2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Estetik Tedavi Yöntemleri
MAKALE #13685 © Yazan Op.Dr.Eser AYDOĞDU | Yayın Kasım 2014 | 3,338 Okuyucu
El Estetiği

Kök hücre- Fibrocell uygulaması

Bu yöntem, özel bir kültür yöntemi ile otolog canlı fibroblast hücre hattı oluşturmak için hastanın kulak arkasından punch ile alınan küçük bir biyopsi gerektirir. Sayısal olarak çoğaltılan bu canlı otolog fibroblastlar hastanın direk olarak dermisine enjekte edilerek burada sürekli bir protein tamir sistemi oluştururlar. Son bulgular; cilt gençleştirmede 12 aydan 48 aya kadar ölçülebilir bir iyileşme olduğunu göstermektedir. Bu çalışmalardaki histolojik analizler fibroblast enjeksiyonunun kolajen artışını sağladığını ve bununla birlikte dermal kolajenin kalınlığını ve yoğunluğunu da artırdığını kanıtlamaktadır. Bu yöntem herhangi bir alerjik tepki vermez.

Peeling ve TCA uygulaması

TCA (TriCloro AsetikAsit) ve peelinglerdir. TCA peeling uygulaması ile üst deri soyuluyor ve böylece derinin yenilenmesi ve gençleştirilmesi sağlanmış olmaktadır. Peeling işlemi ile cilt lekeleri, güneş hasarlı cilt, cildin yağ-nem dengesizliği gibi pek çok sorunu gidermek veya azaltmak mümkün oluyor. TCA peeling uygulanan bölgedeki cilt daha parlak, gergin bir hale getirir.

Hyalüronik asit dolgusu

Hyalüronik asit, cildimizin yapı maddelerinden biri, zaten doğal olarak ciltte bulunur ama yaşla azalmaya başlar. Ağırlığının 1000 katı kadar su tutma kapasitesine sahiptir. Dolayısıyla cildin su tutma kapasitesini artırır. Cilt altını dolgun, sağlıklı bir hale getirir. Hızlı ve pratik bir uygulamadır. Cilde anestezik bir krem sürüldükten sonra ince bir iğneyle dolgu maddesi cilt altına verilir.

Yağ enjeksiyonu


Yağ enjeksiyonu gittikçe popüler hale gelen bir uygulamadır. Enjekte edilen yağ dokusuyla hem yüz cildinde hem de el derisinde bir gençleşme, iyileşme, parlak bir doku oluşmaktadır. Yani derinin kalitesi artmakta ve biolojik yaşı azaltılabilmektedir.

Kalsiyum hidroksi apatit dolgusu

Klinik ortamında lokal anestezi altında 15-20 dakika süren bu işlemde genellikle kalsiyum hidroksi apatit maddesinden oluşturulan bir dolgu maddesi el sırtına 3-4 noktadan verilebilmekte ve masaj yapılarak tüm el sırtına yayılması ve ellerdeki kırışık ve yaşlı görünümün yok edilmesi sağlanmaktadır.

Vitamin ve Mezoterapi

El gençleştirme yöntemlerinden biri olan mezoterapi tedavisinde 2 veya 4 mm’lik ince enjektörler yardımı ile cildin mezoderm tabakasına vitamin, antioksidan ve kolajen artırıcı etkisi olan madde verilmesidir.

Dekolte Estetiği

Yüz estetiği uygulamalarının çeşitliliğinin artması, rutin halde uygulanması nedeniyle, artık dekolte estetiği de oldukça ön plana çıkmıştır. Ve yüzlerinde gençleşme gören kişiler boyun bölgelerinde de aynı gençleşmeyi beklemektedirler. Çoğumuz günlük cilt bakımını sadece yüzümüzle uygular, ürünleri boynumuza ve göğüs bölgemize sürmeyi ihmal ederiz. Oysa onlar da en az yüzümüz kadar bakımı hak eder, çünkü sahip oldukları ince deri nedeniyle ekstra neme ihtiyaç duyarlar. Özellikle dekolte bölgesi güneşten ve nemsizlikten etkilenir. Dekolte bölgesi için uyguladığımız işlemler;
1- Milano Liftingi: İğnesiz estetik işlemi olarak popülarize olan yöntem özellikle yüz, boyun, dekolte bölgesinde oldukça etkilidir.
2- Kırışıklıklara dolgu: Bu bölgedeki deri elastikiyeti bozulduysa ince kırışıklıklar özel dolgu maddeleri ile doldurulmaktadır.
3- Kök hücre Fibrocell: Bir gençleştirme yöntemi olan fibrocell ile yüz, el, boyun bölgesi ve dekoltede oldukça etkili sonuçlar elde etmekteyiz.
4- Dekolte için cilt bakımı:
5- Peeling ile canlandırma: Küçük peeling ajanları ile derinin canlılığını, elastikiyetini artıracak işlemler uyguluyoruz. İleri derecede artmış çizgilenme varsa yağ enjeksiyonları yapıyoruz.
6- Vitamin ve Mezoterapi: Canlandırmak ve nemi artırmak için çeşitli vitaminler ve kokteyller yapılmaktadır.
7- Botulinum Toksini: Bu bölgeye Botulinum Toksini da sıklıkla uygulanmaktadır. Botulinum Toksini dekoltenin daha gergin görünmesini ve ince kırışıklıkların açılmasını sağlamaktadır.
8- Dekoltedeki leke tedavisi: Dekoltede kadınların en çok şikayet ettiği konulardan biri de güneş lekeleridir. Bu lekeler için dekolteye peelingler yapılmaktadır.

Leke Tedavisi

Enzim Peeling (Işık Peelingi)
“Melano Out System” adı verilen enzim peeling, salgılanan melaninin koyu renge dönüşmesini sağlayan tyrosinase enzimini baskılayarak ciltteki melanin oluşumunu azaltır. Ciltteki lekeli bölgelerin rengi açılarak etkin bir tedavi sağlanır.
Enzim peeling, melasma ve özellikle hassas ciltlerde güneşe maruz kalmaktan kaynaklanan lekelerin tedavisinde etkili yöntemlerden biridir.
Enzim Peeling ciltte leke oluşumunu tetikleyen mekanizmayı baskılar. TCA ve soyucu asitleri içermez, dolayısıyla yan etki riski minimumdur. 1-4 hafta içinde parlak, tazelenmiş ve lekelerden arınmış bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.

Enzim Peelingi ( Işık Peeling ) Nasıl Uygulanır?

Enzim Peeling’in ilk başlangıç tedavisi her zaman klinik koşullarda uzman doktor tarafından yapılır. Cilt temizlendikten sonra ışık peeling uygulamasına geçilir. Cilt tipinize bağlı olarak uygulanan maske 8-12 saat arası yüzünüzde kalmalıdır. Uygulamanın ardından maske cildinizde kalarak eve gidilmektedir. Doktorunuz tarafından belirlenen, size iletilen süre sonunda maske suyla yıkanarak temizlenir. İki gün boyunca verilen nemlendirici krem kullanılır. Daha sonra leke için özel kremin kullanılmaya başlanması gerekmektedir.

Işık Peeling İle Ne Tür Cilt Problemleri Tedavi Edilebilir?

• Cildin yaşlılık lekeleri
• Yüzdeki aşırı pigmentasyondan kaynaklanan lekeler
• Derideki koyu lekeler (spotlar)
• Melasma
• Cholasma
• Akne izleri

İlk uygulamadan 2-4 hafta sonra kontrol yapılması önerilir. 3-6 ay boyunca da doktorunuzun önerdiği aralıklarla kontrol yapılabilir. Leke kremine devam edilip edilmeyeceği bu kontrollerde karar verilir.

Koltukaltı Terleme Tedavisi

Koltukaltı Botulinum Toksini aşırı terleme tedavisinde en çok tercih edilen yöntemlerden birisidir. Botulinum Toksini uygulaması aşırı terlemesi olan bölgelere yapılır. Koltukaltı, avuç içi, ayaktabanı, saçlı deri bu uygulamanın sıkça yapılan bölgelerdendir. Botulinum Toksini uygulaması ile aşırı çalışan ter bezlerinin çalışması azaltılır. Fazla terleme kişinin sosyal hayatını negatif yönde etkiler. Bu yüzden Botulinum Toksini uygulaması sonrası memnuniyet çok fazladır.

Koltukaltı Botulinum Toksini uygulaması klinik ortamında yapılır. 15- 20 dk’ lık bir işlemdir. Etkisi 10 gün sonra başlar. Botulinum Toksini etkisi ortalama 6-12 ay sürer. Ve en çok merak edilen soru; terleme azaltılırsa vücuda bir zararı olmaz mı? Botulinum Toksiniyle terleme bölgesel azaltılmaktadır, yok edilmemektedir ve vücudun diğer bölgelerindeki terleme devam etmektedir.

Terleme insan vücudunda normal bir süreç iken aşırı terleme çok büyük problemleri beraberinde getirir. Ter bezlerinin aşırı çalışmasına bağlı kişinin günlük yaşamında bazı aksamalar olmaktadır. Kıyafet seçimleri, sosyal hayatı engellemesi açısından birçok engel çıkarmaktadır. Aşırı terleme toplumun % 1 inde görülen bir problemdir. Özellikle avuç içi, ayak tabanı, koltuk altı ve daha az olarak da yüz, kasıkta, saçlı deride, kuyruk sokumunda aşırı terleme görülebilir.

Fazla terlemenin en önemli sebepleri arasında stres, diyabet, değişik uyaran ilaçlar, tiroid bezinin aşırı çalışması, böbrek üstü bezinde görülen hastalıklar, menopoz, hipoglisemi, şişmanlık, hormonlar yer alır.

Kişiler özellikle aşırı koltukaltı terlemesinden şikayetçi olurlar. Fazla terlemenin giysilerde iz yapması, ıslanmış görüntüye sebep olması, kötü koku duyulması hem kişinin kendini hem de çevresindeki insanları rahatsız edebilir. Bu tür kişilerde koltukaltına yapılan Botulinum Toksini terlemeyi oldukça azaltır. Bazı insanlarda avuç içleri ve ayak tabanlarında aşırı terleme izlenebilir. Bu problemin psikolojik ve sosyal ve bir sorun olduğu durumlarda Botulinum Toksini tedavisi uygulanabilir.

Botulinum Toksini’nin fayda etmediği durumlarda klipsleme, lazer ile terbezlerini yakma gibi ameliyatlar denenebilir. Çünkü nadir de olsa Botulinum Toksini’nin faydası olmadığı kişilerle karşılaşabiliyoruz.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Estetik Tedavi Yöntemleri" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Eser AYDOĞDU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Eser AYDOĞDU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Eser AYDOĞDU Fotoğraf
Op.Dr.Eser AYDOĞDU
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi49 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Eser AYDOĞDU'nun Makaleleri
► Vajinismus Tedavi Yöntemleri Doç.Op.Dr.Nermin KÖŞÜŞ
► Lenfödem ve Tedavi Yöntemleri Fzt.Elif Esra FARIMAZ
► Sellülit ve Yeni Tedavi Yöntemleri Prof.Dr.Ahmet KARACALAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Estetik Tedavi Yöntemleri' başlığıyla benzeşen toplam 58 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Estetik Uygulamalar Kasım 2014
► Awt Uygulamaları Kasım 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:17
Top