2007'den Bugüne 92,232 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,964 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hipnoz (Hypnobirthing) Yöntemi ile Normal Doğum
MAKALE #12594 © Yazan Op.Dr.Ali Ata ÖZDEMİR | Yayın Mayıs 2014 | 4,954 Okuyucu
Hipnoz (Hypnobirthing) Yöntemi İle Normal Doğum

Hipnozla ağrısız doğum, hamileliği daha eğlenceli bir hale getirerek, bebeğinizin doğumunu kolaylaştırmasıyla, bebeğinize ve ailenize sunulan güzel bir hediyedir.

Hipnozla Ağrısız Doğum

Hipnozla normal doğum; ağrı kesici ile nefes egzersizi yapar gibi teknikleri kullanmadan, ıkınmadan, doğumun muhteşemliğine tanıklık ederek doğum yapmaktır. Doğumda hipnoz uygulamaları Amerikan Tıp Birliği tarafından kabul edilmiş bir yöntemdir. Kendi kendine hipnoz ( oto hipnoz ) sayesinde normal doğum, doğal, ağrısız keyifli bir olay olarak yaşanır.

Hipnoz, hem hamilelik döneminizde hem de doğum anında daha ağrısız, daha keyifli bir süreç yaşamanız için tercih edilen bir yöntemdir. Hipnoz, anneyi rahatlatırken, baba adayında da huzur sağlar.
Hipnotik süreçte öğrenilen, olaylara doğru yaklaşım bilincini, çiftler hayatları boyunca kullanırlar.
Bir anne adayı, eğitim sürecinde aldığı pozitif mesaj ve telkinlerle, doğum konusundaki kaygılardan etkilenmez. Bu durum doğum anında da daha rahat olmasını sağlar.
Hipnozla doğum yönteminde; korku, stres ve acı sendromu ortadan kalktığı için anne adaylarının çoğuna bu yöntemde daha az ilaç kullanılıyor olması bu yöntemin en öneminli artılarından biridir. Bir kısmında ise hiçbir kimyasal ajana ihtiyaç duyulmaz. Bu da sizi ve bebeğinizi kimyasal ajanların riskinden korumuş oluyor. Doğum anında anne ve bebeğe, hekim tarafından daha az müdahale olduğu için komplikasyon riski azalır.
Hipnotik durumda acı ve korku ortadan kaldırıldığı için doğum kasları doğum eylemine direnç göstermez. Bu durum annelerin ağrısız bir doğum süreci yaşamasını sağlar. Hipnoz anneleri, doğum sürecinde rahat oldukları için doğumun birinci ve ikinci aşamasında ihtiyaç duydukları enerjiyi kaybetmemiş olurlar.
Bu yöntem hamileliği daha eğlenceli bir hale getirerek, bebeğinizin doğumunu kolaylaştırmasıyla, bebeğinize ve ailenize sunulan güzel bir hediyedir.
Siz normal doğum yapan anneler; rahat, sakin ve huzurlu olduğunuzda etrafınızdaki her şey sizin ve bebeğiniz için daha rahat ve huzur verici olacaktır.

Hypnobirthing (hipnoz, telkin tekniği ile doğum) tekniği anne adaylarının normal doğuma rahat, korkusuz ve güven içerisinde girmesi için uygulanan bir yöntemdir. Her kadının çocukluğundan itibaren doğum hakkında duyduğu bazı iyi veya kötü hikayeler vardır ve bunlar bilinç altında yer ederek kişinin doğum konusunda az veya çok korku, endişe olmasına yol açar. Hypnobirthing yöntemi anne adayının bilinç altındaki korkularını yenmesini ve aslında doğumla rahatça başedebilecek yeteneklerin her kadının içerisinde saklı olduğunu göstermeyi amaçlar. Ayrıca çeşitli nefes teknikleri, gevşeme teknikleri ile annenin doğum sancıları ile rahatça başetmesini öğretir. Hypnobirthing sayesinde anne kendisine güven duymayı öğrenir. Korkularını yener.

Normal doğumda korku bir kısır döngüyü başlatır. Korku annede gerginlik yaratır, bu da ağrıya sebep olur. Ağrı ise daha fazla korkuya sebep olur bu da daha fazla gerginlik ve daha fazla ağrı şeklinde ilerler. Bu nedenle korkunun yenilmesi ağrıyı da önler, rahat, güven dolu bir doğum sağlar. Bu kısır döngünün kırılması gerekir. Hypnobirthing metodu eğitimi alan bir anne öncelike bilinç altındaki korkuların yersiz olduğunu anlar ve kendisinin de her kadın gibi normal doğum yapabilecek kabiliyette olduğuna inanır. Doğuma da bu inanç ve güven ile girer. Doğumun başlamasından itibaren yersiz korku ve endişeler ile panik olmak yerine bilinçli, sakin, rahat ve güven dolu hareketlerde bulunur. Anne adayı doğumdan önce öğrendiği nefes ve gevşeme tekniklerini uygulayarak sancılar (doğum ağrıları) ile rahatça baş eder.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Hipnoz (Hypnobirthing) Yöntemi ile Normal Doğum" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Ali Ata ÖZDEMİR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Ali Ata ÖZDEMİR'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ali Ata ÖZDEMİR Fotoğraf
Op.Dr.Ali Ata ÖZDEMİR
İzmir
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi16 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Ali Ata ÖZDEMİR'in Yazıları
► Normal Vajinal Doğum Prof.Dr.Alparslan BAKSU
► Normal Doğum ve Seyri Op.Dr.Ayşe DARAMA
► Ağrısız Normal Doğum Op.Dr.Ali Ata ÖZDEMİR
► Normal Doğum mu? Sezeryan mı? Dr.Hasan YILDIZ
► Normal Doğum mu Sezaryen mi ? Op.Dr.Kenan ERTOPÇU
► Normal Doğum ve Sezaryen Dr.Orkun ÇETİN
► Normal Doğum ve Sezaryen Op.Dr.Müjde KOYUNCU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,964 uzman makalesi arasında 'Hipnoz (Hypnobirthing) Yöntemi ile Normal Doğum' başlığıyla benzeşen toplam 72 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Cinsel Terapi Nedir ? Mayıs 2014
► Vajinismus Nedir ? Mayıs 2014
► Ağrısız Normal Doğum Mayıs 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:27
Top