2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Dişleri Beyazlatmadan Daha Beyaz Göstermenin Yöntemleri
MAKALE #13935 © Yazan Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK | Yayın Ocak 2015 | 3,502 Okuyucu
DİŞLERİ BEYAZLATMADAN DAHA BEYAZ GÖSTERMENİN YÖNTEMLERİ

Dişlerinizin daha beyaz olması için bugün modern diş hekimliğinin sunduğu en güzel avantajlardan bir tanesi çok hızlı bir şekilde diş beyazlatma (bleaching) işleminin yapılabilmesidir fakat dişlerinizin daha beyaz görünmesi için her zaman diş beyazlatma yaptırmanız gerekmez. Kontrastla oynayarak, renklenmeyi minimuma indirerek; sağlam ve kalıcı ağız hijyeni alışkanlıkları edinerek, beyazlatılmış ya da rengini kaybetmiş dişlerinizin daha beyaz görünmesini sağlayabilirsiniz. Bunun en kolay 4 yolu:

RUJUNUZUN RENGİNİ DOĞRU SEÇİN

Rujunuzun rengi dişlerinizin daha beyaz tonda görünmesini sağlayabilir. Eğer dişleriniz sarı görünüyorsa kiraz veya çiklet pembesi gibi renkleri tercih etmelisiniz. Bu renklerin içerdiği mavi alt tonlar dişlerinizdeki beyazlığı açığa çıkaracaktır. Dişleriniz grimsi görünüyorsa bakır veya bronz tonlarını deneyin; bu renkler gri dişlerdeki beyazlığı ortaya çıkarır.

BRONZLAŞMAK

Güneş veya solaryum ile bronzlaşmak dışında bronzlaştırıcı veya bu işlevi gören losyonları kullanmak dişlerinizin daha beyaz görünmesini sağlar. Teniniz ne kadar koyu olursa, dişleriniz o kadar beyaz görünür.

Koyu renk kıyafetler yüzünüzün kontrastını yükseltir ve dişlerinizin daha beyaz görünmesine yardımcı olur. Bu nedenle çok sık beyaz giyinmeyin. Sarışınların ve ten rengi açık olanların dişlerinin daha beyaz görünmesini sağlamak, esmerlere ve koyu ten rengine sahip olanlara göre çok daha zordur.

SABAH KAHVESİNDEN SONRA AĞZINIZI SU İLE ÇALKALAYIN

Sabah kahvenizi veya çayınızı takiben su ile ağzınızı çalkalamak dişlerinizin daha az renklenmesini, kahvedeki partiküllerin dişlerinizde bulunan biofilme daha az yapışmasını sağlar. Asitli içeceklerden sonra dişlerinizi fırçalamak yerine su ile çalkalamayı tercih edin. Bunu yapmadığınız takdirde asitli içecekler diş minelerinizde aşınmalara sebep olabilir.

BEYAZLATICI SAKIZ YERİNE DİŞ FIRÇASI TERCİH EDİN

Otomobilinizde ya da çantanızda beyazlatıcı sakız taşıyor musunuz? Onun yerine diş fırçası koyun. Renklenmeye sebep olan yemeklerden en az 30 dakika sonra dişlerinizi fırçalamanız, söz konusu renklenmeyi önlemede çok etkili olacaktır. Eğer kesinlikle fırçalayamayacak durumda iseniz su ile çalkalayın. Bu sadece kahve için geçerli değildir; kiraz, çay ve kırmızı şarap da dişlerinizde renklenmeye sebep olur.


Genel olarak diş rengini etkileyen bir çok faktör vardır, bunlarla ilgili kalıcı bir etki için öncelikle ağız bakım alışkanlıklarımızda bazı köklü değişiklikler yapmak bununla beraber renkleştirici gıdaların tüketimlerini kısıtlamak ve diş beyazlatıcı ürünlerle desteklemek "dişlerimizi daha beyaz hale getirecektir" ama kısıtlı zamanımız var ya da belli bir süre içinde dişlerimizin olması gerekenden sarı gözükmesini istemiyorsak bu durumda kontrast tonların yaratacağı etkiden faydalanmak isteyebilirsiniz.

Profesyonel olarak diş beyazlatma işlemi yaptırmışsanız bu durumda elde edilen beyazlık kalıcı değildir, bir süre sonra (ortalama 2 yıl) dişler tekrar eski renklerine dönerler, bu süreç bir anda olmadığı için beyazlamış diş renginin tonunda azalma olduğunda bu tip kontrast arttırıcı detaylara başvurmak beyazlatmanın etkisinin olumlu bir şekilde artmasına yol açar.

Diş beyazlatıcı macunlarla ve benzeri ürünlerle renkteki azalmayı sürekli telafi etmeye çalışmak yerine bu tip destekleyici katkılardan faydalanmak kabul edilebilir oranda kullanılan diş beyazlatmanın oluşabilecek yan etkilerini de kısıtlamış olur tekrar yapılacak diş beyazlatma işleminin uygulama süresini geciktirebilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Dişleri Beyazlatmadan Daha Beyaz Göstermenin Yöntemleri" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Onur ÖZTÜRK Fotoğraf
Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK
İstanbul
Diş Hekimi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK'ün Yazıları
► Hollywood Gülüşü: Düzgün ve Beyaz Dişler Dr.Dt. Mehmet Zahid KAZANDI
► Dişleri Beyazlatma Dt.Aykut TAŞKIN
► Süt Dişleri ve Gelişimi Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
► Gömülü Yirmi Yaş Dişleri PDF Dt.Mehmet AĞAOĞLU
► Çene Cerrahisi ve 20 Yaş Dişleri Dt.Murat TOPALOĞLU
► Dişleri Temizletmek Zararlı Mıdır?? Dr.Dt. Esra ALPARSLAN
► 20 Yaş Dişleri ve Sorunlarının Çözüm Yolları. ÇOK OKUNUYOR Dt.Erkut AKÇALI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Dişleri Beyazlatmadan Daha Beyaz Göstermenin Yöntemleri' başlığıyla benzeşen toplam 91 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:41
Top