2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yağ Yakımına Yardımcı 17 Anahtar Besin
MAKALE #13083 © Yazan Dyt.Derya ZÜNBÜLCAN | Yayın Ağustos 2014 | 4,499 Okuyucu
YAĞ YAKIMINA YARDIMCI 17 ANAHTAR BESİN

1. Somon: Somon, günümüzde kalp hastalıklarından kansere kadar birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinen omega-3 yağ asidinin en iyi kaynakların biridir. Haftada bir veya iki somon tüketimi yağ kaybının hızlandırılmasında önemlidir.

Diyetisyen Önerisi: Somon balığı ve semizotunu birlikte tüketin. Somon balığı en iyi hayvansal omega-3 kaynaklarından biridir. Omega-3 vücudumuz tarafından üretilemeyen bu nedenle dışarıdan alınması gereken bir öğedir. Omega-3’ün depresyondan korunma, kilo kontorlü gibi önemli görevleri vardır. Yapılan çalışmalara göre somon balığı semizotu birlikte tüketildiğinde içerdikleri omega-3’ün vücudumuz tarafından kullanılması daha etkili olmaktadır. Günümüzde sıklığı giderek artan bir sorun olan göbek bölgesi yağlanmasıyla savaşmak istiyorsanız somon balığı ve semizotunu bir arada tüketerek göbek yağlarınıza savaş başlatabilirsiniz.

2. Yoğurt: Zengin kalsiyum ve protein içeriği sayesinde tok tutar. İçerdiği konjuge linoleik asit ile göbek bölgesindeki yağların yakılmasında yardımcı olur.

3. Elma: Üzerine tarçın ekilen elma, tatlı krizlerini kontrol altına almanıza yardım eder. İçerdiği pektin ve ursolik asit ile kilo verilmesini kolyalaştırır.

4. Acı Biber: Acı biber, vücutta stres hormonun azaltılmasını sağlayan metabolimayı çalıştıran kapsaisin adı verilen bir madde içerir. Kapsaisin, vücutta daha az yağ depolanmasını sağlar.

5. Tarçın: Yağ depolanmasının azaltılarak yakımının arttırılması kan şekerinin uygun kontrolüne bağlıdır.Tarçın kan şekerinin kontrol altına alınmasını sağlayan önemli bir baharattır. İçme suyunuza dal tarçın ekleyerek kan şekerinizi kontrol altına alabilirsiniz.

6. Yeşilçay: Sağlığa faydaları ile bilinen kateşin ve polifenol içeriği yüksektir. Yeşilçayın en önemli özelliklerinden birisi bacaklardan ödem atılmasını sağlamasıdır. Günde iki fincan içilen yeşilçay, depresyonu önler,metabolizmayı hızlandırır, yağ yakımını kolaylaştırır.

Diyetisyen Önerisi: Tarçın ve yeşil çayı birlikte tüketin. Tarçın, içerdiği öğeler ile iştah kontrolü, yemekten sonrası açlık ataklarının azaltılmasında önemli katkı sağlar. Yapılan çalışmalarda düzenli olarak her gün toplamda 1 tatlı kaşığı toz tarçın ve ile kaynatılmış yeşil çay içenlerde tokluk hissinde ve iştah kontrolünde artış gösterilmiştir. Metabolizmayı canlandırmak, iştah kontrolü sağlamak için bir ara öğününüzde elmalı&tarçınlı yeşil çay ile birlikte 8-10 çiğ bademden faydalanabilirsiniz.

7. Hindi eti: Yağ yakımı ve kas yapımında önemli olan proteinler içerir. 100 gramında sadece 1 gram yağ bulunması ile kilo vermek isteyenlerin rahatlıkla tüketebilecekleri besinler arasındadır.

8. Zencefil: Zencefil, bağışıklık sistemi, mide ve barsak sistemi başta olmak üzere vücudun genel sağlığı için oldukça önemli bir baharattır. Metabolizmayı hızlandırır, yağ yakımını kolaylaştırır.

9. Sirke: Son yıllarda bilimsel çalışmaların en gözde diyet mucizelerinden biri sirkedir. Mide probleminiz yoksa salataya iki kaşık sirke eklemeyi alışkanlık haline getirin. Sirkenin iştahınızı ne kadar dengelendiğine siz bile şaşıracaksınız.

Diyetisyen Önerisi: Elma sirkesi ve bulgur& Kepekli makarnayı birlikte tüketin. Her geçen gün yeni bir faydasını gördüğümüz elma sirkesi, karbonhidratlı besinlerin sindirimini yavaşlatır. Hamur işi, makarna, pilav yedikten sonra sindirim güçlüğü yaşıyorsanız salatanıza sirke eklemenizde, seçimlerinizi bulgur ve kepekli makarnadan yana yapmanızda fayda var. Sirke aynı zamanda iştah kontrolünde de yardımcıdır. Ancak mide sağlığında ciddi hasarlara yol açabileceği için aç karna alınmamalıdır.

10. Badem: En besleyici kuruyemişlerden biri sayılan badem, yüksek miktarda triptofan, kalsiyum, magnezyum ve Evitamini içerir. Yapılan çalışmalarda günde küçük bir avuç badem tüketimi ile kilo kontrolünü kolaylaştığı bulunmuştur.

11. Limon: Vücudu alkali hale getirerek yağ yakımına hazırlar. İçerdiği yüksek C vitamini sayesinde metabolizmanın daha iyi çalışmasını sağlayarak kilo verimini kolaylaştırır.

12. Yumurta: Güzellik için önemli iki vitamin olan b12 ve biotin içerir. %100 kullanılması ile yeryüzündeki en iyi protein kaynaklarından biridir. Yapılan çalışmalar yumurta tüketen bireyler tüketmeyenlere göre daha kolay kilo verdiğini göstermiştir.

Diyetisyen Önerisi: Yumurta ve dereotunu birlikte tüketin. Yumurta iyi bir D vitamini, dereotu ise iyi bir kalsiyum deposudur. Kalsiyum ve D vitamini sağlam kemik ve sağlıklı kaslar için önemlidir. Dereotu ile yumurtanın birlikte tüketilmesi halinde kas kramplarında azalma, kemik sağlığında artma, adet ağrılarında azalma gibi sorunlarda azalma gözlenir. D vitamini ve kalsiyumun birlikteliğinden faydalanmak için kahvaltıda omletinize bol miktarda dereotu ekleyebilir, öğle öğününüzde haşlanmış yumurtalı, dereotlu salata alternatiflerden faydalanabilirsiniz.

13. Kara buğday: 15. yüzyılda Avrupa’ya gelen esmer buğday Japonya başta olmak üzere Rusya, Kanada, Fransa ve Türkiye de yetiştirilmektedir. Magnezyum, B vitamini ve manganezin sengin bir kaynağıdır. Kaynaklardaki bilgiler arasında bu zengin içeriği sayesinde Çin ordusu tarafından güçlerinin artması için tüketildiği de yer almaktadır. Yapılan bilimsel çalışmalarda esmer buğday tüketen deneklerin beden yağ yüzdelerinin düştüğü, sağlıklı yağ oranlarına doğru yol aldıkları gösterilmiştir. E vitamini, selenyum, fenolik asit ve kolesterol düzeylerini düşüren flavonoidlerce zengin olan esmer buğday ramazanda salatalara, ekmeklere eklenerek hem iştah kontrolünün sağlanması hem de kolesterol seviyelerinin düşürülmesi için kullanılabilir.

14. Kefir: Sindirimi ve hazmı kolay, besleyici bir içecektir. Tıpkı yoğurt gibi sindirim sisteminin desteklenmesine yardımcı bir fermente edilmiş süt ürünüdür. Yoğurttan daha yoğun olan probiyotik içeriği ile barsaktaki iyi huylu bakterilerin artmasına yardımcı olur, kötü huylu bakterilerin yerleşmesini önler. Laktoz intoleransı olan, mide problemleri olan bireyler tarafından da rahatlıkla tüketilebildiği için kıymetlidir. İçeriği zengin mineral, vitaminlerle dolu kefir sıcak yaz günlerinde sıvı alımını arttırmak için kullanılabilecek serinletici bir içecektir. Kefir; Bağışıklık sistemini güçlendirir, mide barsak florasını dengeler, hazmı kolaylaştırır, kabızlığı önler, kansere karşı koruyucudur, yüksek tansiyon, kolesterol düşürülmesinde etkilidir.

15. Greyfurt: Zayıflama programlarında kullanılan bir numaralı meyve olan greyfurdun kilo kaybettirici etkisi üzerine yapılan bir çalışmada 12 hafta boyunca yemek öncesinde yarım greyfurt yiyen bireylerin kilolarında yemeyenlere oranla ciddi düşüş gözlenmiştir. Yağ yakımını hızlandırmak için uygun beslenme planına ilave olarak günden 1 porsiyon greyfurt tüketebilirsiniz. İlaç tüketiyorsanız greyfurt ilaç ile etkileşebileceği için tüketmeden evvel uzmanınıza danışmalısınız.

16. Mantar: Metabolizmanın daha iyi çalışması için gerekli riboflavin ve niasin içerir. 100 gramında 13 kkal içeren mantar diyet yapanlar için uygundur.

17. Limon: Vücudu alkali hale getirerek yağ yakımına hazırlar. İçerdiği yüksek C vitamini sayesinde metabolizmanın daha iyi çalışmasını sağlayarak kilo verimini kolaylaştırır.

DİYETİSYEN DERYA ZÜNBÜLCAN
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Yağ Yakımına Yardımcı 17 Anahtar Besin" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Derya ZÜNBÜLCAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Derya ZÜNBÜLCAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Derya ZÜNBÜLCAN'ın Makaleleri
► Sağlıklı Beslenmenin Anahtar Yöntemi Nedir? Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
► Besin ve Besin Öğeleri ÇOK OKUNUYOR Dyt.İpek AĞACA
► Zayıflamaya Yardımcı Besinler Dyt.Zeliha KARTAL DOĞAN
► Kilo Vermeye Yardımcı Kürler Dyt.Zehra GÖKTAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Yağ Yakımına Yardımcı 17 Anahtar Besin' başlığıyla benzeşen toplam 37 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:19
Top