2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ed 1000 Tedavisi Nasıl Yapılır?
MAKALE #12823 © Yazan Doç.Dr.Tuncay TAŞ | Yayın Temmuz 2014 | 6,250 Okuyucu
Son 3 yıldır başta İsrail, İngiltere ve Japonya’da uygulanan “Düşük Yoğunluklu Şok Dalga Tedavisi” sertleşme azlığı, yetersizliği yaşayan hastalara kalıcı bir çözüm sunan tedavi yöntemidir. *Avrupa Üroloji Klavuzu standart tedavilerinden biridir. ED 1000 (EDSWT) akustik teknoloji ile çalışan sertleşme sorunu tedavisinde kullanılan bir sistemdir. Akustik teknoloji şok dalgaları üretmektedir. Bu dalgaların penise uygulanması ile var olan zayıf atardamarların uyarılarak çaplarının genişlemesi ve yeni atardamarlar oluşması sağlanır. Böylece damar çaplarının büyümesi ve yeni kan damarlarının oluşmasıyla penise gelen kan miktarı artar. Doğal, fizyolojik bir sertleşme sağlanır. Kaybedilen sertleşme performansını artırır.

Genel olarak bu tedaviler, kliniklerde, özel muayenelerde ve hastanelerde uygulanır. Tedavi, bir doktor eşliğinde terapistle özel bir odada yürütülür. Öncesinde herhangi bir hazırlık yapmaya gerek yoktur. Hastanede yatmayı gerektirmeyen günübirlik tıbbi uygulamadır.Tedavinin tamamı, doktorunuzun belirlediği seanslardan oluşur. Her seans yaklaşık 20 dakika sürmektedir.

Tedavi protokolü kısaca ikiye ayrılır ilki her gün birer seans olmak üzere sertleşme probleminin şiddetine göre 6 ya da 12 seans sürmektedir. Bu protokolde tüm tedavi 6 gün ya da 12 günde bitmektedir. İkinci yöntem haftada 2 defa olmak üzere sertleşme probleminin şiddetine göre 6 ya da 12 seans uygulanmasıdır. Hafif veya Orta derece sertleşme sorunu olan hastalarda genellikle 6-12 seans yetmekte, Ağır sertleşme sorunu olan hastalarda 12-24 seans tedavi gerekmektedir.

Ağır sertleşme problemi olan hastalarda her gün devam eden 12 seansın ardından 3 ay beklendikten sonra bir 12 seans daha verilmesi tavsiye edilir.

Hastaların rapor ettikleri sonuçlara göre, tedavinin başlangıcından iki-beş hafta sonra kalıcı etkileri görülmeye başlamıştır. Tedavi bitiminden sonraki yıllar içerisinde, yüksek oranda memnuniyet yine hastalar tarafından rapor edilmiştir.

Yapılan klinik deneyler sonrası en az bir yıl takip edilen hastalarda, yüz güldürücü hasta memnuniyeti vardır. Bu tedavi, ilaçlara yanıt vermeyen, vakum pompaları, iğneler ve implant tedavisine yönlendirilmiş olan ileri sertleşme problemi yaşayan hastalarda da çok olumlu sonuçlar göstermiştir.

Tedavi tamamen güvenilirdir. Cerrahi müdahalesizdir ve ilaç kullanılmaz. Tedavi boyunca ve tedavi sonrasında da yan etkiler görülmez. Hastalar seans sonrasında hemen günlük hayatlarına dönebilirler.

Tedavi seansı ne kadar sürmektedir?

EDSWT işlemi tamamen ağrısızdır, bazı hastalar, tedavi esnasında hafif karıncalanma hissetmektedir; bu karıncalanma, tedavi biter bitmez kaybolmaktadır.

*Vardi Y, Appel B, Jacob G, et al.Can low-intensity extracorporeal shockwave therapy improve erectile function? A 6-month follow-up pilot study in patients with organic erectile dysfunction. Eur Urol. 2010 Aug;58(2):243-8. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20451317

*Vardi Y, Appel B, Kilchevsky A, Gruenwald I. Does low intensity extracorporeal shock wave therapy have a physiological effect on erectile function? Short-term results of a randomized, double-blind, sham controlled study. J Urol. 2012 May;187(5):1769-75.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22425129

*Gruenwald I, Appel B, Vardi Y. Low-intensity extracorporeal shock wave therapy--a novel effective treatment for erectile dysfunction in severe ED patients who respond poorly to PDE5 inhibitor therapy. J Sex Med. 2012 Jan;9(1):259-64. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22008059
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ed 1000 Tedavisi Nasıl Yapılır?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Doç.Dr.Tuncay TAŞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Doç.Dr.Tuncay TAŞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tuncay TAŞ Fotoğraf
Doç.Dr.Tuncay TAŞ
İstanbul
Doktor "Üroloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi9 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Doç.Dr.Tuncay TAŞ'ın Yazıları
► Vajinismus Tedavisi Nasıl Yapılır? Doç.Op.Dr.Nermin KÖŞÜŞ
► Atom Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır? ÇOK OKUNUYOR Prof.Dr.Cumali AKTOLUN
► Labioplasti Nasıl Yapılır Op.Dr.Kutlugül YÜKSEL
► Kürtaj Nasıl Yapılır? Op.Dr.Volkan Serhat DEDE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Ed 1000 Tedavisi Nasıl Yapılır?' başlığıyla benzeşen toplam 59 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Cinsel Bitkisel Ürünler Mayıs 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:27
Top