2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Pratik Diş Beyazlatma Önerileri
MAKALE #13751 © Yazan Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK | Yayın Aralık 2014 | 5,190 Okuyucu
PRATİK DİŞ BEYAZLATMA ÖNERİLERİ

Diş Beyazlatma işlemi, herkeste aynı şekilde sonuç vermeyebilir. Bazılarımız arkadaşlarımızla yapacağımız bir buluşmada en iyi şekilde görünmek isteriz, bazılarımızın ise son dakikada beliren buluşmalarda güzel ve parlak gülüş elde etmek için 1 günden az vakti vardır.

Sahip olduğumuz zaman aralığına göre dişlerimizi beyazlatmak için en iyi sonucu veren yöntemler mevcuttur. 5 dakika, 7 gün veya 1 ayınız olabilir. Bu zaman dilimlerine göre tavsiye edilebilecek diş beyazlatma yöntemleri şu şekilde sıralanabilir:

5 DAKİKANIZ VARSA

Bayanlar için ilk öneri dudakların rengi ile dişlerin rengi arasındaki kontrastı arttırmaktır, bunun için dudaklarınıza ruj sürebilirsiniz. Dudaklarınızın rengi, dişlerimizin daha beyaz kontrastta görünmesini sağlar. Eğer dişleriniz sarı görünüyorsa; kiraz veya çiklet pembesi renkleri tercih etmelisiniz. Bu renklerin içerdiği mavi alt tonlar dişlerinizdeki beyazlığı açığa çıkaracaktır. Dişleriniz grimsi görünüyorsa bakır veya bronz tonlarını deneyin; bu renkler gri dişlerdeki beyazlığı ortaya çıkarır.

Diş Hekiminizle görüşün. Diş temizliği sırasında hekim dişleriniz üzerinde doğal yollarla oluşan diş plağını temizler ve biriken tabakalar varsa bunlar da çıkar. Temizlendikten sonra dişler daha temiz ve parlak görünürler ve ışığı farklı yansıtırlar.

İnsanlar düğünlerinden bir gün önce dişlerini temizletip fotoğraflarda daha parlak gülüşlere sahip oluyorlar. Bu önemli etkinliklerden bir gün önce yapabileceğiniz bir şey. Diş temizleme işlemi tamamen doğal bir işlemdir, herhangi bir kimyasal süreç içermemektedir.

Sabah kahvesinden sonra su ile çalkalamak. Kahve ve çay dişlerdeki renklenmenin çok büyük sebepleridir ve su ile ağız çalkalayarak bu renklenme en aza indirilebilir. Daha da etkilisi; çantanızda her zaman diş fırçası ve diş ipi taşımaktır. Böylece her kahveden veya çaydan ortalama 30 dakika sonra dişlerinizi fırçalayıp ara yüz temizliği yapabilirsiniz. Aksi takdirde kahvenin içindeki partiküller bir sonraki yemeğe kadar ağzınızdaki biofilme yapışır ve diş yüzeyinde renklenmeye sebep olur, ayrıca dişin iç dokusu dentin içerisine de penetre olabilir.

1 HAFTANIZ VARSA

Ofis tipi diş beyazlatma için hekiminizle görüşün.Bu beyazlatma haftada bir kaç kez ortalama bir saatlik seanslarla sağlanır. Hekiminiz dişlerinize %35’lik (ortalama) karbamid Peroksit jeli 30 – 60 dakika süreyle uygular. Bu uygulama dişlerinizin parlaklığında gözle görülebilir bir artışa neden olur. Bu beyazlatma size 7 gün içerisinde çok daha parlak ve güzel bir gülüş verir.

Elektrikli bir diş fırçası edinin. Elektrikli diş fırçasının sürtünme hareketi, renklenmeleri ortadan kaldırmakta ve dişlerin parlaklığını sağlamada çok efektif bir yardım sağlamaktadır. Fırçanın salınım yapan başlığını tutarak 2-3 dakika boyunca dişlerinizi fırçalayın. Bunu desteklemek için de diş beyazlatıcı bir macun kullanın bu konuda marka desteği için diş hekiminize danışabilirsiniz.

Bu fırçayı kullandığınız takdirde 1 hafta içinde dişlerinizin parlaklığındaki değişimi fark edeceksiniz.

Beyazlatma çubukları kullanın. Beyazlatma çubukları, dişlerinin şekli henüz bozulmaya uğramamış, yapısal bütünlüğü korunan gençlerde çok iyi sonuçlar vermektedir. Ancak beyazlatma çubuklarının diş eti ile temas etmemesine dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde diş eti dokusu ile reaksiyon yaratır.

Diş beyazlatıcı pastaları ise çok fazla önerilmemektedir çünkü kontrolsüz bir aşındırma değerine sahip olma riskleri vardır, kısa süreli bir beyazlık için diş minenizin zarar görmesi tercih sebebi değildir.

1 AYINIZ VARSA

Diş Hekiminizden ofis tipi diş beyazlatma ile birlikte evde de uygulayabileceğiniz ev tipi diş beyazlatma sistemi için özel beyazlatma plakları edinebilirsiniz. Bu yöntem güvenli ve en efektif yöntemdir. Dişlerinize uyumlu ve uzun süre kullanabileceğiniz bir plağa sahip olursunuz.

Diş hekiminiz tarafından yukarda bahsedilen ofis tipi diş beyazlatmadan sonra size verdiği plaklara%10 – 15’lik (ortalama) Karbamid Peroksit plak içerisine diş beyazlatma jeli uygulanır ve günde 1-2 saat kullanmanız gerekir. Bazı hastalar sonucu günler içerisinde görürken bazı hastada bu süre 2-3 haftayı bulabilir.

Dişler yaşla birlikte sararma gösterir. Bu sebepten beyazlatma plakları ofis tipi diş beyazlatmayı destekleyici, kullanışlı ve işlevsel sistemdir. Aynı zamanda güvenli metottur. Beyazlatma jelinin ağız mukozasıyla teması daha sınırlıdır ama yine de kullanıcının jeli çok fazla uygulamaması ve tercihen yatarken takarak uyumaması gerekir.

Kozmetik işlemlere başvurun. Bu son çare olmalıdır. Lamina Venerler (Yaprak Porselenler) ile kusursuz şekle ve renge, doğallığa sahip dişler elde edebilirsiniz. Lamina venerler ince porselen yapılıp dişe yapıştırılan restorasyonlardır. Çoğu ünlü kişi porselen laminalar sayesinde kusursuz gülüşe sahiptir.

Ancak porselen kaplamalar maliyetlidir ve ortalama 15 senede bir değiştirilmesi gerekmektedir. Bu seçeneğe çok hızlı geçmemek gerekir. Orijinal diş dokusu daha sağlıklıdır, bugünkü teknoloji ile dişleri aşındırmadan ya da minimum aşındırma ile uygulanabilen tarzda venerlerin tercih edilmesini önerilir.

HAYATINIZIN KALANI BOYUNCA GÜLÜŞÜNÜZÜ KORUYUN

Kendinize katı, kalıcı ağız hijyeni alışkanlıkları edinin. Genellikle 1 ay alışkanlık edinmek için yeterli bir süredir.

Eğer dişlerinizi 5 haftadan kısa sürede daha parlak hale getirmek istiyorsanız fırçalama ve ip kullanma alışkanlıkları edinmeniz gerekir. Diş fırçalama, ip kullanımı ve düzenli diş hekimine görünmek ile bakteri gelişimi engeller ve dişlerinizin beyaz kalmasını sağlarsınız.

Ucuzu aramayın. Harcadığınız eforun ve paranın karşılığını alacağınızdan emin olun. Güzel bir gülüşe sahip olmak her şeye değer, diş beyazlatmanın bunun sadece ufak bir kısmı olduğunu bilmeniz gerekir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Pratik Diş Beyazlatma Önerileri" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Onur ÖZTÜRK Fotoğraf
Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK
İstanbul
Diş Hekimi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK'ün Yazıları
► Diş Beyazlatma Dt.Songül MİRZAOĞLU
► Diş Beyazlatma Dt.Mesut MUTLU
► Tek Diş Beyazlatma Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
► Diş Beyazlatma Dt.Murat KANLI
► Diş Beyazlatma Dt.Osman NURSAL
► Dişleri Beyazlatma Dt.Aykut TAŞKIN
► Lazerle Diş Beyazlatma Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
► Diş Beyazlatma (Bleaching) Dr.Dt. Selim AYDIN
► Bleaching (Diş Beyazlatma) Dt.Yeşim TÜNAL GÜZEY
► Diş Beyazlatma (Bleaching) Dt.Ayşe GÜR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Pratik Diş Beyazlatma Önerileri' başlığıyla benzeşen toplam 81 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:32
Top