2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kişisel Gelişim Adımları
MAKALE #14001 © Yazan Uzm.Psk.Dnş.Murat ÇAKIR | Yayın Ocak 2015 | 8,060 Okuyucu
İnsan olarak hemen hepimiz gelişim ve değişime karşı açık olduğumuzu söylesek de eksik yanlarımızı ve geliştirmemiz gereken yönlerimizi görmek konusunda büyük dirençler ve savunma mekanizmaları geliştiririz. “Ne yapayım, ben böyleyim, beni böyle kabul edin.” Tarzındaki düşünce kalıplarımız aslında değişim ve gelişime karşı geliştirdiğimiz bir savunma mekanizmasıdır. Aile içerisinde ve toplumsal olarak getirdiğimiz yanlış pedagojik yaşantılarımız ne yazık ki empati ve öz eleştiri yapamamamıza sebep olurken eleştiri ve ön yargılar geliştirmemize de zemin hazırlamaktadır.

Kişisel gelişim için öncelikle kendimizi doğru bir biçimde değerlendirmemiz, eksik yanlarımızı değiştirmek ve kendimizi yeterli gördüğümüz yönlerimizi de korumak ve geliştirmek için istekli olmalıyız. Bu sürecin başındaki “beni böyle kabul edin” yanılgısını “öğrenmenin yaşı yoktur, insan her an gelişen ve değişen bir varlıktır” düşüncesi ile değiştirmek ve her geçen gün bir önceki günden öğrenilecek deneyimler kazandığımızı görmek gerekmektedir.

Bu sürecin ne şekilde cereyan etmesi gerektiğini özetle anlatacak olursak;
1. Adım; kendinize bir kişisel gelişim projesi seçin.
Hayatınızda değişim ihtiyacı duyduğunuz yönlerinizi değiştirme sürecinde bu değişimleri nasıl gerçekleştirebileceğiniz hakkında bir ana çerçeve çizin. Bu şablon hedefinize giderken sizin hangi sınırlar içerisinde kalmanız konusunda size yardımcı olacaktır.
2. Adım; sorununuzun ciddiyeti ve bu sorunu ne sıklıkla yaşadığınızı belirleyin.
Örneğin “hayır diyememe” sorunu ile karşı karşıyasınız. Bu durumun hayatınıza olan etkileri, hangi durumlarda daha çok problem yaşıyorsunuz? (aile ortamı, arkadaş grubu, sosyal çevre, okul vb.) bu durum sizin yaşantınızın normal seyrini ne kadar değiştiriyor ve işlerinizin sağlıklı yürümesine engel oluyor?
3. Adım; yaşadığınız sorunun gerçek sebeplerini ve devam etmesine neden olan etmenleri anlamaya çalışın.
Bu problemin kaynağını anlamaya çalışın. Maruz kaldığınız olumsuz anne-baba tutumları, özgüven eksikliği, çocuklukta gelen aşırı baskı ve sorumluluk yüklemeleri, kardeş sırası, başınızdan geçen travmatik bir yaşantı, duygusal sebepler gibi bazı etmenler problemin oluşumuna kaynaklık edebilmektedir.
4. Adım; yaşadığınız sorunu ortadan kaldırmak için gerçekçi bir hedef belirleyin.
Hayır diyemediğinizin farkında olmak değişimin başlaması için çok önemli bir sebeptir. Şimdi ise kendinize bir hedef belirlemelisiniz. Yaşadığınız ve sizi rahatsız eden durumun tekrarlaması durumunda aynı davranışı yapmamak, hayır diyemediğiniz kişi veya kişiler ile ilgili durumlardaki davranışlarınızın farkına varmak ve aynı davranışı yapmamak gibi kendinize bir hedef belirleyin.
5. Adım; sorununuzun ortadan kalkması adına bir tedavi planı belirleyin.
Örneğin; okulda öğretmenimin çoğu kez yapmak istemememe rağmen ayak işlerini sürekli bana yaptırması gibi bir problemi tekrar yaşadığınız durumda bunu öğretmene söyleyeceğim. Bir ay içerisinde de bu ve buna benzer durumları ortadan kaldıracağım. Şeklinde kendinize bir yöntem belirleyin.
6. Adım; seçtiğiniz metodun doğru işleyip işlemediği hakkında bir takvim belirleyin ve bu takvim sonunda bir değerlendirme yapın.
Yukarıda bahsedilen durumlarla karşılaşıldığında davranışınızı değiştirip değiştirmediğinizi, işe yarayıp yaramadığını değerlendirin. Bu durumu açıklarken belki farkında olmadan kırıcı konuşmuş veya kendinizi doğru ifade edemediğiniz için amacınıza ulamamış olabilirsiniz. Bu durumları değerlendirerek bir sonraki sefer yapmayı düşündüğünüz davranışı belirleyin.
7. Adım; tüm süreç için değerlendirme yapmaya devam edin ve süreç içerisinde belirlediğiniz zamanlarda hedeflerinize ulaşıp ulaşamadığınız konusunda değerlendirme yaparak kendinize ödül ve yaptırımlar verin.
Önceden hedeflemiş olduğunuz zamana riayet ettiniz mi, bu süre zarfında kendinizi iyi ifade edebildiğinizi düşündünüz mü? Gibi sorulara cevap verin. Eğer cevabınız sizi tatmin etmiyorsa planlarınızı daha katı ve kesin çizgileri olan eylemlerle değiştirin. Eğer cevabınız sizi tatmin ediyorsa o halde kendinize bir ödül verebilirsiniz.
8. Adım; değişime karşı dirençlerinizi tespit ederek bu direnç noktalarını aşabilmek adına spesifik yöntemler kullanın.
Örneğin, arkadaşlarınıza karşı “hayır diyememe” sorununuzu çözmenize rağmen öğretmeninize bir türlü hayır diyemiyorsunuz. Onun karşısında çekingen davranıp kendinizi ifade edemiyorsunuz. O halde sadece okul ve öğretmen özelinde farklı bir yöntem belirleyiniz. Mesela, gevşeme tekniklerini öğrenip öğretmen karşısındaki heyecanınızı kontrol edebilmek için çalışabilir, bir arkadaşınızdan durumunuzu ifade etmesi için yardım isteyebilir, yada öğretmene durumunuzu anlatan bir not yazabilirsiniz.
9. Adım: süreç içerisinde edinmiş olduğunuz kazanımları etaplar halinde değerlendirerek bu kazanımları sürdürebilir hale nasıl getireceğiniz konusunda değerlendirme yapın.
Yapmış olduğunuz değerlendirmeler sonucunda ne kazanımlar edindiğinizi belirleyin. Sonra da bu durumu nasıl devam ettireceğinizi düşünün. Örneğin arkadaşlarının veya öğretmeninin değişmesi durumunda da aynı davranışları gösterebilecek misiniz? Acaba öğretmeninize alıştığınız için kendinizi daha kolay ifade ettiğiniz için mi bu süreci kolay atlattınız?
10. Adım: kişisel gelişim sürecinizde yaptığınız olumlu şeyleri ve gelişime karşı olan dirençlerinizin neler olduğunu not alın.
Geçen tüm süreç içerisinde nerelerde daha çok zorlanıp hangi durumlarla nispeten daha kolay baş ettiniz. Bu zorlantıları aşarken hangi stratejileri hayata geçirip neleri değiştiriniz. Bu durumda süreç ile ilgili bir özet yapıp sonunda kendinize bir karne hazırlayın.

Değişim olağan bir şekilde direnç ile karşılaşan bir süreçtir. Önemli olan nokta; dirençlerin olacağının farkında olmak, direnç noktalarını belirlemek, bunun için bir plan yapmak ve sonucunda elde edeceğiniz kazanımları düşünerek motivasyonunuzu üst seviyede tutmaktır.

Murat ÇAKIR

Psikolojik Danışman
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kişisel Gelişim Adımları" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Dnş.Murat ÇAKIR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Dnş.Murat ÇAKIR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     6 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Uzm.Psk.Dnş.Murat ÇAKIR
Ordu (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Dnş.Murat ÇAKIR'ın Yazıları
► Kişisel Gelişim Psk.Aylin AYDEMİR
► Çocukta Kişisel Gelişim Psk.Barış ÜLKÜMEN
► Yaşam Koçluğu, Kişisel Gelişim Psk.Dnş.Filiz OKUŞ TEZEL
► Gelişim Alanları – Gelişim Dönemleri ve Özellikleri ÇOK OKUNUYOR Psk.Tuğba DEMİRÖZ
► Kişisel Sınırlar Psk.Bahar ERDEN
► Kişisel Sınırlar Dr.Psk.Başak DEMİRİZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kişisel Gelişim Adımları' başlığıyla benzeşen toplam 22 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Aile ve Evlilik Mart 2017
► Evlilik ve Cinsellik Ekim 2016
► Psikolojide Eş Seçimi Nisan 2016
► Boşanma Ocak 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:50
Top