2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Seçim Senin. Sen Seçsende Seçmesende!
MAKALE #14712 © Yazan Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK | Yayın Mayıs 2015 | 3,955 Okuyucu
Seçim senin. Sen seçsende seçmesende!

Yaşam bir meyve gibidir. Meyveyi yemeden tadını tahmin edemezsiniz. Kimsede size anlatamaz. Her meyvenin kendine has tadı vardır. Benzetme yapacaksanızda o benzetmenin referansı olan meyveyi de tadmış olmanız gerekmektedir ki bu yine yaşamda olmak demektir.

Ötekilerinin yollarıyla bir yere kadar yolda kalabilirsiniz. Sonrasında mutlaka tıkanacağınız yerler olacaktır. Kendiniz yemelisiniz o meyveleri ve kendiniz o tadları almalasınız.

Hayatımızda ne istediğinizi bilmeniz gerektiği söylenmiştir size. Ama hayatınızı yaşamadan ne istediğinizi bilemezsiniz. Ondan öncesi hep tahmindir. Yaşam öğretir size aslında sizin kim olduğunuzu. Mesela Nasıl eş istediğinizi sevgililerinizle yada o an ki eşinizle yada ailenizde gözlemleyerek çıkarsamalar yaparak ulaşırsınız. Evlenirsiniz ve eşinizin evcimenliğini seversiniz. Ne kadar hoş ve güzeldir. Evine düşkün ve ilgilidir. Zaman geçer evcimenliği bir seçimden daha çok bir zorunluluk olarak yerine getirdiğini görmeye başlarsınız. Ve seçim olmayan bir zorundalıkta yaşayan bir eş zamanla sizi de kendi seçimsizligine doğru çekecektir. Sizden kendisi için yapmadıklarını , yapmanızı bekleyecektir. Kendisiyle ilgilenmeyen bir eş ilgiyi sizden bekleyecektir ve bunu ona sunmadığınız suçlamasıyla karşı karşıya kalacaksınızdır. Aslında biliyorsunuzdur ki siz yeteri kadar ilgilisinizdir ama eşiniz kendisiyle ilgilenmediği için kendisinde tamamlayamadığını da sizden istemektedir. Çünkü siz onun eşisiniz. Sizden değil de kimden isteyecek ki? İşte kendisinin haklılığının temel dayanak cümlesi bu olacaktır. İşte o zaman evcimenliğini sevdiğiniz eşinizden daha çok aslında nasıl bir eşe ihtiyaç duyduğunuz sorgulamaya başlarsınız.

Yani Yaşamda hata yoktur herşey size bir katkı sunar.
Korkusuzca yaşamak için seçim sizin elinizde.

Yaşamın içinde olmaktan başka Seçiminiz yok. Seçiminiz olduğunu düşündüğünüz şey ötekini veya şeyleri suçlamaktan geçiyorsa bu elbet seçiminiz olmaktan çıkacaktır ve kendinize dair sorunluluğunuzu almanız anlamına gelecektir.

Yaşamak bir sorumluluktur. Kendinize dair kendiniz olma sorumluluğudur. Bunu ötekinin üstüne atamazsınız. Ötekini buna engel olarakta göremezsiniz. Her zaman her şekilde sorumluğunuzu alma seçiminiz vardır.
Sadece seçiminizin sonuçları olmasını arzu ettiğiniz şekilde olmayabilir ama emin olabilirsiniz ki kesinlikle sonuçlar ihtiyacınız olan olacaktır ve her zaman size bütüncül resimde katkı sunacaktır.

Yaşam olduğu gibidir Olmasını istediğiniz gibi degil. Siz olsanız da var, olmasanızda. Bunu kabul etmek teslimiyetcilik değil , gerçekçiliktir. Yani yaşamı olduğu gibi alıp kabul etmektir.

Yaşamı olduğu gibi alıp kabul ettiğiniz de , seçimlerinizi ve olasılıklarınızı görmeye başlarsınız. Reddedersiniz gerçekliğin içinde var olan olasılıklardan olmasını istemediğiniz kısmını keyfi olarak manipüle etmiş olursunuz. Evet keyfi diyorum çünkü öyle. Keyfi bir durum oluşturmaktan başka birşey değildir bu.

Şuan o zaman ne yapacağınız dediğinizi duyabiliyorum. Ne yapacaksınız söyleyim yeniden Yaşamı olduğu gibi alıp kabul ettiğiniz de olmasını istemedikleriniz ve olmasını İstemediğiniz ve olmuş olanlar için enerjinizi harcamazsınız ve artık ne olabilir , ne yapabilirim, ne seçebilirim? buna bakarsınız.

Seçim sizin yaşamınızı şikayet ederek ve mızmızlarak ve AMA'larla mı geçirmek istersiniz?

Yoksa şimdi ve şuanda ki seçimlerinizin farkında olarak mı?

Seçim senin. Sen seçsende seçmesende!

Sevgilerimle

Ziya ÜNLÜTÜRK

Psikoterapist -Psikolojik Danışman
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Seçim Senin. Sen Seçsende Seçmesende!" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ziya ÜNLÜTÜRK Fotoğraf
Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK
Eskişehir
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi68 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK'ün Yazıları
► Her Seçim Bir Vazgeçiştir Psk.Emine ÖZDEMİR
► Seçim Şeklimiz-Yaşamımız Psk.Özlem AKKEL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Seçim Senin. Sen Seçsende Seçmesende!' başlığıyla benzeşen toplam 8 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Korku Temmuz 2015
► Sevilme Arzusu Mayıs 2015
◊ Beklemeyi Bilmeli İnsan! Şubat 2017
◊ Access The Bars Ocak 2015
◊ Uyku Bozuklukları Ocak 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:48
Top