2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Lazerle Varis Tedavisi
MAKALE #12618 © Yazan Prof.Dr.Levent OĞUZKURT | Yayın Mayıs 2014 | 3,606 Okuyucu
VARİS TEDAVİSİ BİLGİLENDİRME YAZISI

Varis tedavisinde temel olarak lazer tedavisi ve skleroterapi kullanılmaktadır. Size uygulanan bu tedaviler şu an bilinen en etkin tedavi yöntemleridir. Burada her ikisi içinde açıklamalı bilgiler verilmiştir.

Lazer tedavisi

Damar içinden yapılan Lazer tedavisi hastaneye yatış gerektirmez. İşlem bir ameliyat değildir, ameliyatın yerini alan ama ondan daha basit bir uygulamadır. Tedavi işlemine yürüyerek gelir ve yürüyerek gidersiniz. Narkoz yani genel anestezi kullanılmaz. Ancak işlem ağrı verebilen bir işlemdir. Bu nedenle işlem sırasında narkozdan çok daha kolay ve basit olan değişik ağrı kesme yöntemleri kullanılabilir. Ağrıyı kesmek için her iğne girim yeri uyuşturulur. Bu ağrıyı azaltır ancak tek başına yeterli olmaz. Bazılarınız hastaneye gelmekten ya da hasta masasına yatmaktan heyecan, korku ya da endişe duyabilirsiniz. Bu nedenle lazer işlemi yaptığımız her kişiye işlem öncesi kol damarından sakinleştirici ve ağrı kesici ilaç verilir. Böylece işlem öncesi var olan heyecan ve korku giderilir ve işlemin tümüyle ağrısız geçmesini sağlarız. Eğer kapıdan içeri girerken heyecan ya da endişe duyarsınız bunu erkenden doktorunuza ya da sizi içeri alan hemşirenize söyleyin. Daha bekleme süresinde bile ilaçlarla heyecan, gerginlik ya da korkunuz kolaylıkla giderebiliriz.

Her hastamıza damar yolundan sakinleştirici ve ağrı kesici ilaç vermek istediğimiz için herkesin işleme gelirken en az 4 saat aç olmanızı gerekir. Mutlaka kullanmanız gereken ilaçlar varsa işlemden en az iki saat önceye kadar çok az miktarda suyla tüm ilaçlarınızı alabilirsiniz. İşlemde verdiğimiz ağrı kesici ilaçlar nedeniyle işlemden sonra bir süre (1 saat kadar) gözlem altında kalmanız gerekebilir. Sizi bir yakınınız eve götürülecekse daha erken gidebilirsiniz. Ancak dönüşte araba kullanmayı düşünüyorsanız, verilen ilaçlar sürüşünüzü etkileyebilir. Ancak belirli bir süre gözlem sonra kendinizi çok iyi hissettiğinizde araba sürmenize izin verebiliriz.

Lazer işlemi sonrası öneriler

Lazer işleminden sonra getirdiğiniz varis çorabı giydirilecektir. İşlemden hemen sonra 15-20 dakika yürümenizi istiyoruz. İşlem sonrası olabilecek ağrılar için size ağrı kesici ilaç reçete edilecektir. Bu ilaç dışında size iyi gelen herhangi bir ağrı kesiciyi de kullanabilirsiniz. İşlemden sonraki 1-2 gün iğne girim yerlerinde hafif ağrı olabilir. İki günden sonra ise lazer yapılan bölgede ağrı, kızarma, morarma, kauçuk kıvamında sertlikler hissedebilirsiniz. Bütün bunlar tedavi sonrası beklenen değişikliklerdir. Ağrı genel olarak bünye ile ilgilidir. Bazen hiç olmaz, bazen daha belirgindir. Ağrı yürümenizi kısıtlayabilir. Ağrıyı engellemenin en iyi yolu ağrı olduğu sürece ağrı kesici ilaçları düzenli kullanmaktır. Ağrı genellikle 1-3 hafta sürer, ancak sertlik ve morluklar daha uzun sürebilir.

Lazer tedavisi olduğunuz gün banyo yapmamanız önerilir. 24 saatten sonra banyo yapabilirsiniz. Varis çorabını 2-3 hafta giyeceksiniz. Ondan sonra giymeniz gerekmez. Ama varis çorabı ağrılarınızı azaltıyor ya da sizi rahatlatıyorsa daha da uzun süre kullanabilirsiniz. Lazer tedavisinden sonra ilk kontrolü yaklaşık 3 ay sonra yapıyoruz. Buradaki amaç hem tedaviye bağlı tüm sonuçların bitmesi hem de tedavinin iyi etkilerinin tamamen ortaya çıkmasını aynı anda görmek içindir. İlk kontrolde genel olarak iyileşme bulguları sorgulanır ve tekrar renkli doppler ultrason inceleme yapılır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Lazerle Varis Tedavisi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Dr.Levent OĞUZKURT'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Dr.Levent OĞUZKURT'un izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Levent OĞUZKURT Fotoğraf
Prof.Dr.Levent OĞUZKURT
İstanbul
Doktor "Radyoloji - Röntgen"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Dr.Levent OĞUZKURT'un Makaleleri
► Lazerle Varis Tedavisi Prof.Op.Dr. Neyyir Tuncay EREN
► Varis Hastalığı ve Tedavisi Prof.Dr.Levent OĞUZKURT
► Lazerle Genital Estetik Op.Dr.Atıl AKTAŞ
► Varis Hastalığı Dr.Mustafa KÖSEAHMETOĞLU
► Varis ve Modern Skleroterapi Op.Dr.Barış ZAMANDAR
► Varis Hakkında Merak Edilen Herşey Prof.Op.Dr. Neyyir Tuncay EREN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Lazerle Varis Tedavisi' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:46
Top