2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Otururken Ayak Pozisyonunun Önemi..
MAKALE #12940 © Yazan Öznur SİMAV | Yayın Temmuz 2014 | 5,262 Okuyucu
OTURURKEN AYAK POZİSYONUNUN ÖNEMİ..

Oturma konusu ile ilgili bir yazı yazacağım pek aklıma gelmezdi. Ama, bu konunun beni hep rahatsız ettiğini söylemeden edemeyeceğim. Herşey söz değil. Beden dilimiz, çoğu zaman sözden daha fazla şey söylüyor.

Rahat olmak, kendimizi rahat hissetmek önemli, ancak; ayaklarımızı neredeyse karşımızda oturan kişinin ağzına kadar uzatmanın nasıl bir rahatlık algısı olduğunu düşünmemiz gerekir.

''Ben seni hiç olarak görüyorum, hatta görmüyorum'' demek anlamına gelmiyor mu? ''Ben böyle rahatım, sana ne '' demek bu kadar basit değil. Sosyal bir ortamda yaşıyorsak eğer, başkaları bu kadar mı önemsiz? Karşımızdaki kişi için, hakkımda ne düşünür? Nasıl mesaj veriyorum? Diye düşünmüyor muyuz?

Özgüven, tavır ve davranışlarımıza yansıyor. Bakışlarımız, gözlerimizi kaçırmamız ya da kendimizden emin şekilde karşımızdaki kişinin gözlerine bakabilmemiz, bedenimizi, eğer sağlık sorunumuz yoksa dik ve kendinden emin tutabilmemiz..

Son zamanlarda toplu taşıma araçlarında erkeklerin yanındaki kişinin sahasına girip, bacakları açarak oturma ve kendi sınırlarının içinde olmama hali, kısa bir süre gündeme geldi. Bazı konulara sahip çıkıp, sonuç odaklı dikkate çekmek gerekiyor, konuyu.. Kampanyalar, farkındalık yaratmak, sosyal eğitim için gerçekten gerekli ..

Sen kimsin? Kim oluyorsun? Burada BEN varım, ben önemliyim, seni ezebilirim mesajı veren bu görüntüler artık normalleştirilmeye çalışılıyor. Amerikanvari görüntüler, kendi toplumsal özelliklerimize, alışkanlıklarımıza, değerlerimize sahip çıkmama hali televizyon ekranlarında almış başını gitmiş durumda.. Ayak tabanı karşısındaki kişinin yüzüne bakıyor, o bakmıyor..

İzleyiciye saygı lütfen.. Şahsen ben, ayaklarını ağzıma kadar uzatmış kişiyi görmek istemem. Başka kanala geçebilirim ama ÇOCUKLARIMIZ sosyal eğitimden uzak yetişiyorlar ve -saygı- konusunun beden dili ile yansımalarından olumsuz etkileniyorlar. Çocukların, yetişkinleri MODEL aldıkları düşünülürse, konunun önemi daha iyi anlaşılacaktır.

Rahat olmak.., nereye kadar rahat olacağız? Evde kimse yokken olan davranışlarımızla, artı bir kişinin olması ile gerçekleşen davranışımız aynı değildir. Çünkü, o bir kişinin beklentileri, ona yansıttıklarımız, onunda rahat etmesi, bizim ona karşı yaptığımız davranışlarla; ondan bize ne tepki geleceğini hesap etmemiz, bizim kimse yok gibi davranmamıza engel olan etmenlerdendir.

Egosu beslenmiş, kendini yukarılarda konumlayan, kendisi vazgeçilmez gören ya da görmek isteyen, çevresindekileri umursamayan, ''onlarda kim? '' Diyen, her şeyi ben bilirim diyen UKALA olarak adlandırılan kişilerde, bu oturma defosuna rastlanabilir. Erkek olmanın kanıtı bu değildir. Bu, karşısındaki kişiyi hesaba almamaktır. Zaman ilerlediğinde net olarak sizi zaten hesaba almadığını, diğer davranışları ile doğrular.. Ama, seni kim hesaba alsın? SEN KİMSİN ?

Ya da bu konuda şöyle de düşünülebilir:
Tamamen özgüvenden yoksun kişilerin, bu durumlarını örtbas etme, kendini toplumda önemli gibi yansıtma çabalarındandır. Bu hususta sebepler gözden geçirilmelidir ve ÇOCUKLUKTA yaşanan önem verilmeme, hiçe sayılma, değersiz görülme, baskıcı, kayıtsız şartsız aşırı otoriter, boyun eğici yaklaşımlardan etkilenmiş olabileceğini anlayabiliriz.

Televizyon ekranlarında sunucu hanımefendinin dibinde, ayağını ağzına kadar uzatan erkek katılımcıların kendilerini gözden geçirmelerinde yarar vardır, hepimizin bazı yanlışları ya da farketmedikleri durumları olabilir. Önemli olan, kişisel gelişime önem verip, telafi edebilmektir.

BEN olabilmenin önemi kadar SEN i önemsemek te BİRİNCİ derecede önemlidir. Kişiler arası ilişkiler ve aradaki bağın kuvvetli olması ve sağlıklı sürebilmesi için bu hususlara dikkat edilmelidir.

ÖZNUR SİMAV 28.07.2014
AİLE DANIŞMANI- PSİKOLOJİK DANIŞMAN
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Otururken Ayak Pozisyonunun Önemi.." başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Öznur SİMAV'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Öznur SİMAV'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Öznur SİMAV Fotoğraf
Öznur SİMAV
Bursa (Online hizmet de veriyor)
Çocuk Gelişimi Ve Eğitimcisi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi64 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Öznur SİMAV'ın Yazıları
► Bilinç, Bilinçaltı ve Ayak Fetişi Örneği Psk.Dnş.İsa Özgür ÖZER
► Ailenin Önemi Meral HASANDAYIOĞLU
► Değerlerin Önemi Psk.Dnş.Rahmi DANİŞMENT
► Evlilikte Paylaşımın Önemi Psk.Namık ACAR
► İlişkilerde Farklılıkların Önemi Psk.Dnş.Havva BAYAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Otururken Ayak Pozisyonunun Önemi..' başlığıyla benzeşen toplam 64 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Soma da Göz Göre Göre.. Haziran 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:10
Top