2007'den Bugüne 92,311 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Genital Estetik
MAKALE #14521 © Yazan Op.Dr.Şenay AYCAN | Yayın Nisan 2015 | 3,658 Okuyucu
GENİTAL ESTETİK

Kadınlar için güzellik hayatlarında en çok önem verdiği konuların başında gelmektedir.Toplumun her kesiminde sosyal ,kültürel durumlar,değer yargıları,karakterleri ve ruh hallerine göre değişmektedir.Kadınlar kendilerini her açıdan güzel hissetmek isterler.Bu yüzden son zamanlarda vajinal estetik operasyonlara talep gün geçtikçe artmaktadır.Artık günümüzdeki kadınlar da tabularından kurtularak bu bölgelerinde olan estetik sorunları çözmek istemektedirler.Birçok kadın cinsel organlarını estetik bulmadıklarından dolayı cinsel yaşantılarında da sorunlar yaşamaktadırlar.Kendilerini estetik bulmadıkları için cinselliğe küsmekte,bu konuda özgüvenlerini yitirmektedirler.
Bu sorunlarını doktorlarla bile paylaşmaktan çekinebilmektedirler.Birçok kadında cinsel sorunların altta yatan sebeplerin psikolojik olmaktan ziyade fiziksel ve estetik kaygılardan olduğu tespit edilmiştir.
Kadınlar zamanla cinsel organlarının deforme olmasından,renginden ve estetik görüntüsünden rahatsız olabilmektedirler.
Kadınlarda görülen genital estetik ile ilgili en sık karşılaşılan iki sorun vardır. Birincisi vaginal genişlik ikincisi iç dudakların büyüklüğüne bağlı sarkmış görünümden dolayı en çok başvurmaktadırlar.
Kadınlar nasıl göğüs estetiği yada yüz estetiğine ihtiyaç duyuyorlarsa aynı şekilde artık genital bölgede de bu sorunlardan rahatsızlık duyarak düzelttirme ihtiyacı duymaktadırlar.
Cinsel yaşam iki kişi arasında özel bir paylaşmdır ve iki tarafın da memnuniyeti önemlidir.Çiftlerden birisi mutsuz ise bu ikisinin de ilişkisine mutlaka yansımaktadır.Kadının cinsellikte kendine özgüveni çok önemlidir.Bundan dolayı cinsel organ estetiği çok önem kazanmaktadır.Bu yüzden günümüzdeki kadınlar bu tür sorunlarını hekimlerle paylaşarak bunları çözüme ulaştırmakta ve yaşam kalitesini arttırmaktadır.
Cinsel organ estetik operasyonları sonrasında kadınların özgüvenleri artmakta ve cinsel yaşam kaliteleri düzelmekte ve kendilerini daha güzel hissetmektedirler.
LABİPLASTİ (iç dudak küçültme)
Genital organlardan iç dudaklarının sarkmış olması durumunda yapılan operasyondur.
İç Dudak Yapısı Nasıldır?
İç dudak (Labium minus) dış genital organda bulunan kıvrım şeklinde bir organdır.Üstteki klitoris kısmından başlar ve genişleyerek arkaya doğru uzanır,vagen arka tarafına doğru uzandıkça incelerek kaybolur.Bu iç dudak büyüklüğü her bayanda farklıdır.Normelde ayakta duran bir bayanda iç dudaklar dış dudakların içinde kalır ve görünmez.Fakat iç dudakları büyük olan bayanlarda iç dudaklar dış dudakların dışına taşarak dışarıdan estetik açıdan rahatsızlık veren sakık bir görüntüye neden olur.Bazen bu durum iki taraflı bazen ise tek taraflı olmaktadır.
Bir de iç dudak sarkmalarında özellikle doğum sonrasında dudak renginde koyulaşma meydana gelmektedir.
İç Dudak Sarkmasını Neden Olabilir?
İç dudak sarkması olan bayanlarda bu dokular külot va pantalonlarda sıkışarak ağrıya neden olabilir.Yaz aylarında kadınlar bikini giydiklerinde dışarıdan çıkıntı yaparak estetik olarak rahatsız edebilirler.
Sarkan kısımlar çabuk tahriş olduğu için sık sık vajinite neden olmaktadır.O bölgede bulunan Bartolin bezlerinin apseleşmesine neden olabilmektedirler.Yine bazen büyük iç dudaklar ilişki sırasında penisin girmesine engel olabilmekte yada ağrılı cinsel ilşkiye neden olabilmektedirler. Bu büyük labium minuslar aynı zamanda daha çok nemli kalmakta ve deri kıvrımları arasında bakteri birikmesine ve kötü koku yapmaktadırlar.
Ayrıca adet dönemlerinde iç dudak pede yapışarak tahriş olabilmektedirler.
İç Dudak Sarkması Nedenleri?
İç dudaklar genellikle ergenlik döneminde hormonların artmasıyla hızlı bir değişimle büyüyerek sarkık ve kıvrımlı bir hale gelebilir.Sürekli vaginal enfeksiyonlar tedavi edilmez ise bu dudaklarda şişme ve renk değişikliğine neden olabilir.Bir de gebelikte dudaklarda büyüme ve renk değişikliği oluşabilektedir.
Labioplasti Operasyonu Kimlere Yapılır?
Bu operasyon genital bölgesinde estetik kaygısı duyan her yaştaki kadına yapılabilir.Bekar kızlara da bu opersayon kızlık zarına zarar vermeden yapılabilmektedir.Yine doğum yapmış yada yapmamış kadınlara da yapılabilir.Bu operasyon cinsel orgazm konusunda olumsuz bir etki yaratmaz.Bu ameliyatı geçiren bayanlar daha sonra gebe kalıp normal doğum yapabilmektedirler.
İç Dudak Küçültme Operasyonu Nasıl Yapılır?
Bu operasyon yaklaşık olarak 40-45dakika sürebilir.En uygun dönem adet bitiminde yapılmasıdır.Lokal anestezi ile yada hafif bir genel anestezi ( sedasyon) ile yapılabilir.Çok özenli davranılması gereken hassas bir operasyondur.Dudaklara önce olması gereken uygun bir şekil verildikten sonra eriyen iplerle estetik olarak dikilir.Estetik dikiş yapılırsa küçük dudaklarda iz bırakmadan iyileşir.Bu operasyondan 1 gün sonra duş alınabilir.Operasyondan sonra hasta 1 saat dinlendirilir ağrı ve kanama kontrolunu takiben yürüyerek evine gidebilir.Bu ameliyattan sonra 7-15 gün istirahati takiben normal hayata dönülebilir.Cinsel ilişkiye girebilmek için 3-4 hafta beklemek gerekir.30 günün sonunda iyi bir operasyon sonrasında hiç cerrah eli değmemiş gibi düzgün bir görüntü elde edilebilir.
İç Dudak Operasyon Sonrası Bakım
Bu ameliyat sonrasında ağrı olabilir o yüzden uygun bir ağrı kesici ve enfeksiyon kapmasın diye bir antibiotik kullanılır.Dikişler üzerine pansuman yapılarak kuru ve temiz tutulmalıdır.
Labioplasti operasyonu riskli bir ameliyat değildir,komplikasyon çok az görülür.Kalıcı ve kesin çözüm olduğu için bu operasyondan memnuniyet oranı çok yüksektir.Bu ameliyattan sonra kadınların kendine güveni,cinsel mutluluğu ve hayat kalitesi çok artar.
VAJİNOPLASTİ (Vagina Daraltma)
Vajinal doğum,yaşlanma,zor doğum,iri doğum ve genetik nednlerden dolayı vajinal dokular ve çevresindeki kasların sıkılığı ve gerginliği kaybedilebilir.Hatta bazen doğum yapmadığı halde vajina genişlemesi olabilmektedir.
Bu durumda şikayet olarak genellikle ilişki sırasında vajinada bolluk hissi,penisi hissedememe,penisi kavrayamama ve vaginadan hava kaçırma ve ses gelmesidir.Bu operasyonda amaç vajinadaki bol kısmı cerrahi olarak çıkarıp daraltmak ve alttaki kas dokusunu penis ölçüsünde daraltmak ve sıkılaştırmaktır.
Bu operasyonu ben mutlaka genel anestezi altında yapmayı tercih ediyyorum.Hasta acı duymuyor,hasta uyuduğu için ameliyatı daha hızlı ve kaliteli yapabiliyorum.Ameliyat yaklaşık olarak 30-40 dakika sürüyor.Hastanede 1 günlük istirahat olursa hasta daha rahat ediyor.Operasyondan 40 gün sonra ilişkiye girilebilir.Bu operasyonlarda da eriyen dikiş ipleri kullandığımız için dikiş almaya gerek kalmyor ve sonrasında dikişler kendisi dökülmektedir.
Bu operasyondan hastalar oldukça memnun kalmaktadırlar ve cinsel yaşam kaliteleri çok düzelmektedir.

Genital Estetik Operasyonların Amacı
Cinsel ilişkide yaşanılan sıkıntılardan kurtulacaksınız.Vajinoplasti operasyonlarından sonra çiftlerin cinsel ilişki kalitesi artmaktadır.
Kadınların kendilerine olan özgüvenleri artmaktadır.
Vajinal enfeksiyonlar azalacaktır.
Mayo,tayt pantolon giydiğinizde rahat hareket edebilceksiniz.

Dr.Şenay Aycan
Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Genital Estetik" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Şenay AYCAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Şenay AYCAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Şenay AYCAN Fotoğraf
Op.Dr.Şenay AYCAN
İzmir
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Şenay AYCAN'ın Makaleleri
► Genital Estetik Op.Dr.Emre GÜRÇKAYA
► Genital Estetik Op.Dr.Aynur ŞENDEMİR
► Genital Estetik Op.Dr.Volkan Serhat DEDE
► Genital Estetik Op.Dr.Alper BAYRAKTAR
► Lazerle Genital Estetik Op.Dr.Atıl AKTAŞ
► Genital Estetik Ameliyatları Dr.Sezgin SÖNMEZ
► Genital Estetik Operasyonları Op.Dr.Kutlugül YÜKSEL
► Genital Bölge Estetik Ameliyatları Op.Dr.Evren HELVACI
► Genital Estetik Vagina Estetiği Doç.Dr.Tayfun TÜRKASLAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Genital Estetik' başlığıyla benzeşen toplam 23 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Dört Boyutlu Ultrason Nisan 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:21
Top