2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Akupunktur ile Bel Fıtığı Tedavisi
MAKALE #13140 © Yazan Dr.Ebru EGEMEN UYSAL | Yayın Eylül 2014 | 3,754 Okuyucu
AKUPUNKTUR İLE BEL FITIĞI TEDAVİSİ

Akupunktur bel fıtığı tedavisi üzün süreli etkili olmaktadır. Akupunktur yapısal bozukluğu tedavi eder.

Belimizde 5 omur vardır. Omurlar arasında amortizör görevi yapan diskler vardır. Diskler bağ dokusundan oluşmuştur. Diskler omurlar arasındaki hareket serbestliği temin ederler. Daha da önemlisi omurlara (eğilme ve ağır kaldırmalar esnasında) gelen basıncı merkezden kenara doğru eşit miktarda dağıtırlar. Diskin içi jel gibi, peltemsi, yumuşak maddeden (sıvıdan) oluşan, dışı da özel lifli tabakayla çevrilmiştir.

Hareketsiz bir iş ve hayat tarzı, oturarak iş yapmak, şişmanlık, spora ısınmadan başlamak, stres içinde yaşamak, yanlış duruş ve oturuşlar bel için zararlıdır. Sürekli yapılan yanlış hareketler, duruş ve oturuş bozuklukları, ağır kaldırma esnasında yanlış eğilme hareketleri diskin dışında ki özel lifli tabakanın yırtılmasına neden olur. Bunun sonucu diskin içinde ki jel gibi, peltemsi yumuşak madde omurların arasına dışarı doğru fırlar. Buna bel fıtığı denir. Liflerden dışarı taşan bu sıvı hem sıvı özelliğini kaybedip sertleşir, hem de etrafta ki bulunan damar ve sinirlere baskı yapmaya başlar. Bunun sonucu belde ve / veya bacaklarda dayanılmaz ağrılar, hareketlerde kısıtlılık, topallayarak yürümek, bacaklarda uyuşmalar, kuvvet kaybı ve bacakta incelme ortaya çıkar. Eğer fıtıklaşma arkaya doğru olursa (omur iliğe baskı sonucu) hastada idrar tutamama ve cinsel fonksiyon kaybı olabilir. Bu durumda fıtığın ameliyat edilmesi gerekmektedir. Fakat fıtıkların %90 ameliyatlık değildir. Ameliyat gerektirmeyen vakalarda Akupunktur akla gelecek ilk tedavi yöntemidir.

BEL FITIĞI TEDAVİSİNDE AKUPUNKTURUN ETKİ MEKANİZMASI

Akupunktur bel fıtığı tedavisi üzün süreli etkili olmaktadır. Akupunktur yapısal bozukluğu tedavi eder.Merkezimizde bel fıtığı tedavisinde kulak ve vücüt akupunkturu uygulanmaktadır.

Akupunktur: 1. Ağrıyı giderir

2. Adaleleri gevşetir

3. Ödemi çözer

4. Psikolojik rahatlık sağlar ve böylece bel fıtığını kökten tedavi eder.

1. Akupunktur vücutta bulunan ağrı kesicileri harekete geçirir. Akupunktur esnasında batırdığımız iğneler vücudun Endorfini harekete geçirir. Endorfin vücuda özgü çok güçlü bir ağrı kesicidir. Böylece hasta ağrı kesici ilaç almadan akupunktur sayesinde şiddetli ağrılarından kurtulur.

2. Akupunktur vücuda ait kas gevşeticileri harekete geçirir.Biz kulak kepçesinin önünde bulunan Valiyum noktasını akupunktur iğnesiyle uyararak Gaba’yı salgılatırız. Gaba (Gama-amino-butirik-asid) çok güçlü bir kas gevşeticisidir. Böylece hasta kas gevşetici ilaç almadan bel bölgesinde oluşan kas spazmından kurtulur.

3. Akupunktur vücutta bulunan ödem çözücü maddeleri harekete geçirir. Biz kulakta bulunan temsili böbrek üstü bezin noktasına akupunktur iğneyi batırarak Kortizonu salgıltırız. Kortizonun ödem çözücü etkisi vardır. Kortizon bel bölgesinde oluşan ödemi dağıtarak, bölgeyi rahatlatır ve böylece o bölgede damar ve sinirlere yapılan baskı ortadan kalkar.

4. Akupunktur vücutta bulunan sakinleştirici maddeleri harekete geçirir. Akupunktur kanda Serotonin ve Endorfin seviyesini artırarak tedavi sırasında kişiye huzur verir ve sedasiyon sağlar. Akupunktur limbik sistemin çalışmasını dengeleyerek kişinin strese karşı tepkisini değiştirir ve bünyeyi strese karşı daha dayanıklı kılar.

Akupunktur haftada 2-3 kez olmak üzere toplam 15-20 seans uygulanmakta. Seanslar 20-30 dakika arası sürer.

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Akupunktur ile Bel Fıtığı Tedavisi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Ebru EGEMEN UYSAL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Ebru EGEMEN UYSAL'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ebru EGEMEN UYSAL Fotoğraf
Dr.Ebru EGEMEN UYSAL
İstanbul
Doktor "Akupunktur"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Ebru EGEMEN UYSAL'ın Yazıları
► Boyun Fıtığı ve Akupunktur Dr.Cemalettin EKMEKCİOĞLU
► Akupunktur ile Uykusuzluk Tedavisi Dr.Cemalettin EKMEKCİOĞLU
► Akupunktur ile Sinüzit Tedavisi Dr.Cemalettin EKMEKCİOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Akupunktur ile Bel Fıtığı Tedavisi' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Akupunktur ile Zayıflama Eylül 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:18
Top