2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hipnoz /Gerçeğe Uyanmak
MAKALE #14901 © Yazan Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK | Yayın Haziran 2015 | 3,591 Okuyucu
Hipnoz / Gerçeğe Uyanmak

Yaptığınız bir şeyi, iyi yapmanız için; zaten iyi yaptığınız bir şeyi çok daha iyi yapmanız için de hipnoz…
Efsanelerden süzülen gerçek… İnsanın en gerçek yönü hipnoz…Modern dünyanın bunalımları için aydınlık bir çözüm yolu…
Sıkıntılar…Korkular…Öfke…Kurtulmak istediğiniz aşırı kilolar…Sigara…İstenmeyen alışkanlıklar… Bunalımlar… Bilinçaltında birikmiş ve kişide istem dışı durum oluşturan bütün olumsuzluklar hipnozun etkili yöntemleriyle kalıcı olarak yok edilebiliyor…

İnsanlık tarihinin başlangıcından beri var olan hipnoz hakkında ne biliyoruz acaba? Filmlerde, yahut çizgi romanlarda hipnozla ilgili anlatılan olağanüstü, efsanevi durumlar dışında… Çocukluğumda çok okuduğum çizgi romanlardan biri Sihirbaz Mandrake’ydi. Elini kaldırır ve göz göze geldiği adamı o saniye uyuturdu. Sallanan bir köstek saat de gelir insanların aklına… Saat sallandıkça, saate bakan kişi derin bir uykuya dalar ve hipnoz yapanın kölesi olur filmlerde ya da gerçek hipnozla alakası olmayan söylencelerde…Ya da şen şakrak eğlencelerde gönüllülerin sahneye çıkartılması ve hipnotistin seçtiği kişilere uyguladığı bir dizi talimatın ardından onları tavuk gibi gıdıklatması gibi showlar gelir…

Modern zamanlarda hipnoz, bilimsel bir temele oturtulmuş olup, tıptan, eğitime, eğitimden spora kadar hayatın her alanında kişilerin ideal performansını gerçekleştirmenin en etkili yolu olmuştur. Hipnozla ilgili “adamın aklını alıyorlarmış”, “Uyutup her şeyi yaptırabiliyorlarmış”, “Aman uyuyup uyanamazsak ne yaparız?” gibi bir dizi batıl inanç söylencelerinin, hipnoz gerçeğiyle alakası olmadığı gibi, hipnozun insanların engellerini aşmada sağladığı olağanüstü iyileştirici gücünü gölgelemektedir.

Hipnoz, doğası ve insanlığa yardım anlamında sahip olduğu etkin potansiyeli itibariyle, bu söylencelerden, show mezesi olmaktan çok daha fazla bir derinliğe ve öneme sahip… Hipnoz artık, asli niteliklerini gölgeleyen bu popüler hurafelerin etkisinden kurtuluyor ve bir şifa kültürü olarak…Bireysel değişim ve gelişimin etkili bir yöntemi olarak gittikçe dünyanın ve Türkiye’nin gündemine oturuyor.

Peki öyleyse nedir hipnoz?
Tüm fonksiyonların çalıştığı, bilincin açık olduğu bir konumda; kesinlikle uyku hali olmadan; kişinin kendi isteği ve katılımıyla elde edilen bir konsantrasyondur, trans halidir.

Hipnoz çevreye karşı farkındalığın azaldığı ve dikkatin belirli bir noktada yoğunlaştırıldığı bir bilinç değişikliği durumu olarak da tanımlanabilir. Dolayısıyla sanılanın aksine hipnoz altındaki kişiye, istemediği bir şey asla yaptırılamaz. Kişi herhangi bir sorununu aşmak amacıyla hipnozu talep ve kabul etmelidir ki hipnoz edilebilsin. Kişi destek verilmek ya da iyileşmesine yardımcı olunmak amacıyla hipnoz altına alınmışken, her şeyi hatırlar, farkındadır ve fakat trans halindedir. Hipnozun en ufak bir yan etkisi kesinlikle yoktur.

Hipnoz, hekimlikten, eğitime; eğitimden, spora kadar birçok farklı alanda kullanılabilen ve doğru kullanıldığında mükemmel sonuçlar ortaya çıkmasını sağlayan olağanüstü bir yardım yöntemidir. Bununla beraber, hekimlik, eğitim ve spor gibi disiplinlerin dışında, bunların hepsinden bağımsız; özel bir eğitimi gerektiren, özgün, müstakil bir yardım yöntemi; olağanüstü bir iletişim biçimidir. Hipnoz, özel eğitim almış deneyimli kişilerce yapılmalıdır. Türkiye’de her geçen gün gelişen hipnoz, birçok alanda, ek olarak hipnoz eğitimini tamamlamış, trans halindeki kişiye iyileşmesi yolunda izleyeceği yöntemi bilen hipnoterapistler tarafından uygulanmaktadır.

Hipnozun kullanım alanları?
Destek talep eden kişinin, sorununu aşmasında takip edilen ve belirli prosedürlerden oluşan bilimsel yardım yöntemine ise hipnoterapi denilmektedir. Hipnoterapi, psikolojik kökenli her türlü problemin aşılmasında ya da istenmeyen alışkanlıkların değiştirilmesinde şaşırtıcı derecede yüksek başarılı sonuçların elde edildiği olağanüstü etkili bir yöntemdir. Kişilerin yaşam kalitesinin yükseltilmesi hipnozla kısa sürede mümkün olmaktadır.

Hipnoz, her türlü psikolojik kökenli sorun başta olmak üzere bazen asli yöntem olarak, bazen de destek yöntemi olarak günümüzde şu alanlarda başarıyla uygulanmaktadır:
Sınav kaygısının tamamen yok edilmesi ve odaklanamama, hafıza zayıflığı gibi her türlü öğrenci sorunlarının giderilmesinde
Her türlü kaygının oluşturduğu olumsuzluklardan kurtulmak amacıyla, topluluk önünde konuşamama, asansör, yükseklik, kedi köpek korkusu gibi..
Beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi suretiyle zayıflama amaçlı
Vajinusmus, erken boşalma gibi psikolojik kökenli cinsel problemlerin çözülmesinde,
Altını ıslatma, tırnak yeme, diş gıcırdatma, parmak emme, tikler
Kekemelik, her türlü iletişim problemi,
Ağrı giderme, alerjik durumlar ve bazı cilt sorunları,
Panik atak, davranış bozuklukları, depresyon, obsesif sorunlar, takıntılar…
Sigarayı bırakma
Bazı hekimler tarafından her türlü tıbbi uygulamaya destek amacıyla ve anestezi amaçlı…

Hipnoz, Zayıflamanın Etkin ve Kalıcı Yöntemi…
Günümüzde bir çok insan aşırı kilolardan muzdarip…Hem sağlık açısından, hem de estetik açıdan aşırı kilolar yüzyılın istenmeyen olgusu…Kırk kez, kırk farklı diyete başlanır, spor salonlarına gidilir, yürüyüşlere çıkılır, fakat bir miktar kilo verilse dahi genellikle en başa dönülür…Verilen kilolar fazlasıyla alınır…

Hipnoz ise kalıcı zayıflamanın belki de en etkili yöntemi…Bütün alışkanlıklarımızın sebebi bilinçaltında gizlidir. Yeme/içme alışkanlıkları da buna dahil…Ve hipnoz bilinçaltı ile iletişim kurmanın olağanüstü güçlü yöntemi…Kişinin kontrolsüz beslenmesinin bilinçaltı kökleri hipnoterapi yöntemiyle tesbit edilerek, kontrolsüz yemesinin sebepleri ortadan kaldırılır ve beslenme alışkanlığı düzeltilir.Böylece kişi, daha kolay bir yöntemle belli bir sürede aşırı kilolarından kalıcı biçimde kurtulmuş olur.

Sigarayı hayatınızdan hipnozla silebilirsiniz

“İster zengin olsun ister fukara…Yemekten sonra yak bir cigara” der anonim bir tiryaki şiiri…Bu inanış kendimize uyguladığımız güçlü bir hipnoz örneği…”Dertliyim, ver bir sigara”, “Morali bozuldu, ver bir sigara”, “Bugün keyfim yerinde, ver bir sigara” Bunlar kendimize uyguladığımız ve yıllardır bizi etkisi altına alan kötü hipnoz örnekleri…Farkında olmadan kendi kendimizi hipnoz ederek sigaraya karşı bağımlılık geliştiririz ve atalarımızın dediği gibi “Çivi, çiviyi söker.”…

Sigarayı bize içirten, içme dürtüsünü bizde oluşturan temel duygular her ne ise, bilinçaltında onların izi sürülerek sigara içme alışkanlığını besleyen temel sebepler ortadan kaldırılır ve kişide oluşabilecek yoksunluk duygusu da yine hipnozla bertaraf edilerek kalıcı bir değişim sağlanır.

not. bu makalemiz moral dünyasında yayınlanmıştır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Hipnoz /Gerçeğe Uyanmak" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mehmet BAŞKAK Fotoğraf
Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Doktor Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK'ın Yazıları
► Hipnoz Psk.Şahin UÇAR
► Hipnoz Psk.Murat BİLİM
► Hipnoz Nedir? Psk.Aysel İnciler BİRTÜRK
► Cin Çarpması mı Hipnoz mu? Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK
► Hipnoz Nedir? Psk.Alpaslan KESKİN
► Hipnoz ve Biliçdışı Psk.Erdim Hasip HAKVERİR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Hipnoz /Gerçeğe Uyanmak' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Felç Olan Hastalara Hipnoz Haziran 2015
► Hipnozla Zayıflamak Haziran 2015
► Mevlana Paranoyası Haziran 2015
► Bonzaiye Karşı Hipnoz Haziran 2015
◊ Reklamların Hipnoz Etkisi Haziran 2015
◊ Hipnoz ve Siyasal Hipnoz Haziran 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:17
Top