2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Erken Boşalma Cinsel Terapisi
MAKALE #14705 © Yazan Dr.Taner CANATAR | Yayın Mayıs 2015 | 4,919 Okuyucu
Erken boşalma erkeğe kendini kötü hissettirir, cinsel yönden kendine güvenini sarsar ve eşiyle iletişimini zedeler. Erkekler, erken boşalma sorunlarını çözebilmek için birçok yöntem denerler ancak en etkili yöntem, kişinin neden bu sorunu yaşadığının farkına varması ve boşalmasını kontrol etmeyi öğrenmesidir. Bunun için de haftada 1 ya da 2 olmak üzere ortalama 10 seanslık cinsel terapi görmesi çoğu zaman yeterlidir. Bu süreçte hem cinsel konularda doğru bilgi edinecek, hem erken boşalmaya yol açan olumsuz duygu ve düşüncelerini fark edip kontrol etmeyi öğrenecek hem de eşiyle iletişimini geliştirecektir.

Cinsel terapi sürecinde erkeğe hem bireysel hem de eşiyle birlikte uygulayacağı ev ödevleri verilir. Tantra egzersizleri de en faydalı ev ödevlerindendir. Tantra tekniğini; boşalma kontrolünü hedefleyen düşüncenin, nefesin ve meninin kontrol edilmesi formülü içinde özetleyebiliriz. Biz, bu tekniği aşk kaslarını daha iyi kontrol edebilmek ve yeterince gevşetebilmek için cinsel terapide diğer tekniklere ilave olarak kullanıyoruz.

Erken boşalan erkeklerin en sık yaşadıkları sorun ne zaman boşalacağını düşünmekten cinsel ilişkiye odaklanamamak ve haz alamamaktır. Cinsel terapide erkeğe anın tadını çıkarmaya odaklanması öğretilir ve böylece cinsellikten aldığı hazzın da farkına varır. Erkeğin boşalmasını kontrol edebilmesi için, zihni ve bedeni üzerinde belirli bir egemenlik kurması gerekir.

Erken boşalan erkeklerin cinsel ilişkide yaşadıkları haz gerçek değil yalancı hazdır. Önce erkeğe gerçek hazla yalancı haz arasındaki fark anlatılmalıdır ve erkek gerçek hazzı öğrenmelidir. Bildiğimiz anlamda erkekte erken boşalmayla sonuçlanan haz, saniyelerle sınırlı yüzeysel ve yalancı bir haz duygusudur. Cinsel terapi sonucunda ise artık boşalmanın verdiği yalancı hazza değil, sevişmenin verdiği hazza odaklanılmıştır. Boşalmanın hazzı da artık yalancı değil gerçek, yoğun bir hazdır çünkü sevişmenin verdiği haz olmadan gerçek haz hissedilemez. Belki de bunu, lezzetli bir içecekten sadece küçük bir yudum almaya benzetebiliriz.

Aşk kaslarını kullanmayı öğrenmek sekste çok önemlidir. Tantra tekniğinde de önemli olan boşalmayı önlemek için erkeğin aşk kaslarını nasıl kullanabileceğini öğrenmesidir. Makat, yumurtalıklar ve kasıkları çevreleyen kaslara aşk kasları adı verilir. Erken boşalmayı yaratan önemli faktörlerinden birisi aşk kasları adını verdiğimiz PC kaslarının kontrol edilememesidir. Bu kaslar aynı zamanda işerken işemeyi yarıda kesen, idrar akışının kontrol edilmesine yardımcı olan kaslardır. Ayrıca makatı (anüs) kapatırken kullanılan ve mastürbasyon yaparken sert haldeyken penisi yukarı doğru çekmeye yarayan kaslardır. Aşk kasları, boşalmadan sorumlu olan iç cinsel organların bulunduğu alanın etrafındadır. Bu kaslar kasıldığında meni kesecikleri ve idrar yollarına baskı uygular ve sıkıştırır. Özellikle, erkek bilinçli olarak aşk kaslarını kontrol ederek ve gevşeterek boşalmanın akışını engelleyebilir. Daha da önemlisi, aşk kaslarını kasıp gevşetmek erkeğe cinsel aktivite esnasında heyecan düzeyinizi etkili bir şekilde kontrol etmesi için de olanak sağlar.

Erken boşalma için birçok tedavi yöntemi önerilmekle birlikte cinsel terapi dışındaki diğer yöntemler geçici ve faydasız çözümlerdir. Düzenli bir cinsel yaşamı olduğu halde, boşalmasını denetleyemeyen erkeklere, cinsel terapi süreci ile bu denetimin kalıcı olarak öğretilmesi % 100 mümkündür. Cinsel terapi sürecinde de sadece uzun süreli boşalma kontrolü sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda penisinizin sertleşmesini ve boşalmanızın kalitesini de yükseltmiş olacaksınız.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Erken Boşalma Cinsel Terapisi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Taner CANATAR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Taner CANATAR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Taner CANATAR Fotoğraf
Dr.Taner CANATAR
Adana
Doktor "Diğer Doktorlar"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Taner CANATAR'ın Makaleleri
► Erken Boşalma Tedavisinde Emdr Terapisi Dr.Zengibar ÖZARSLAN
► Erken Boşalma Eş ve Evlilik Dr.Mehmet Levent SOYLU
► Vajinismus Cinsel Terapisi Dr.Taner CANATAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Erken Boşalma Cinsel Terapisi' başlığıyla benzeşen toplam 93 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Eyvah Erken Boşalıyorum Mayıs 2015
► Anı Yakalamak… Mayıs 2015
► Cinsel Terapi Mayıs 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:31
Top