2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yaz Tatilini Nasıl Değerlendirmeli, Öğrencilere Velilere Altın Tavsiyeler
MAKALE #14934 © Yazan Psk.Dnş.Rahmi DANİŞMENT | Yayın Haziran 2015 | 6,950 Okuyucu
Yaz Tatilini Nasıl Değerlendirmeli, Öğrencilere Velilere Altın Tavsiyeler

Uzun ve yorucu bir eğitim öğretim sürecinden sonra tatile girecek olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşayanlar öğrenciler için nasıl bir tatil programı yapılmalı.

Her öğrenci yaz tatilini mutlu, faydalı ve güzel bir şekilde geçirmek için durumuna uygun planlamalıdır. Elbette her öğrencinin içinde bulunduğu dönemin özellikleri farklıdır. Öğrencilerimizin kendi sınıf, yaş ve düzeylerine uygun olarak yapacakları planlamalar önümüzdeki sürece yönelik hazır olma anlamında pozitif sonuçlar doğuracaktır. Yaşları küçük öğrencilerimiz için sosyal aktiviteler ve oyunlarla zenginleştirilmiş bir program uygulanırken, bulundukları öğretim kademesinin son sınıfına geçerek sınav dönemine giren öğrencilerimiz için sosyal etkinliklerin yanı sıra girecekleri sınavlara hazırlık mahiyetinde çalışmalara devam etmeleri faydalı olacaktır.

Tatil demek çocuklar için eğlence ve oyun demektir. Oyun seçiminde çocuklarımızın dikkat sürelerini artıracak oyunların tercih edilmesi ve hane halkıyla birlikte bile ev içerisinde bazı oyunlar oynayarak çocukla birlikte nitelikli zaman geçirmek onları ve sizi çok mutlu edecektir.

Tatil döneminde öğrencilerin okuma alışkanlıklarının zayıflamaması için çocuklarla birlikte karar alınarak seçilen kitapların okunması, hatta ailede okuma saatlerinin yapılması ve çocuklardan da okudukları kitapları kısaca özetlenmesinin istenmesi ve birlikte yorum yapılması çok faydalı olacaktır. Özellikle dil gelişimi zayıf olan öğrencilerimize bu dönemde bol bol sesli kitap okutmak dil gelişimini artıracaktır.

Yaz okulları ve kurslar bu dönemde yoğun olarak tercih görmektedir. Ev ortamının monotonluğuyla kendini internet ve televizyona esir eden çocuklarımıza alternatif ve hayatlarını renklendiren bir etkinlik olacaktır. Bu kursları seçerken de uzun bir akademik eğitimden çıkmış öğrenciler için eğlenerek öğreten yöntemler uygulayan kurs ve okullar tercih edilmelidir. Kurslarda çocuklarımızın enerjilerini atacakları spor etkinliklerinin yanı sıra toplumsal ve dini değerleri öğrenebilecekleri programlar da çok faydalı olacaktır.

Özgüven problemi yaşayan, hayır demekte güçlük çeken içine kapanık çocuklarımız için drama, tiyatro ya da müzik kursları gibi sosyal yönünü geliştirecek etkinlikler çak yararlı olacaktır.

Akraba ilişkilerimizin zayıfladığından yakınmaların arttığı bir dönemde uzun tatil dönemleri çok iyi fırsattır. Akraba ziyaretleri gerçekleştirerek çocuklarımızın akrabalarını tanımlarını bazı geleneklerini ve değerlerini fark etmeleri anlamında çok önemlidir. Akraba ziyaretleri çocuklarımızın iç dünyasında mikro düzeyde bir çekirdek aileden ziyade daha büyük bir ailenin ferdi olduğunun farkına varmasını sağlayarak, çocuklarımızı yalnızlık duygusundan uzaklaştırır.

Tatil dönemlerinde saatlerce alış veriş merkezi gezmek yerine tarihi ve kültürel geziler yapmak çocuklarımızın okullarda teorik olarak gördükleri derslerde öğrendikleri bilgileri ilişkilendirerek kalıcı olmasına fırsat verir. Ayrıca tarihî, manevî ve kültürel geziler, çocukların ruhunu dinlendirerek ilgilerini artırabilir. Bu gezilerde dikkat edilmesi gereken husus çocuklarımızın merakını gidererek sorularına aydınlatıcı cevaplar bulmalarını sağlamaktır.

Çocuklarımızın derslerden uzaklaşmaması için düzeylerine uygun tatil çalışma kitapları alınarak günün belirli saatlerinde çalışmalarını sağlamak ve özelliklede yaz tatilinin sonuna doğru bu çalışma sürelerini uzatmak yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanmaları açısından önem taşımaktadır.

Unutmamak gerekir ki çocuklar geleceğimizdir. Sağlıklı ve mutlu çocuklar huzurlu bir gelecektir. Dünyada ki en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımıza ayırdığımız zaman en verimli geçirilmiş zamandır. Çocuklarınızla birlikte mutlu ve huzurlu bir ömür dileğiyle iyi tatiller.

Rahmi DANİŞMENT
Psikolojik Danışman / Eğitim Bilim Uzmanı

2015 Kayseri
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Yaz Tatilini Nasıl Değerlendirmeli, Öğrencilere Velilere Altın Tavsiyeler" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Dnş.Rahmi DANİŞMENT'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Dnş.Rahmi DANİŞMENT'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Rahmi DANİŞMENT Fotoğraf
Psk.Dnş.Rahmi DANİŞMENT
Kayseri
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi28 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Rahmi DANİŞMENT'in Makaleleri
► Yaz Tatilini Nasıl Değerlendirelim? Psk.Güzide TÜRKYILMAZ
► Velilere Öğütler Doç.Dr.Psk.Dnş.Mehmet MURAT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Yaz Tatilini Nasıl Değerlendirmeli, Öğrencilere Velilere Altın Tavsiyeler' başlığıyla benzeşen toplam 46 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Değerlerin Önemi Haziran 2012
► Sınava Doğru Mayıs 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:46
Top