TavsiyeEdiyorum.com
TavsiyeEdiyorum.com  
.com
Arama : | Site İçi Arama

Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hayatımın anlamı tek değil

Ayhan ALTAŞ Fotoğraf
Ayhan ALTAŞ
Bursa
Psikolog / Psk.Danışman
Özel Statülü Üye!TavsiyeEdiyorum.com Üyesi36 kez tavsiye edildiÖzgeçmişi MevcutÖzel Uzmanlığı VarKütüphanemizde Yayınlanan 11 Makalesi varFotoğrafı Mevcutİş Adresi KayıtlıTelefon Numaraları KayıtlıÖzel Mesaj GönderilebilirAnahtar Kelimeler: psikoterapi özel eğitim bilişsel varoluş terapisi aile eğitimi çocuk psikolojisi davranış bozukluğu dikkat eksikliği hiper aktivite otizm depresyon ayhan altaş hipnoz terapi bilişsel terapi sosyal fobi panik atak kişilik hipnoterapi varoluş psikanaliz iletişim iletişim bozukluğu davranış otistik down sendromu anksiyete bozukluğu agoraobi fobi cinsel işlev bozukluğu psikolojik danışman vajinismus sınav stresi nörolinguistik programlam çift terapisi agrılar aile terapisi migren sigara bıraktırmaKişisel Bilgileri MevcutMSN/ICQ/Skype Adresi VarTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Şu anda TavsiyeEdiyorum.com'da! Şu anda Sitemizde!
Makale Bilgileri
* Toplam Okuyucu : 608,

* Yayın Tarihi : 25-07-2008 - 18:12 (132 gün önce),

* Ortalama Günde 4.61 okuyucu.

* Karakter Sayısı : 4138 , Kelime Sayısı : 548 , Boyut : 4.04 Kb.
Ziyaretçilerimizin Üyemiz Ayhan ALTAŞ hakkında söyledikleri:
ADETA BİR MUCİZEEEE OLDU....
ben duygu 24 yaşındayım ve artık hayata fazla olduğumu düşünüyordum,gecen yıl anne ve babamı trafik kazasında kaybettim ve birkaç gün öncede çok sevdiğim nişanlım tarafından acı bir şekilde başka bir ilde aldatıldığıma gözlerimle tanık oldum.hayatta yalnızım o andan itibaren intihar etmeye kararlıydım yaşamam gereksizdi artık.gecen akşam rastgele AYHAN BEYE ilk ve son kez yazdım ve ilgilenmeyeceğini düşünmüştüm ama yanılmışım.gercek anlamda tam psikolog bana çok şeyler dedi ve sabırla dinledi cümlelerini tekrar tekrar yazdı.YAŞAMAM GEREKTİĞİNE inandırdı beni yoksa... [DEVAMI..]

(berrin, Danışan, 12-11-2008)

MERHABA. Öncelikle siteyi tesadüfen gördüm ve ilgimi çekti bana göre oldukça yararlı bir site insanları bilgilendirmek adına bir anlamdada sitenize kayıtlı olan hekimlerin büyük rolü var hepinize teşekkür ediyorum. AYHAN beyi kısa süreli bir dialoğ sonucu tanımış oldum ve ben kendi adıma psikoloğ insanlara nasıl çözüm ulaştırır diyordum ama bunu anlıyorumki farkında olmadan muhabbete sürüklenip kendinizi çok rahat açıyorsunuz AYHAN bey de bu anlamda bende etki bıraktı düşüncelerime girmeyi hiç düşünmemiştim ama bu onun sayesinde öğreniş bulundum. Kendisi son derece ilğil... [DEVAMI..]
(tülay, Danışan, 15-08-2008)

Ayhan ALTAŞ Hakkındaki Tüm Tavsiyeler
Hayatımın anlamı tek değil

HAYATIMIN ANLAMI TEK DEĞİL


İnsanlar hayatlarında birden fazla seçeneği olduğu halde tek bir seçeneğe takılıp kalırlar. Hayatımın anlamı eşim, çocuğum olmazsa yaşayamam, sevgilim benim her şeyim,lüks hayatım olmazsa olmazımdır vb. gibi düşüncelerle hayatları tek bir odak altında toplarlar. Tek odağa bağlanmış hayat bu odağı kaybetmeme çabası ile geçer. Onu kaybetme kaygısı bilinçaltımızda yeşertilir. Onun sefasını çekerken olamama ihtimalini bilincimizde gerilere atarak hiç düşünmeyiz. Ama tek odağa bağlanmış hayat, mutsuz geçmeye gebedir.

Ahmet okulunu birincilikle bitirdi, artık herkesin ondan çok farklı mimariler beklediği bir mimardır. Ahmet önce tüm Türkiye’de yapılmış olan mimarilerin projelerini inceledi. Kendinden beklendiği üzere farklı bir mimari yapmayı hedefliyordu. En sonunda tek sütunlu bir ev yapma karar verdi. Sütuna dört sütunda kullanacak bütün malzemeleri kullanacaktı, çok güçlü bir sütundu bu. Evi bitirince çok ilginç ve farklı bir mimari olmuştu. Ahmet bir nevi beklentilere karşılık vermişti. Herkesin taktirini topladı, çok farklı bir ev olduğunu düşünüyorlardı. Ama insanların kafalarında bu evin ne kadar dayanıklı? Diye soru işaretleri belirmeye başladı. Bir arkadaşı Ahmet’e ‘’ Ahmet bu evi tek sütunla yaptın güzel ve farklı oldu ama tek sütun yıkılmasın sonra?’’ Ahmet; kesinlikle yıkılmaz, çünkü dört sütunda kullanılması gereken malzemeyi bu tek sütun için kullandım. Çok güçlü oldu bunun yıkılmasına ihtimal vermiyorum. Ahmet’in kararlılığını gören arkadaşı ev hakkında daha fazla bir şey söylemiyor. Çünkü Ahmet evi ve projesi hakkında eleştiri kabul etmiyordu. Birkaç yıl geçti aradan Ahmet hala evine çok güveniyor, ev hakkında yapılan uyarıları hep kulak ardı ediyordu.

Bir gün hiç planda olmayan bir deprem Ahmet’in evini yerle bir etti. Ahmet şok olmuştu olmaz dediği şey olmuştu. Fakat evi tek sütuna değil de dört sütun ile yapmış olsaydı, ev sallanacaktı, belki çatlayacaktı ama yıkılmayacaktı. Sallanma ve çatlamadaki hasar tamir edilebilirdi fakat yıkılan evi tekrardan yapmak çok daha zordu.

Yukarıdaki hikaye de gördüğünüz gibi hayatımızı tek bir şeye odaklarsak, tek nedene hayatımızı bağlarsak altından kalkamayacağımız sorunlarla karşılaşmanız bir depreme bakıyor.

Hayat hiçbir zaman tek nedene bağlı değildir. Bizler seçenekli hayatta yaşıyoruz, hayatımız çok yönlüdür. Kardeşimizi severiz, anne babamızı severiz, çocuklarımızı severiz, yemek yemeyi severiz, arkadaşlarımızla konuşmayı severiz… Mevcut sevgimizi farklı odaklara böleriz, bunlar aralarında farklılıklar gösterebilir ama aralarında uçurum olamamalıdır. Bütün sevgimizi ve ilgimizi tek odağa ( tek sütun ) yöneltir ve onun hep bizimle olacağını düşünüp, olamama ihtimalini yok sayarsak. Büyük çöküntülerle karşılaşmamız şaşırtıcı olmayacaktır. Elbette kaybedilen bir şey bizi üzecektir ama hayatımızı kaybettiğimiz şeye bağlarsak üzülmekle kalmayacak altından kalkılması çok zor bir yıkım yaşamış olacağız. Bu yıkımların tedavisi çok zor ve uzun bir süreçtir. Tek sütün da değil de birçok sütunumuz olursa yıkılmayacağız sallayacak, belki çatlaklarımız olacak ama yıkılmayacağız.

Tek odağa bağlanmak insan gerçeklerinden uzaklaşmaktır, hayatta çok farklı mutlu olma seçeneği varken birine bağlanıp diğerlerini görmemezlikten gelmek farkında olmadan kendimize verdiğimiz bir cezadır. Tek neden bizi her zaman mutluluğa götürmeyebilir ama çok odağımız olursa ( dört sütun ) biri mutlu etmezse diğeri dengeleyebilir ve küçük, çözülmesi kolay sorunlarımız olur.

Unutmamız gereken hayatımız seçeneklidir, sevgi aşk vb. bizim için ihtiyaç değildir kaybedilmesi hayatın sonu değildir. Onlar olmasa da yaşayabilir ve mutluda olunabilir. Her zaman mutlu olabileceğimiz şeylerin olmasını istiyorsanız tek bir mutluluk odağına bağlanmadan mutlu olacağınız odakları arttırmalısınız ve bu odaklar arasında değer açısından çok büyük farklar olamamasına dikkat etmelisiniz. Kaybedilen mutluluk odağı bizi üzebilir ( sallanma çatlak ) ama YIKAMAZ!

*Bu yazının yazılma amacı bir bakış açısı yaratmak ve farkındalığı arttırmaktır. Tedavi etme amacı güdülmemiştir.

Hazırlayan
Psk. Ayhan ALTAŞ


Makale Yazarının Sayfasına Dönün
Makale Yazarına Eposta Gönderin

Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir :

"Hayatımın anlamı tek değil" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Ayhan ALTAŞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.

Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak yazarının izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.

Kütüphanemizden İlginizi çekebilecek diğer bazı makaleler:
  • Psikoterapi Nedir? , Emir Emre DOĞAN
  • Otizm , Emir Emre DOĞAN
  • Okul Fobisi , Emir Emre DOĞAN
  • Bir Cinsel Sapma: Teşhircilik , Emir Emre DOĞAN
  • Transseksüellik (Cinsel Kimlik Bozukluğu) , Emir Emre DOĞAN
  • Dikkat Eksikliği Ve Hiperaktivite Bozukluğu (Dehb) , Emir Emre DOĞAN
  • Borderline (Sınırda) Kişilik Bozukluğu , Emir Emre DOĞAN
  • Kişilik Ve Kişilik Bozuklukları , Emir Emre DOĞAN
  • Şimdiki Çocuklara Kitap Okuma Alışkanlığını Nasıl Kazandırırız? , Hülya TOPAL
  • Hiperaktivite Ve Dikkat Eksikliği (Hade) Hakkında Amerikan Psikoloji Birliği’ne Mektup , Üstün ÖNGEL
  • Merak Ve Öğrenme , Arzu GÜNEŞ
  • Çocuklarımızın Sağlıklı Gelişimi İçin Tavsiyeler , Asım EREN
  • Doğal Farklılıklar Neden Hastalık Olarak Etiketleniyor? , Üstün ÖNGEL
  • Çocuk Gelişim Dönemi Ve Özelikleri , Abdullah TOPAL
  • Panik Atak Mıyım?... , Füsun BUDAK
  • Geleceğimize Yön Vermek , Selahattin ÖNER
  • Öfke Yönetimi , Gülçin Dönmez FİDAN
  • Boşanmada Çocuk Psikolojisi: Anne Babanın Ayrıldığını Durumlarda Çocukların Ruhsal Durumu , Füsun BUDAK
  • Engelli Hakları, Yasal Düzenlemeler Ve Yaşanan Sorunlar , Halil TÜRKMEN
  • İntihar: Nedenleri, Belirtileri, Riskleri Ve Öneriler , Dr.Doğan Demirkan ÖZDEMİR
  • Kütüphanemizde yer alan dökümanlar profesyonel üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte tavsiyeediyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, çalışmaların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan makaleler bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir profesyonelle görüşmeden, makale içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Çalışmaların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yayınlanan makalelerin mali ve hukuki tüm hakları yazarına aittir. Kütüphanemizde yer alan herhangi bir makale başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir. Sitemizde sayfası bulunan site üyemiz profesyoneller üye sayfaları içinden, Makale Bilgileriniz bölümü altında, YENİ MAKALE GÖNDERİN linkini izleyerek bu sayfaya makale ekleyebilirler.

    23:20
    Top
    --> Sektör türkiye sektörler