2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Eşim Neden Beni İlk Günkü Gibi Sevmiyor?
MAKALE #15069 © Yazan Psk.Dnş.Mustafa Kemal ÇELİK | Yayın Temmuz 2015 | 11,967 Okuyucu
Sevgili okurlar, hiçbir evlilik birden bire bitmez. Nasıl cep telefonlarının şarjı bitmeye yakın sürekli bir sinyal verirse, evliliklerde bitmeye yakın sinyal verir. Ama bunu görecek göz, anlayacak beyin ve bu sorunu çözmek için istekli insanlar lazım. Yukarıda ki okurum eşine kendisinin gösterdiği sevgiyi, eşinden görememekten şikâyetçi ve bu sebeple evliliğini bitirmek istiyor. Ama eşi bunu görmüyor ya da görmemezlikten geliyor. Kendince nasıl olsa eşinin tapusunu almış ya, rahat.

Bu konu ile ilgili kitap yazmaya başladığımdan beri en çok aldığım sorulardan bir tanesi bu oldu. Evlilik öncesi mükemmel olan bir insan nasıl evlilik sonrası birden bire bu kadar değişebilir? Allah aşkına evlilikten sonra, evlilikten öncekine göre ne değişir? Aslında okurlarım sormuş olduğu sorunun zamanı yanlış. Asıl soru evlilik öncesi insan niye değişir? Çünkü evlenecek olan insanlar evlilik sonrası değil, evlilik öncesi değişim yaşıyorlar. Karşı cinsi etkilemek için yarış yapan ve şekilden şekle giren bir millet olduğumuz için, evlilik öncesi olduğumuzdan farklı davranıyor, evlilik sonrası ise gerçek kimliğimize dönüyoruz. Evlilik sonrası gerçek kimliğe dönme ile sorunlar yaşanmaya başlıyor ve eşiniz sizi tanımakta zorluk çekiyor ve sürekli şu konuyu düşünüyor. Eşim evlendikten sonra değişmeye başladı, evlendiğim kişi bu olamaz.

Ülkemizde sevgi konusunda yakın alaka göremeyen ve bu konudaki şikâyetlerini eşine dile getirip “Sen beni eskisi kadar sevmiyorsun” diyen eşe verilecek cevap basittir. “Ne yani sevmesek evlenir miydik, seviyoruz ki evlendik. Seviyorum diyerek tribüne mi oynayalım, ikide bir el âleme duyurmaya ne gerek var” derler. Maalesef sen sevdiğine, seni seviyorum demezsen, tribüne oynamaya, ikide bir el âleme duyurmaya ne gerek var dersen, el âlem iki aya kalmaz eşinin seni boşadığını duyar. Ondan sonrada yazarsın Kemal Hocaya “Kemal bey anlayamadım, ben ne yaptım ki boşadı beni, hâlbuki deli gibide seviyordum.” Yahu deli gibi seviyordun da söyleseydin ya evliyken karına ya da kocana onu deli gibi sevdiğini. Yok, o zaman havalara girerdi. İnanın eşinize evlilik sürecinde havaya girer diye seni seviyorum demezseniz, eşiniz sizi boşar o zaman o havayı siz alırsınız.

Demek ki eşler birbirleri arasında var olan sevgiyi, aşkı dile getirmeli, sevdiğine sevdiğin mutlaka söylemelidir. yoksa ya eşiniz ile boşanırsınız ya da sürekli kavga edersiniz. bakın bu konuda Dünyaca ünlü evlilik ve aile terapisti Dr. William Heibert iyi gitmeyen evliliği neye benzetmiş. ne demiş.

Dünyaca ünlü evlilik ve aile terapisti Dr. William Heibert, ”İyi gitmeyen evlilik kabız olmak gibidir der. Kabızlık uzun sürerse baş ağrısı yapar. Aspirin alarak baş ağrısını giderirsiniz, ama ilacın etkisi geçince yine başınız ağrımaya başlar. Kabızlığı halletmezseniz başınız ağrımaya devam eder. Ayrıca kabızlık sivilce çıkarır, sivilceyi de ilaç sürerek geçirirsiniz, ama kabızlık devam edince yine sivilce çıkar. Önemli olan kabızlığı halletmektir. Yani öncelikle karı-koca, aralarındaki sorunu gidermenin yollarını aramalıdır.( REUTERS)

Sevgili okurlar, yaşanan her sorunda boşanma yoluna gitmeyle ya da evlilik ile ilgili yaşadığınız her sorunu halı altına süpürme ile ne siz nede eşiniz mutlu olabilir. Evlilik ve aile terapisti Dr. William Heibert’in dediği gibi önemli olan kabızlığı halletmektir. Yani öncelikle karı-koca, aralarındaki sorunu gidermenin yollarını aramalıdır.

BU YAZI "EYVAH AYRILIYORUM" İSİMLİ KİTABIMDAN ALINTIDIR.

Mustafa Kemal ÇELİK
Psikolojik Danışman
Eğitimci Yazar
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Eşim Neden Beni İlk Günkü Gibi Sevmiyor?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Dnş.Mustafa Kemal ÇELİK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Dnş.Mustafa Kemal ÇELİK'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Psk.Dnş.Mustafa Kemal ÇELİK
İçel (Mersin)
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Mustafa Kemal ÇELİK'in Makaleleri
► Eşim Beni Aldatıyor Dr.Psk.Dnş.Kadir Burak SALİMOĞLU
► Eşim Beni Hiç Anlamıyor Psk.Bilge ÇAPOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Eşim Neden Beni İlk Günkü Gibi Sevmiyor?' başlığıyla benzeşen toplam 29 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:03
Top