2007'den Bugüne 92,232 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,964 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Labioplasti (İç Dudak Küçültülmesi)
MAKALE #12600 © Yazan Op.Dr.Ali Ata ÖZDEMİR | Yayın Mayıs 2014 | 3,262 Okuyucu
Labioplasti (İç Dudak Küçültülmesi)

Bayanlarda vajina ya da cinsel estetik günümüzde estetik cerrahi tekniklerinin ilerlemesi ile yeni bir boyut kazanmıştır. Genç yaşlı tüm yaş gruplarından hanımları ilgilendiren ancak utanma, muayene olamama, bilgi edinememe, konu hakkında çözüm bulamama gibi nedenlerden dolayı hep arka planda kalmış bir konudur.

Cinsel-vajinal estetik operasyonların amacı, hem estetik açıdan görünüşü düzeltmek, partneri ile cinsel hazzı arttırmak hem de hastanın psikolojik durumunu düzeltmektir. Genital bölge estetik ameliyatlarına karar verdikten sonar atmanız gereken ilk adım bir estetik cerraha başvurmaktır. Çünkü estetik cerrah vajen bölgesini bir bütün olarak ele almaktadır.

Özellikle iç dudak küçültülmesi ameliyatı (labioplasti-labiaplasti) bayanlarda burun ve meme estetiği ameliyatlarından sonra en sık yapılan ameliyatlardandır.

Sık rastlanan genital estetik sorunlardan biri, dış ve iç dudakların büyüklüğü ve sarkmalardır. Cinsel estetik ameliyatlardan biri olan labiumların düzeltilmesi operasyonlarına “labioplasti-labiaplasti” adı verilir. Küçük dudaklar (labium minus), büyük dudakların arasında ince deri kıvrımı şeklinde uzanır. Önde orta çizgide birleşerek klitorisi bir kılıf gibi örterler. Küçük dudaklar arkaya doğru küçülür ve belli belirsiz bir kıvrım halini alır. Bazı kadınlarda iç dudakların dış dudaklardan dışarı sarkacak şekilde uzun olması tıbben önemli bir sorun yaratmasa da estetik görünümü bozabilir. Doğuştan varolabilen, doğumdan sonra ya da aşırı kilo alıp verme sonucu da oluşabilen bu durum kadının cinsel hayatını kabusa dönüştürebilir. Evli veya bekar, doğum yapmış ya da yapmamış dileyen herkese bu operasyon yapılabilir.

Lokal anestezi altında, ameliyathane şartlarında küçük dudaklar olması gerektiği kadar küçültülmektedir. Ameliyat süresi ortalama 1 saattir. İç dudaklar kendiliğinden eriyen dikişlerle onarılmaktadır.Sonrasında ise bir pansuman yapılmamakta, bu bölge antibiyotikli pomatlarla temizlenmektedir. Hasta ertesi günden itibaren günlük yaşantısına geri dönebilmektedir. Dikişlerin iyileşmesi bir haftada tamamlanır. Yaklaşık 1 ay sonra kimsenin anlayamayacağı şekilde iyileşme gerçekleşmektedir. Genital bölge, yara iyileşmesi açısından şanslı bir bölgedir ve izler pek belli olmamaktadır. Ameliyattan 4 hafta sonra cinsel ilişkiye girilebilir.

Bu ameliyat kızlık zarına zarar vermez, cinsel ilişkiye, orgazma, gebe kalmaya ve doğum yapmaya herhangi bir zararı veya engeli yoktur. Ameliyattan sonra iyileşme süreci tamamlandığında iz kalmaz, ameliyat edildiği anlaşılamaz. Ameliyattan sonra idrar yapma ile ilgili bir sorun olmaz.

Bazen labium majuslar yani dış dudaklar yapısal olarak normalden uzun olabilir. Bu durumda cinsel ilişki esnasında penisin itmesi ile labiumlar gerilebilir ve bu da ağrıya yol açabilir. Bu durumda tedavi ve kozmetik amaçlı cerrahi ile labiumlar normal boyutlarına indirilebilir.

Labioplasti Ameliyatı (Labia Minora)

Cinsel estetik ameliyatlardan biri olan labiumların düzeltilmesi operasyonlarına “labioplasti” adı verilir. Küçük dudaklar (labium minus), büyük dudakların arasında ince deri kıvrımı şeklinde uzanır. Önde orta çizgide birleşerek klitorisi bir kılıf gibi örterler. Küçük dudaklar arkaya doğru küçülür ve belli belirsiz bir kıvrım halini alır. Bazı kadınlarda iç dudakların dış dudaklardan dışarı sarkacak şekilde uzun olması tıbben önemli bir sorun yaratmasa da estetik görünümü bozabilir. Doğuştan varolabilen, doğumdan sonra ya da aşırı kilo alıp verme sonucu da oluşabilen bu durum kadının cinsel hayatını kabusa dönüştürebilir.

Evli veya bekar, doğum yapmış ya da yapmamış dileyen herkese bu operasyon yapılabilir. Lokal anestezi altında, ameliyathane şartlarında küçük dudaklar olması gerektiği kadar küçültülebilir. Kendiliğinden eriyen dikişlerle yara dikilir. Bu ameliyat kızlık zarına zarar vermez, cinsel ilişkiye, orgazma, gebe kalmaya ve doğum yapmaya herhangi bir zararı veya engeli yoktur. Ameliyattan sonra iyileşme süreci tamamlandığında iz kalmaz, ameliyat edildiği anlaşılamaz. Ameliyattan sonra idrar yapma ile ilgili bir sorun olmaz. Yara iyileşmesi bir haftada tamamlanır. Ameliyattan 3-4 hafta sonra cinsel ilişkiye girilebilir.

Bazen labium majuslar yani dış dudaklar yapısal olarak normalden uzun olabilir. Bu durumda cinsel ilişki esnasında penisin itmesi ile labiumlar gerilebilir ve bu da ağrıya yol açabilir. Bu durumda tedavi ve kozmetik amaçlı cerrahi ile labiumlar normal boyutlarına indirilebilir.

Op.Dr. Ali Ata ÖZDEMİR
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Labioplasti (İç Dudak Küçültülmesi)" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Ali Ata ÖZDEMİR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Ali Ata ÖZDEMİR'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ali Ata ÖZDEMİR Fotoğraf
Op.Dr.Ali Ata ÖZDEMİR
İzmir
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi16 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Ali Ata ÖZDEMİR'in Yazıları
► Labioplasti (İç Dudak Estetiği) Nedir? Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
► Labioplasti Nedir? Labioplasti Nasıl Yapılır? Op.Dr.Ebru ZÜLFİKAROĞLU
► Labioplasti Op.Dr.Esra DEMİR YÜZER
► Labioplasti ve Karın Germe Op.Dr.Eser AYDOĞDU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,964 uzman makalesi arasında 'Labioplasti (İç Dudak Küçültülmesi)' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Cinsel Terapi Nedir ? Mayıs 2014
► Vajinismus Nedir ? Mayıs 2014
► Ağrısız Normal Doğum Mayıs 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:28
Top