedavi Yöntemleri Doç.Op.Dr.Nermin KÖŞÜŞ
► Vajinismus Tanı ve Tedavi Protokolleri Dr.Şaban KARAYAĞIZ
► Vajinismus Tedavi Sonrası Dönem Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
► Burun Estetiği Fiyatları Op.Dr.Bahadır BAYKAL
► Burun Estetiği Fiyatları Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR
► Estetik Cerrahi Ameliyat Fiyatları Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Vajinismus Tedavi Fiyatları' başlığıyla benzeşen toplam 72 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Vajinismus Tedavisi Nisan 2014
► Vajinismus Egzersizleri Nisan 2014
► Vajinismus Belirtileri Nisan 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:39
Top