2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Eyvah Erken Boşalıyorum
MAKALE #14711 © Yazan Dr.Taner CANATAR | Yayın Mayıs 2015 | 4,201 Okuyucu
Erkeklerde karşılaşılan cinsel işlev bozuklukları içinde en sık görüleni erken boşalmadır. Kişinin ve partnerinin arzu ettiği süreden daha önce oluşan boşalmaya erken boşalma yani ‘denetimsiz boşalma’ adını veriyoruz. Erken boşalmadaki önemli faktör, boşalmanın erkeğin ve partnerinin istediği süreden önce olması ve de bunun cinsel ilişkileri ile ruhsal dünyalarında “cinsel tatminde azalma”, “suçluluk”, “utanç”, “hayal kırıklığı”, “partneri mutlu edememe ve başarısız olma takıntısı” gibi sıkıntılara yol açmasıdır. Kısaca önemli olan, erkeğin ne kadar sürede boşaldığı değil, boşalmanın istediği zamanda olup olmadığıdır.

Cinsel hayatı aktif olan her on erkekten yedisi hayatının bir döneminde erken boşalıyor. Tıp literatürlerinde sürekli olarak ya da yineleyici biçimde, çok az bir cinsel uyarılma ile ve erkeğin istemesinden önce boşalmanın olması olarak tanımlanan erken boşalma, kişiden kişiye veya çiftten çifte değişebilen bir kavramdır. Erken boşalma, sertleşme sorunuyla kıyaslandığında daha fazla görülmesine rağmen, erkeklerin cinsel işlev bozuklukları kliniklerine başvuru sıralamasında ikinci sırada yer almaktadır. Yani erkekler sertleşmesini önemsemekte, erken boşalmasını ve partnerini tatmin etmeyi ise yeterince önemsememektedir. Bu nedenle çok fazla sayıda erkek veya çift, cinsel doyumsuzluklarının nedenini bile anlayamadan yaşamlarını sürdürmektedir.

CİNSEL HEYECAN KONTROLÜ
Erken boşalma sorununa katkıda bulunan en önemli unsurlardan biri de erkeğin cinsel aktivite sırasında zevk verici cinsel duygulara dikkatinin yetersizliğidir. Oysa cinsel ilişki sırasında erkek uyarılarını etkili bir biçimde yöneterek cinsel heyecanını kontrol edebilir. Zevk verici duygular, cinsel heyecanını kontrol ederken erkeğin en iyi yol göstericisi olacaktır;
erkek bedenini partneriyle uyum içinde hareket ettirmeli, şimdiye yoğunlaşmalı, o anı duyumsamalı ve cinsel birleşmenin ansızın son bulacağı kaygısı kafasından atmalıdır. Çünkü her cinsel sorun gibi erken boşalma da bu kaygıdan ya da bir rahatsızlıktan kaynaklanabilir. Asıl sorun erkeğin cinsel işlevlerinde değil, cinsel işlevlerini nasıl yerine getirmesi gerektiği konusundaki düşüncelerindedir. Aklını düşüncelerden arındıramayan, özgür ve doğal bir şekilde cinselliği yaşayamayan erkek tedirginlik duygusundan uzaklaşamaz ve boşalma konusunda sorun yaşar.

NEDEN OLUYOR?
Birçok erkeğin ve çiftin mahrem yaşamını olumsuz yönde etkileyen erken boşalma, genellikle ergenlikte yakalanma korkusuyla mastürbasyon yaparken hızlı boşalmayı öğrenme, performans kaygısı, yeni bir partnerle ilişkiye girerken aşırı heyecanlanma gibi nedenlerden kaynaklanır. Uygunsuz ortamlarda, yanlış düşünce ve duygularla mastürbasyon alışkanlığı, stres veya aşırı duygusal gerilim, beyindeki kimyasal dengesizlik, partner ilişkisindeki çatışmalar, doğru bilinen yanlışlıklar, tecrübesizlik, bazı ilaçlar ve bedensel hastalıklar erken boşalmaya yol açabiliyor. Problemin kökeni ne olursa olsun, erken boşalma zamanla ereksiyonu devam ettirememeye, cinsel isteksizliğe, partner ilişkisinde çatışmalara, ruhsal sıkıntılara ve istenilen anda boşalma sağlayamamaya yol açan boşalma refleksini kontrol edememeye yol açıyor.

TEDAVİ
Boşalma refleksi üzerinde istemli bir denetimin olmaması yani erken boşalma kader değil, cinsel terapi ile % 100 tedavi edilebilen bir cinsel uyum sorunudur. Düzenli bir cinsel yaşamı olduğu halde, boşalmasını denetleyemeyen ya da çok kısa sürede boşalan erkeklere, cinsel terapi süreci ile bu denetimin kalıcı olarak öğretilmesi mümkündür. Erken boşalmada tedavinin esası, boşalma öncesi cinsel duyumların tekrar tekrar ve uzatılmış olarak yaşatılması ve erkeğin dikkatinin yüksek uyarılma düzeyindeki duyumlarına odaklamasıdır. Böylelikle erkek boşalmak üzere olduğunu uygun zamanda fark etmeyi öğrendiğinde, boşalmayı da erteleyebilecektir.

Erken boşalma tamamıyla hayatın içinde ve anlaşılabilir bir durum, çünkü hayatta yapılan birçok şey seks ile ilişkili. Bu nedenle tedavi için ilk önce erken boşalma probleminin varlığını erkeğin ya da çiftin kabul etmesi gerekiyor. İkinci olarak erken boşalmanın kendiliğinden düzelmeyeceğinin bilinmesi önem taşıyor. Üçüncü olarak bu problemi kökünden ve kalıcı olarak çözmeye erkeğin ya da çiftin istekli olması ve dördüncü olarak ise bunun için bir cinsel terapiste başvurmaları gerekiyor. Haftada 1-2 seans olmak üzere ortalama 8-10 seans süren cinsel terapide, nefes ve gevşeme egzersizleri, aşama aşama boşalma kontrolünü sağlamanıza yarayacak olan dur-başla egzersizleri size faydalı olacaktır. Ayrıca dur-başla tekniği ile senkronize bir şekilde kasıklarınızdaki kasları kasma ve gevşetme, ritmik nefes alıp verme metodları da kullanılacaktır. Bu egzersizler ile sadece uzun süreli boşalma kontrolü sağlanmakla kalmayacak, aynı zamanda penisinizin sertleşmesini ve boşalmanızın kalitesini de yükseltmiş olacaksınız.

Unutmayın ki geciktirici spreyler, kremler ya da ilaçlar kalıcı olarak işe yaramayan geçici çözümlerdir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Eyvah Erken Boşalıyorum" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Taner CANATAR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Taner CANATAR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Taner CANATAR Fotoğraf
Dr.Taner CANATAR
Adana
Doktor "Diğer Doktorlar"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Taner CANATAR'ın Makaleleri
► Erken Menepoz Dr.Belgin HARZADIN
► Erken Menopoz Op.Dr.Kenan ERTOPÇU
► Erken Ergenlik Doç.Dr.Ergun ÇETİNKAYA
► Erken Boşalma Eş ve Evlilik Dr.Mehmet Levent SOYLU
► Erken Boşalma Cinsel Terapisi Dr.Taner CANATAR
► Gebelikde Erken Dönem Sorunları Op.Dr.Ayşe DARAMA
► Erken Dönem Bobath Uygulamaları Prof.Dr.Fzt.Mintaze KEREM GÜNEL
► 11-14 Hafta Erken Fetal Ekokardiyografi Op.Dr.Hakan GÜRBÜZ
► Erken Boşalma Tedavisinde Emdr Terapisi Dr.Zengibar ÖZARSLAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Eyvah Erken Boşalıyorum' başlığıyla benzeşen toplam 95 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Anı Yakalamak… Mayıs 2015
► Cinsel Terapi Mayıs 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:57
Top