2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yeni Evlenecek Çiftlere Öneriler
MAKALE #13413 © Yazan Psk.Dnş.Ferhan BIÇAKCILAR | Yayın Ekim 2014 | 3,993 Okuyucu
Evlilik insan hayatında tekrarı çok olmayan, ama insanı en derinden etkileyebilen bir oluşumdur. Ayrıca ailenin oluşumu açısından da son derece önemli birlikteliktir. Kurulması da bozulması da beli emekler ve fedakarlıklar harcanarak gerçekleştirilen, iki farklı genin yada karakterin yada ruhun ne derseniz deyin bir araya gelip ortak bir yaşam, ortak bir duygunun peşinde koşulması gereken bir olgu. Kötü gittiğinde insanı yıpratan iyi gittiğinde insan huzur, güven ve mutluluk veren bir maden gibidir. Hayat şartları güçleşip çocuklar dünyaya geldikçe, eşler üzerindeki sorumluluk ve baskı da artıyor. Bu da evlilik üzerinde olumsuz etkilere sebep oluyor. Ancak günümüz şartları az zamanda çok şey yapmayı gerektiriyor olması, evli çiftlerede bazı zorlukları yüklüyor. Kısacası birliktelik keyiflerini güçleştiriyor. Evinize, çocuklarınıza sağlığınıza iyi bakmanız, işinizi başarılı bir şekilde devam ettirmeniz, yeterince para kazanmanız ve de iyi görünümünüze dikkat etmeniz gerekiyor. Tüm bu hızlı tempo ve yapılması gereken şeylerin yoğunluğu içerisinde eşinizle iletişimi kaybetmeniz ise çok kolay. Çoğu zaman kendi sorunlarınızla başa çıkmakla o kadar meşgul oluyorsunuz ki, eşinizi kendi kendine yetecek, kendine bakabilen bir yetişkin olarak görüyorsunuz sadece.

Bu düşünce, enerjinizi harcayacağınız alanlardan birini ortadan kaldırdığından, kendinizi rahatlamış hissediyorsunuz. Gerçek şu ki, eşiniz ‘yapılması gereken şeyler’ listesindeki maddelerden biri değil. O, hayatınızı paylaştığınız, ilişkinizi besleyen kişi. Bu nedenle yoğun ve türlü sıkıntıyla geçen hayatınızda evliliğinizi korumak ve beslemek için bazı şeylere dikkat etmekte fayda var. Hep derler ya yeni evlendiğinde her şey çok güzel, cicim ayları ama sonrası biter. İşte bu güzelliğin bitmemesi için birkaç öneri hazırladım sizlere. Ama bunları okurken lütfen şunu da unutmayın. Flört mantığıyla evliliğin mantığı bambaşkadır. Eğer bu mantık farklılığına hazırsanız (işte biz buna evlilik olgunluğuna ulaşabilmek diyoruz) evlilikte sizin için çok keyifli olabilir.

İşte size birkaç öneri;
1. Evlilik bir ortaklıksa, yaşam boyu sürdüreceğinizi düşünerek bu ortaklığa giriniz.
2. Ortak amaç ve hayalleriniz hakkında konuşmak için zaman yaratın. Bunu bir toplantı olarak adlandırın. Çünkü vakit darlığı çekerken, toplantı tanımı daha bir ciddiyet kazandırabilir.
3. Eşinizle dürüst ve doğrudan iletişim kurun ve aranıza meşguliyetlerin girmesine izin vermeyecek ölçüde sık olarak konuşmaya çalışın, bu e-posta, ya da telefonda olsa bile.
4. Televizyonu ortadan kaldırın. Çoğu kimse işten eve geldiğinde televizyonun karşına çöküp kalıyor. Pek çok çift, televizyonu aradan çıkardıkça, dikkatlerini eşlerine verdiklerini belirtiyorlar. Ne de olsa, iyice yorulup çocukları yatırdıktan sonra, aptal bir televizyon programının karşısında oturmak, eşinizle iletişim kurmaya çalışmaktan daha kolay. Oysa televizyon gibi dikkat dağıtan unsurları ortadan kaldırdıkça evliliğinizin tomurcuklandığını ve yakaladığınız sakin anları eşinizle daha çok paylaşmaya başladığını göreceksiniz.
5. Eğer eşinizle paylaştığınız bir hobiniz ya da ilgi alanınız varsa, çok daha şanslısınız. Yoksa ortak bir hobi ya da ilgi alanı edinmeye bakın. Daha sonra sözleşerek birlikte bu alanda bir şeyler yapın.
6. Eşinizle ilk tanıştığınızda hissettiğiniz duyguları birbirinize hatırlatın. ancak dikkat edin bu hatırlatmayı onunda uygun olabileceği zamanda yapın ve onunda yapması beklentisine girmeden yapın.
7. Hoşgörü, güzel sanatların bir dalı gibidir, bunu öğrenin. Eşinize olumsuz yaklaşıp direkt eleştirmeye başlamaktansa, bu olumsuzluklar üzere onunla tatlı bir şekilde konuşmaya çalışın.
8. Hiçbir aile mükemmel değildir ve her ailede sorun yaşanır. Belki işler sizin ailenizde daha zor olabilir: Eşinizin ailesiyle yaşıyor, ailede birinin bir hastalığıyla cebelleşiyor, borç ödemeye çalışıyor, ya da işinizi yeni kaybetmiş olabilirsiniz. İşte esas bu zor zamanlarda eşinizle birlikte zorluklara göğüs gerip, güçlenirsiniz. Birbirinizi suçlamaya başlamak ve birbirinize nazik olmak yerine haklı çıkmaya çalışmak gibi, zor zamanlarda iyice su yüzüne çıkabilen durumlara karşı ise hazırlıklı olun, bunların önüne geçmeye çalışın.
9.Çocuk sahibi olduğunuzda ve onların küçüklüklerinde, belki ilişkinizi beslemek için yeterince zaman ya da enerjiniz olmayacak ama unutmayın sizin de zamanınız gelecek.
10. Yine, bir gün çocuk sahibi olduğunuzda Eşinizle birbirinizi çocuklarınızın önünde takdir edip onaylayın. “Bakın babanız ne kadar güzel bir kahvaltı hazırlamış bize.”, ya da “Bu akşam eve erken gelmen ne kadar da iyi oldu, hep beraber yemek yiyebileceğiz. Biliyorum ki bu aralar çok meşgul olduğun için bunu yapmak kolay olmadı.” gibi sözler hem eşinizin kendini iyi hissetmesini, hem de çocuklarınızın hoşgörülü bir ortamda yetişmelerini sağlar.

Son olarak ta şunu unutmayın EVDEKİ HUZUR ZENGİNLİK BUDUR!
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Yeni Evlenecek Çiftlere Öneriler" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Dnş.Ferhan BIÇAKCILAR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Dnş.Ferhan BIÇAKCILAR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ferhan BIÇAKCILAR Fotoğraf
Psk.Dnş.Ferhan BIÇAKCILAR
İzmir
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Ferhan BIÇAKCILAR'ın Yazıları
► Yeni Evlenecek Çiftlere Öneriler Psk.Dnş.Ferhan BIÇAKCILAR
► Evlenecek Gençler, Evliliğe Hazır Mısınız? Psk.Dnş.Mustafa Kemal ÇELİK
► Yeni Yıl Yeni Kararlar Psk.Dila HOTLAR
► Yeni Yıl / Yeni Hedefler Psk.Serap DUYGULU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Yeni Evlenecek Çiftlere Öneriler' başlığıyla benzeşen toplam 51 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Tükenmişlik Sendromu Ekim 2014
► Sıcaklar ve Psikolojimiz Temmuz 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:41
Top