2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ultrasonik Yüz Germe Nedir ?
MAKALE #13919 © Yazan Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN | Yayın Aralık 2014 | 4,206 Okuyucu
Ultrasonik yüz germe nedir?

Ultrasonik yüz germe işleminde, kontrollü olarak istenilen derinliğe odoklanmış yüksek frekansta ses dalgalarının oluşturduğu etki ile cildin farklı katmanlarında sıkılaşma ve gerilme elde ediliyor.

Cilt altını görerek gönderdiği odaklanmış ultrason gücüyle deri altındaki bağ dokusu tabakasını küçülten ısı hasarları veriyor. Odak ayarları ile yüzün kas tabakasının yapıştığı Smas dokusunu, derin dermal tabakayı ve yüzeyel tabakalrı hedeflemek mümkün oluyor.

Ultrasonik yüz germe uygulamasının amacı nedir?


Uygulamanın amacı, cerrahi yöntemlerle kesilerek çıkartılan tabakayı erken safhada, ameliyatsız bir şekilde, dışarıdan küçültmek ve oluşan hasarın etkisiyle yeni kolajen üretimi sağlayarak cildin kalınlaşmasını sağlamaktır. Böylece yüz yapısını destekleyen kasve bağ tabakasından başlayan, cildin derin tabakalarında devam eden bir sıkılaştırma işlemi gerçekleştirilmiş olur.

Uygulama hangi bölgelere uygulanabiliyor?

Göz kapağı sarkmalarına karşı kaş üstü ve tüm alında, yanak sarkmalarına karşı tüm yanakta, boyun sarkmaları içinse tüm boyunda kullanılabiliyor. Tüm yüzü toparlayıp lifting etkisini vermek için ise aynı seansta komple yüz ve boyun uygulaması yapabiliyor. İşlem FDA tarafınca kaş kaldırma ve boyun germe işlemleri amacı ile onaylanmıştır.

Ultrasonik yüz germe uygulaması anestezi altında mı yapılmalı?

Yapılacak işlemin şiddetine bağlı olarak sadece topikal anestezi ( anestezik kremler ile) veya sedasyon altında ( sakinleştirme ) uygulama yapılabilir. Sakinleştirmenin amacı hasta konforunu arttırmaktır. İşlem esnasında kullanılan diş koruyucular ile sedasyon zorunluluğu en aza inmektedir.

Tüm yüz ve boyun kaç dakika sürebiliyor? Kaç tedavi gerekli?

En fazla 40 dakika içinde tamamlanmış oluyor. Genellikle yalnız bir seans uygulanıyor. Ultrasonik yüz germe işlemleri hemen uyguma esnasında sonuç gösterebiliyor fakat kalıcı sonuçlar 3 ay sonra ( kollajen tekrar şekillenmesi ile birlikte ) kendisini gösteriyor. Özellikle yanak, kaş kaldırma ve alın bölgelerinde doğal ve tatminkar sonuçlara yol açıyor. Kollejenin yeniden oluşma ve sıkılaşma süreci 1,5- 2 yıl kadar devam ediyor. Hasta talebine bağlı olarak 6 ay sonra tekrar uygulama imkanı vardır.

Ultrasonik yüz germe kimlere uygulanabilir?

Öncelikle bağ dokusu gevşek, biyolojik yaşlanmanın etkisiyle sarkmaları başlamış kişiler. Ayrıca yaşı daha genç olup göz kapağı erkenden düşmüş kişilerde de uygulanabilir.

Ultrasonik yüz germe işlemi nasıl yapılır?


Yüze iletkenliği sağlaması amacı ile bir jel sürülerek yüz cildinin farklı katmanlarına uygulama yapılıyor. Uygulama nispeten ağrısız bir uygulama, sadece çene , dişler ve diş dolguları ses dalgalarının yarattığı basınç hissini algılıyorlar. Bu nedenle diş koruyucuların kullanılması işlem konforunu oldukça arttırıyor.
İşlem sonrasında yüzde hafif bir kızarıklık olabilir, fakat hastalar sıklıkla ertesi gün iş hayatlarına dönebilirler.

Ultrasonik yüz germe işlemleri diğer ameliyatsız uygulamalar ile ( yumuşak doku dolguları, Prp uygulaması, Fraksyonel lazer uygulamaları) başarılı bir şekilde birlikte uygulanabiliyorlar.

Uygulama sonrası nasıl geçer?


Uygulamanın gündemdeki lazer teknolojilerinden farklı olarak sunduğu avantajlardan birisi de işlem sonrası iyileşme döneminin kısa olmasıdır. Hastanın uygulanan bölgede bir yara, yanık, leke gibi bir yan etki görmesi beklenmez. Gün ortası uygulanabilir. Nadiren hafif bir ödem ya da kızarıklık oluşabilir ancak aynı gün içinde geçecektir.
Şu anda klinik çalışmalar elde edilen gerçek sonuçların 1-1,5 sene sürebildiğini gösteriyor ancak uygulamanın doğru protokolle yapılması sonuçlar açısından çok önemlidir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ultrasonik Yüz Germe Nedir ?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Çağhan BAYTEKİN Fotoğraf
Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN
İzmir
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN'in Makaleleri
► Yüz Germe Op.Dr.Hakan GÜNDOĞAN
► Kol Germe Ameliyatı PDF Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Karın Germe Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Yüz Germe Ameliyatı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Yüz Germe Estetiği Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'Ultrasonik Yüz Germe Nedir ?' başlığıyla benzeşen toplam 27 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Soğuk Lipoliz Nedir? Ekim 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:53
Top