2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sorunlu Evliliklerde Hemen Boşanmayın
MAKALE #1403 © Yazan Uzm.Psk.Dnş.Bülent BUDAK | Yayın Ağustos 2008 | 6,187 Okuyucu
Son zamanlarda evini terk eden eşlerin sayısında inanılmaz bir artış görüyorum.Bu durum beni bu konuda birşeyler yazmak zorunda hissettirdi. İnsanlar belirli yaşlara geldikten sonra gerek kendiliklerinden ya da çevre baskısıyla evlenmeyi düşünmeye başlıyorlar.Bu konuda kimi kendisine güvenip kendi sevdiği ve mutlu olabaileceğine inandığı bir kişiyle evlenirken kimi de herşey de olduğu gibi bu konuyu da başkalarına havale ederek olası olumsuzluklar karşısında sorumluluğu yıkacak birisinin olabileceği düşüncesiyle kendisini sigortalamış oluyor.

Başlangıcı her ne şekilde olursa olsun çiftler bu aşamada bir anda daha önce hiç karşılaşmadıkları bazı kişilerle karşılaşmak durumunda kalıyorlar.Tabii bu karşılaştıkları kişilerde doğal olarak daha önce tanışmadıkları birileriyle tanışmış oluyorlar.Böyle bir atmosferde karşılaşılan kişiler doğaldır ki bu ortama bazı inançlar,düşünceler ve geleneklerle gelmiş oluyorlar.Herkes dünyayı kendi inançlarına ve paradigmalarına uydurmak gibi bir yanılgı içinde olduklarından yeni insanları yadırgamaya başlıyorlar.Küçük küçük kıvılcımlar bakıyorsunuz bir anda büyük bir yangına dönüşebiliyor.Evlenmek isteyen çiftler bir anda kendilerini bu yangının ortasında buluyorlar.

Bu süreçte çiftler birbirlerini tanımakla uğraşmanın yanısıra hayatlarına sonradan dahil olan ve adına akraba denilen kişilerle de uyum sağlamaya çalışmaktadırlar.Bu dönem yeni evliler için gerçekten çok zor bir dönemdir.Bu dönemde yaşanan sorunları ve çatışmaları çözebilen çiftler evlilik için sağlam bir temel atmış sayılabilirler.Aksi durumlarda genelde kişiler kendi ailesi ile eşi arasında sıkışıp kalmakta çareyi kaçmakta aramaktadırlar,bazen de kaçan taraf karşı aile ile sorun yaşayan kişi olabilmektedir.

Bu dönemi sağlıklı aşabilmek öncelikle karşı tarafı olduğu gibi kabullenmekle yani ona ve düşüncelerine saygı duymakla mümkündür.

Bu çatışmalar genelde evliliklerde ikili ilişkiden kaynaklanabilen sorunların üzerine tuz biber olabilmektedir.Bu gerginliklerin ağırlığı altında kalan çiftler bir de ekonomik sıkıntılar yaşıyorlarsa tam bir felaket olabilmektedir.Birçok kavgalar kırgınlıklar karşısında çiftler bir anda kendilerini boşanmanın eşiğinde bulabilmektedirler.

İşte kritik an budur "aman hemen boşanmayın tüm bunların çözümü olabilir"...
Çözüm için önce sağlıklı bir şekilde konuşabilmek yani doğru bir iletişim kurabilmek gerekir.Asla ve asla bu tür sorunlara başkaları dahil edilmemeli çiftler kendi aralarında bu sorunları çözmeye çalışmalıdırlar.Umutsuz olmadan iyi niyetle verilecek mücadeleler evliliği kurtarabilir.İşin en kolayı zorluklardan ve mücadeleden kaçmaktır.Unutmayın ki mücadeden ve zorluklardan kaçmanın bedeli de mutsuzluktur.Doğaldır ki adı ne olursa olsun yeni bir hayat gerilimlidir ve sorunludur.Boşanırsanız da sorunlu ve gerilimli günler yaşayacaksınız.Evliliğinde sorun yaşayan kişiler sürekli tepki vermek ya da şikayetçi olmak yerine ÇÖZÜM'e odaklanmalıdır.Günlük atışmalar tartışmalar aktif ya da pasif agresif davranışlar(küsmek gibi)kişileri sadece boşanmaya götürür.Eşler sakin bir biçimde hayatlarındaki bu zor ve gerilimli günleri nasıl aşabileceklerini konuşabilmelidirler,kimse kimseyi herhangi bir konuda zorlamamalıdır.Unutmayın evlilik birlikte yaşamaktır,birinin diğerini kendi hizmeti için kullandığı bir ilişki değildir bunun adı başka birşeydir.

Yaşam engelli koşu gibidir,kazananlar engellerin üzerine gidenlerdir.

Eğer bunu aralarında çözemiyorlarsa boşanmadan önce mutlaka profesyonel bir yardım almalıdırlar.

Unutmayın "Mutlu evlilik sorunların olmadığı değil sorunların çözülebildiği evliliklerdir!!!"
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler  
► Mutluluk İçin: Hemen,şimdi.. Psk.Dnş.Kemal TUNCER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Sorunlu Evliliklerde Hemen Boşanmayın' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
 
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:27
Top