2007'den Bugüne 92,232 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,964 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ben Bilincinden Birlik Bilincine
MAKALE #14573 © Yazan Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK | Yayın Nisan 2015 | 4,006 Okuyucu
BEN BİLİNCİNDEN BİRLİK BİLİNCİNE

Belki dediğim zamanlarda bazen sadece düşünürüm. Varoluşumu sorgularım. Ben yoktum ve vardı bu dünya ben olmayacağım var olmaya devam edecek bu dünya. Kendi varlığını devam ettiriyor ve üzerine kurulmuşuz . Düşünsenize; koca bir balina ve balinanın üzerinde simbiyotik bir yaşam süren organizmalar ve ufak balıklar gibi bizde dünyanın üzerinde öylece varız. Onunla besleniyor o varlığını devam ettirirken bizde kendimizle varız. Bencil ve tüketim canavarları olarak sadece balinamızı eritiyoruz ve onu güçten düşürüyoruz. Kendimizle o kadar meşgulüz ki bütünün içinde küçücük bir organizma olan kendimizi ve türümüzü ne kadar yüce görüyoruz. Herşeyin sahibi olan bizmişiz gibi paylaşıyoruz bu dünyayı. Hak sahibi olduğumuza kendimizi inandırıyor ve bu hak sahibiyetliğini korumak ve diğer öteki herkes içinde bunu geçerli kılmak adına hukuk ve yasalar dediğimiz şeyleri yaratarak o sisteme kendimizi mensup hisseder hale getiriyoruz. Biz bunun bir parçasıyız ve buna uymalıyız buna göre yaşamalıyız diyoruz. Öteki bunu haketti o yüzden o buna sahip diyoruz ve bunu kabul ediyoruz. Ve sonra çark yine başa dönüyor ve kendi sahipliğimizi öylesine sahipleniyoruz ki, sahiplimiğimizin kölesi oluyoruz. Sahip olmazsak var olamayacakmışız gibi hissederken buluyoruz kendimizi. Kendi tutsaklıgimızı yaratan bizler, kendi yarattığımız bu tutsaklığın da farkında olan bizler olarak korkuyu yaratmış oluyoruz.

Varoluşumuzun en başına gidecek olursak hiçbirşey yokken sahibiyet yoktu. Olamazdı. Bir tek varken , ötekileri benim için daha anlamlı bile değilken sahibiyet nasıl olabilirdi ki? Nasıl sahip hissedebilirdik ki?

Ve sonra insan dedi ki ; bu benim!
Ve sonra diğer insan da bu da benim dedi.
Ve sonra başkası bunları beğendi ve savaşarak almaya çalıştı.
Ve sonra başka bir gün başka bir insan bunları savaşmadan nasıl elde edebiliriz diye düşündü ve Takas denilen şeyi buldu.
Ve çok çok sonra takas oldukça karmaşık hale geldi ve başka bir ölçü ve değer birimi geliştirildi adına bugün Para diyoruz.
Para sahibiyetin resmi gücü oldu. Ne kadar çok paran varsa o kadar şeye sahip yada o kadar şeye sahip olma gücüne sahip oldu.

Belki de doyumsuzluğu doğuran sahip olduklarımızdan daha öte Sahip olma gücüne sahip olmaktı.

Ve bunu sevdik.
Ve daha çok sevdik.
Ve çok daha fazla sevdik.
Ve kendimizden daha fazla sever olduk.
Ve sonra kendimizi, kendimizi unutmuşken bulduk.

Ve sonra dedik ki sahip olma gücü öyle güçlüydü ki bunu kaybetmek veya bundan vazgeçmek ve hatta vazgeçmeyi düşünmek bile üzerimize karabasan gibi çöktü. Nefes alamaz ve hareket edemez hale getiriyordu bu karabasan. O halde yapılacak tek şey kendimizi aslında sahip olmanın gücünü sevmediğimize inandırmaktı.
Ve evet bunu başardık.

Biz aslında biz miyiz?
Eğer biz, biz değilsek kimiz?
Biz buyuz diyebilirsek gerçekten o olduğumuz nasıl bileceğiz?
Gerçekte ki kendimizle yüzleşme gücümüzü bulma yüzleşmesini ne zaman yapabileceğiz ?

Bununla yüzleştiğimizde bunun altından kalkalabilecek kendiliğimize sahip olabilecek miyiz?

Demem o ki, kendinin ne olduğuna güvenme. Aslında kendini inandırdığın Kişisin sen. Ondan daha öte değilsin.

Çok karamsar bir tablo çizdim sanırım.

Hatırlamalıyız ki en karanlık an şafağa en yakın andır.

Şafak bizi bekliyor.
Şafağı kucaklamak için artık kendini sorgulamaya başla. Yargılarını, doğrularını, yanlışlarını, iyiyi kötüyü, vicdanını sorgula ve bak bakalım orda ne kadar sana ait şey var ? Göreceksin ne kadar kendinden uzaksın.
İşte bu görmeye izin verdiğin anda kendini göreceksin.
Ve sonra kendinden ötesini birlik bilincini göreceksin.
Oraya ulaştığında göz yaşlarını tutamayacaksın.
Göz yaşaların ilk önce cahiliyetin için akacak ve sonra farkındalığın göz yaşları olacak bunlar.

Şafakta görüşmek üzere.

Sevgilerimle

Ziya ÜNLÜTÜRK

Psikoterapist - Psikolojik Danışman
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ben Bilincinden Birlik Bilincine" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ziya ÜNLÜTÜRK Fotoğraf
Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK
Eskişehir
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi68 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK'ün Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,964 uzman makalesi arasında 'Ben Bilincinden Birlik Bilincine' başlığıyla benzeşen toplam 2 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Korku Temmuz 2015
► Sevilme Arzusu Mayıs 2015
◊ Beklemeyi Bilmeli İnsan! Şubat 2017
◊ Access The Bars Ocak 2015
◊ Uyku Bozuklukları Ocak 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:05
Top