2007'den Bugüne 92,232 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,964 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sevilme Arzusu
MAKALE #14725 © Yazan Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK | Yayın Mayıs 2015 | 6,986 Okuyucu
Sevilme Arzusu

Sevilmek istiyoruz hepimiz. Ama seçtiğimiz kişiler tarafından. O sevmeli diyoruz bizi , başkası değil. Ondan başkası olamaz diyoruz. Çünkü biz onu seviyoruz, onunda bizi sevmesi gerekli değil mi? Sevmeye, sevdirmeye oldurmaya çalışıyoruz olmayacak şeyi. Olmayacağını ve olmadığını kabul etmek sevilen birisi olmayacağımız anlamına mı geliyor? Senin seçtiğin kişiden başka bir kişiyi seçemeyeceğin anlamına mı geliyor? Yeniden yine başka birisini sevemeyeceksin mi demek bu? Alışkanlıklardan vazgeçmek zor be diyerek kandırıyor musun kendini? Yada verdiğin emeğe , harcadığın çabaya değsin veya aylarıma yıllarıma yazık olmasın diyerek daha fazla kendini mahkum mu ediyorsun kendini?

Söyle yaptığın şeyi yapmanın nesini seviyorsun? Evet evet seviyorsun bunu? Sevmesen yapmaya devam edermiydin?

İtiraf edememeni anlıyorum. İyi ilişkilerden daha çok iyi görünen ilişkileri sevdik biz. İyi görünmekti ve göstermekti aslında sadece olan. Benimde ilişkim var , bende evliyim , benimde çocuğum var diyebilmek içindi belki herşey. Belki de daha fazlasıydı mesela bizden bu bekleniyordu diye yapmış olmak gibi.

Yaş geldi geçiyor, herkeste evlenmiş ve üstelik senin yaşıtlarının kaç çocuğu var diyorlardı sana ve sonra sen bunları kendine söylerken buldun kendini değil mi?
Bir bakmışsın öteki dediğin kişiler senin düşüncelerinde ve senin düşüncelerin olarak. Sana ait sandıklarını ve sana ait yaptıklarını sırtlamış gidiyorsun. Dur diyemeden , indiremeden sırtından. Neden insin ki? Ötekilerin birkaçı bir araya gelip aynı şeyi söylediklerinde doğru olduğunu düşündün bunların. Doğru hükmüne vardıktan sonra sorgulamadan devam ettin satın aldığın doğruyu doğrulamak için elinden geleni yapabilmenin yolunda. Doğruysa eğer bu, o halde doğrulanmalı değil mi? Doğru diye seçtiğin şeyi doğrulamak için , sadece bunu doğrulayabileceğin şeyleri toplamaya başladın. Topladıkça ,doğru diye seçtiğin doğru'n artık gerçekten sana doğru gelmeye başladı değil mi? İnanmak istediğin şey neyse ona inanman kaçınılmazdır. Kaçınılmaz olana ulaştığında zaten senin için yanlış olan birşey yoktur. Çünkü niyetin zaten niyetine girdiğin şeyi oluşturmaktı.

Kendini sevdirmek için çıktığın bu yolda varacağın tek yer sevgisizliktir. Sevilmek için yaptığın herşey sadece sevilmek için yaptığın şeyler yığını olarak orada kalacaktır. Ve sen bunu görmediğin müddetce daha fazla şey atacaktır o yığına. Çünkü görmediğin de bunu yanlış yaptığını düşündüğün şey,yaptığın şeyi yeteri kadar yapmamış olmaktı. Aslında yaptığın şey başlı başına yanlışken sen bunun daha fazlasını yapman gerektiğini düşündün. Yani sevilebilmek için daha fazlasını yapmalıyım dedin. Yapamadığım için sevilmiyorum sonucuna varmandaydı seni hizmetçi olmaya iten.

Gittiğin bu yolda gün gelince artık yürümek dayanılmaz bir ızdırap verecek sana. Karşı koyulmaz bir dürtü aslında senin sevilmediğini söyleyecek sana. Sevilme Arzusu öylesine güçlü ki hemen yeniden girecek devreye. Ve sana ne kadar sevildiğini söyleyecek ve üstelik kendisiyle ilişkili olmayan ama kendisine yöneltildiğine kendisini ikna ettiği şeyleri sana söyleyecek. Seviyor seni diyecek bunları kanıt olarak kullanarak. Ama kanıtlar kendisini doğrulamak için topladığı manipüle edilmiş bilgilerden başka birşey değildir.
Manipülasyon işlevini yerine getirmek için kendi yaratımını koruyacak bir baskı mekanızmasına dönecektir bir zamandan sonra.

Ve gerçek su yüzüne çıkmaya başlayacaktır eninde sonunda. Kendi içinde panikleyen bir sistem zaten baş göstermişti. Ve artık sevilmemeyede gönüllü olduğunuz andan itibaren sevilmek adına kendinize dayattığınız herşey anlamını yitirecektir ve aslında ne olduğunuzu görmenin yolu burdan geçer.

Ziya ÜNLÜTÜRK
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Sevilme Arzusu" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     4 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ziya ÜNLÜTÜRK Fotoğraf
Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK
Eskişehir
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi68 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK'ün Yazıları
► Sosyal Medyada Beğenilme Arzusu Psk.Yasemin TÜZEMEN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,964 uzman makalesi arasında 'Sevilme Arzusu' başlığıyla benzeşen toplam 4 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Korku Temmuz 2015
◊ Beklemeyi Bilmeli İnsan! Şubat 2017
◊ Access The Bars Ocak 2015
◊ Uyku Bozuklukları Ocak 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:03
Top