2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Susuz Manikür Nedir, Ne Değildir?
MAKALE #14569 © Yazan Ebru KALAY SULAR | Yayın Nisan 2015 | 4,851 Okuyucu
‘Manikür’ Latince kökenli ‘El Bakımı’ anlamına gelen ‘cure’ sözcüğünden türemiştir. Zaman içerisinde el bakımı, tırnak kenarları temizliğini ve tırnak şekillendirmeyi de içeren bakım işlemlerini tanımlamak için kullanılmaya başlanmıştır. Yıllar boyunca klasik yöntemlerle tırnak kenarlarının hafifçe temizlenmesi ve hafif bir cilt bakımını da içeren bir bakım halinde devam etmiştir.

Ellerin düzenli bakımı oldukça önemlidir. Düzenli aralıklarla yapılacak olan periyodik bakımlarla beraber, günlük bakımlar da ellerinizin daha pürüzsüz ve canlı görünmesini destekler. Çünkü, yaşlılık izleri önce ellerde kendini gösterir. Bunun en önemli nedenlerinden biri de mevsim değişiklikleri, ani hava değişiklikleri, sıcak - soğuk su, deterjan, kimyasal maddeler v.b. dış etkenlerdir.
Dış etkenlerden en çok eller etkilendiği için ellerde daha hızlı yıpranmaya ve buna bağlı olarak da yaşlılık izlerinin oluşmasına neden olur. Bu kadar çok dış etkene maruz kalan elleriniz biyolojik yaşınızdan daha büyük görünmenize neden olur. O nedenle cilt bakımı, özellikle el bakımı hem temiz, sağlıklı ve ışıltılı görünmenize hem de daha genç görünmenize yardımcı olur..

Klasik sistemde manikür işlemi için el önce belli bir süre ılık su içinde bekletilir. Tırnak kenarlarının iyice yumuşaması sonrası el sıcak su içerisinden çıkarılır ve manikür işlemine başlanır. İşlem bittikten sonra el kremlenir ve istenirse oje sürülür. Ancak, klasik manikürün uygulanmasında hijyenik açıdan bazı eksikleri bulunmaktaydı.

Manikür işleminde, hijyen ve uygulamanın kişiye özel hale getirilmesini ve el bakımının tamamen keyifli bir küre dönüşmesini amaçlayan kozmetik ar – ge çalışanları dünya üzerinde yepyeni bir trendle karşımıza çıktılar: SUSUZ MANİKÜR - SUSUZ PEDİKÜR.

Susuz Manikür ve Susuz Pedikür uygulamaları temelde birbirine benzemekle beraber, uygulama noktasında birkaç küçük farklılıkları bulunmaktadır.

Susuz Manikür uygulamasında, bilinen klasik yöntemden farklı olarak, hijyen, kişiye özel bir bakım, yoğun cilt bakımı ve tırnak bakımı hedeflenmiştir.
Özellikle her geçen gün hijyenik uygulamaların önemi tüketici tarafından anlaşılmakta ve bu doğrultudaki talepler giderek artmaktadır.

Müşteri gözüyle susuz manikür incelendiğinde, eşsiz bir deneyim olarak değerlendirilebilir. Bu yeni trend, hem uzman hem de uygulanan kişi için pratik bir çözüm sağlıyor.

Klasik sistemde kullanılan su ve manikür kabı kullanılmadığı için hareket rahatlığı sunan bir sistem oluyor. Özellikle zor çalışılan ellerde pratik bir bakım ve keyifli işlemi olarak kendini gösteriyor.

Tek kullanımlık kişiye özel manikür paketinin içinde, tek kullanımlık havlu, tırnak törpüsü, tırnak eti itici ve bir manikür eldiveni bulunmaktadır. Bununla beraber Tek kullanımlık Pedikür Setinin içinde de tek kullanımlık havlu, tırnak törpüsü, tırnak eti itici, pedikür çorabı, topuk törpüsü ve terlik bulunmaktadır.


Anlatımımıza Susuz Manikür üzerinden devam edecek olursak;
Eldivenin içindeki manikür el bakım kreminin sayısız etkisi bulunuyor. Kısa sürede tırnak kenarlarını maniküre hazır hale getirirken, tırnak ve tırnak eti bakımını yapıyor. Aynı zamanda ciltte aydınlanma ve gün boyu süren bir nemlilik hissi sağlıyor.

Kısaca uygulamayı özetlersek;
Önce, paket içinde bulunan tek kullanımlık törpü ile tırnaklar törpülenir.
Yine paketin içinde bulunan tek kullanımlık tırnak itici ile tırnak kenarları hafifçe açılır.

Klasik sistemde kullanılan su ve manikür kabı kullanılmadan kişiye özel bir eldiven giydirilir.

Eldivenin dışından parmak uçlarına hafifçe masaj yapılır. Birkaç dakika sonra masaj tekrarlanır.

Eldivenin parmak uçları açılır ve kremin fazlası tek kullanımlık havlu yardımıyla alınarak manikür işlemi tamamlanır.

Manikür işlemi bittikten sonra eldivenler çıkarılır ve krem dirsekler de dahil tüm kola masajla uygulanır. Dirseklerdeki kuruluk ve sertleşmelerin giderilmesinde etkili bir uygulamadır.

Kullanıcılar hem kişiye özel ve hijyenik olması sebebiyle hem de sağladığı konfor nedeniyle susuz manikür uygulamasını tercih etmektedirler.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Susuz Manikür Nedir, Ne Değildir?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Ebru KALAY SULAR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Ebru KALAY SULAR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ebru KALAY SULAR Fotoğraf
Ebru KALAY SULAR
İstanbul
Kimyager - Sağlık Kurumları İşletmeciliği
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Ebru KALAY SULAR'ın Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Susuz Manikür Nedir, Ne Değildir?' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
► Cilt Tipleri ve Bakımı Şubat 2012
► Eğitimde Ailenin Rolü Eylül 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:59
Top