2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Her Erkek Aldatır Paranoyası
MAKALE #13573 © Yazan Psk.Doğan Demirkan ÖZDEMİR | Yayın Kasım 2014 | 4,200 Okuyucu
Toplumda öyle bir yanlış inanış vardır ki “Her erkek aldatır”. Bu yanlış inanış bayanların her an aldatılma korkusu duymalarına ve paranoitleşmelerine sebep oluyor. Şunu unutmamak lazım ki aldatan her erkek aynı değildir. Erkeler değişik sebeplerden dolayı aldatırlar.

1. Fiziksel çekime kapıldığından aldatır. Erkek şehvani duygulara kolay kapılır ve kadınlara bakışının temel noktası cinselliktir. Bir anlık heyecan için aldatır.
2. Kimileri uzun vadeli bir ilişki yaşamakta sıkıntı çektiklerinden aldatırlar. Bu tip insanlar
kurdukları ilişkilerde güven ve bağlılık sağlayamazlar.
3. Evlilik ilişkilerinde mutsuz olanlar yeterli duygusal doyum sağlayamayanlar mutluluk ve duygusal tatmin için aldatırlar.
4. Kimileri de bir bayanın kışkırtma ve tahriklerine kapılarak aldatır.

Unutulmamalıdır ki bir kere aldatan çoğunlukla bir daha aldatacaktır. Aldatmanın kadın üzerinde ki tesiri ilk önce red etmeyle kendini belli eder. Hiçbir kadın aldatılmayı kabul edemez. Lakin her kadın aldatıldığını sezer.

EVLİLİĞE YATIRIM YAPIN

Aldatma konusunda ÇÖZÜM kadının bireyselliğine daha fazla özen göstermesindedir demişler.Türk toplumunda kadın evliliğin polisi, koruyucusu, kollayıcısı ve devamı için en çok çaba sarf eden olmuştur. Bu arada kadın kendini ihmal ettiğinden evlilikte sorunlar yaşanır erkek aldatır. Kadınlar kendi bireyselliğine daha fazla özen göstermelidirler. Evlilik tıpkı bir yemeğe benzer malzemeler iyi de olsa sürekli takip etmek gerekir. Evlilik ilişkisi sürekli yatırım ister.

TARTIŞMASIZ EVLİLİK SAĞLIKLI DEĞİL

Aile içinde tartışmanın yokluğu iyi bir iletişimin varlığına değil kötü bir iletişimin varlığına delalettir. Tartışmalar düdüklü tencerenin düdüğüne benzer. Rahatsız eder ses çıkartır ama olmazsa da tencerenin patlamasına sebep olur.

Her aile tek ve özeldir. Benzer gibi görünse de gerek aileyi oluşturan her ferdin farklılığından gerek onların dünyaya bakış farklılığından gerekse çevrenin özelliklerinden farklar ortaya çıkar.Aile terapilerinde ERKEĞİ dinlesen o kendince haklı KADINI dinlesen o kendince haklı görünüyor. Terapistin görevi danışanlara yeni bakış açıları kazandırmaktır danışan mevcut bakış açısıyla problemi göremiyordur. Her insanın kör noktası vardır. Bu kör nokta bizim kendimiz hakkında bilmediğimiz olumsuz kişilik özelliklerimizden oluşur. Özellikle düşmanlarımızla tartışırken bu kör noktalarımızı görme fırsatımız olur. Bu nedenle tartışmalara açık olmamız, düşmanlarımızın söylediklerine kulak vermemiz gerekir.

BAHÇIVAN ya da HEYKELTRAŞ OLMAYIN

Evlilikte bahçıvan ya da heykeltıraş olmamaya dikkat etmek gerekir. Eğer eşlerden biri bahçıvan olursa sürekli diğerini değiştirmeye çalışır. Bu da uzun vadede mutsuzluğa sebep olur. Evlilikte farklılığın olması tek başına uyumsuzluk sebebi olamaz. Her evlilikte farklılıklar bilirli bir yere kadar tolere edilir. Eğer farklılıklara tolerans sağlanmazsa evliliğin devamı tehlikeye girer.

Bazı kişilik tipleri evliliğe uygun değildirler bunlarla evlenmek riske girmektir. Bu insanların problemli olmalarını sosyal çevredeki uyumlarına bakarak da kestirebilirsiniz. Her ne kadar kadın için eşinin ekonomik gücü ve sosyal prestiji önemli olsa da kadının mutluluğu ve evlilikten sağladığı doyum daha ziyade eşler arasındaki duygusal ilişkinin nitelikli olmasına bağlıdır. Kadınlar duyguya ve anlayışa değer verirler. Kültür, para, makam sahibi olmak, rasyonelliğe önem veriyor. Toplumsal değerler mutlu evliliği ekonomik kaygının olmadığı tek çocuğun bulunduğu evlilik olarak yorumluyor. Halbuki mutlu evlilik için değer yargılarını anlamaya çalışmak lazım çünkü: farklılıkların ve görüş farklarının kaynağı değer yargılarında yatar. Eğer ortada bir problem var ve her fert bu probleme kendi perspektifinden bakmaya inat etmişse gizliden gizliye farklı şeylere değer veriyorlardır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Her Erkek Aldatır Paranoyası" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Doğan Demirkan ÖZDEMİR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Doğan Demirkan ÖZDEMİR'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Doğan Demirkan ÖZDEMİR Fotoğraf
Psk.Doğan Demirkan ÖZDEMİR
Ankara (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi31 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Doğan Demirkan ÖZDEMİR'in Yazıları
► Mevlana Paranoyası Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK
► Erkekler Neden Aldatır ? Psk.Şanver YEREBAKAN
► Kadınlar Neden Aldatır Psk.Doğan Demirkan ÖZDEMİR
► Erkekler Neden Aldatır Psk.İzzet GÜLLÜ
► Kadınlar Neden Aldatır? Psk.Serap DUYGULU
► Eşler Birbirini Neden Aldatır? Psk.Güzide TÜRKYILMAZ
► Psikiyatri Kitleleri Nasıl Aldatır Psk.İzzet GÜLLÜ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Her Erkek Aldatır Paranoyası' başlığıyla benzeşen toplam 31 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kayıp ve Yas Kasım 2014
► Asertif Olmak Kasım 2014
► Kadınlar Neden Aldatır Kasım 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:59
Top