2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cinsel Gücü Arttıran Besinler
MAKALE #15811 © Yazan Dyt.Neslihan AKTEPE | Yayın Aralık 2015 | 3,451 Okuyucu
CİNSEL GÜCÜ ARTTIRAN BESİNLER !

Son yıllarda özellikle kadınlar arasında sıfır beden olmaya çalışma modası ile birlikte ciddi diyet hataları ve bu hataların maalesef ki hayatımıza getirdiği önemli sağlık sorunları ortaya çıkmaya başlamıştır.

Beslenmenin yaşamımızın her anında işte, evde, sosyal yaşantıda v.s etkili olduğu inkar edilemez bir gerçektir. Besinler ile kişinin 1 günlük alması gereken : enerji, karbonhidrat, protein ,yağ , vitamin ve mineral miktarları karşılanabilir. Ayrıca doğru bir beslenme planı ile kişinin sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşama kavuşması da mümkün olabilir.

Cinsel gücün artmasında en önemli faktör kan dolaşımıdır. Cinsel gücü arttıran besinler ise testosteron gibi cinsel hormonların salgılanmasını ve genital bölgedeki kan dolaşımının hızlanmasını sağlayarak cinsel yaşantınıza pozitif etki sağlar.

Cinsel isteksizliğe neden olan diyet hataları ?

*hızlı kilo kaybı (haftada 3 kilodan fazla kayıp)
*uzun süre yapılan şok diyetler
*vücutta demir ve protein kaybına neden olan diyetler
*özellikle çok az yemek yenilen ve bol soda içilerek yapılan diyetler !
*diyet programlarında ideal kilonun altına düşmek
*alkol
*sigara
*işlenmiş ve kalorisi yüksek besinler tüketmek
*hormonlu sebze ve meyve tüketmek
*stres

Tüm bu nedenler kişinin halsiz ve cinsel açıdan isteksiz olmasına neden olmaktadır. Yapılan diyet hataları sonucunda kadınlarda adet düzensizliği de yaşanabilir.

Cinsel gücünüzü arttıran besinler ?

* Çilek : Güçlü bir C vitamini deposudur. E vitamini içeriği ile sperm sayısını arttırır. Mutluluk hormonlarının salgılanmasında da etkili olduğu için cinsel ve ruhsal hayatınıza yön verir.
* Muz : Endorfin mutluluk sağlayan bir hormondur ve strese karşı savaşmaktadır. Muz da çok iyi bir endorfin ve magnezyum deposudur. İnsana kokusu ile bile mutluluk aşılayan muz, özellikle kabuğu ile birlikte pişirildiğinde cinsel gücü arttırıcı etki göstermektedir.
* İncir : İncir E ve B vitaminleri bakımından çok zengindir ve erkeklerin cinsel gücünü artıran çok güçlü bir afrodizyaktır.
* Şeftali : A vitamini açısından zengin olan şeftali, güçlü bir afrodizyaktır.
* Yabanmersini ve böğürtlen : içinde bol miktarda bulunan antosiyanin kan akışını hızlandırır ve afrodizyak etki gösterir.
* Ananas : içinde bulunan bromolin sayesinde afrodizyak etki gösterir.
* Çikolata : Çikolata, serotonin ve dopamin hormonlarının sentezlenmesini sağlayarak kişiye mutluluk verir. İçeriğinde bulunan theobromin sayesinde uyarıcı etki gösterirken, çikolatayı fazla tüketmekten de kaçınmak gereklidir.
* Bal : İçinde bulunan bor minerali sayesinde östrojen hormonunun seviyesini arttırır ve afrodizyak etki gösterir.
* Zencefil : İçinde bulunan çinko sayesinde vücut ısısında artış olur. Zencefil, testosteron salınımını arttırarak afrodizyak etki gösterir.
* Acı biber : kan akışını ve metabolizmayı hızlandırarak afrodizyak etki gösterir
* Sarımsak: vücutta kan dolaşımını hızlandırdığı için cinsel güç üstüne pozitif etkisi vardır.
* Domates : İçinde bol miktarda bulunan A, B, C ve K vitaminleri ile likopen sayesinde cinsel gücü artırır. Özellikle A vitamini ve likopenin seks hormonlarının salınımını arttırıcı etkileri vardır.
* Kereviz : Yunanlılar ve Romalılar tarafından kereviz çok önemsenmiştir. Kerevizin birçok kronik hastalığı önleyici etkisi bulunmaktadır. Özellikle kerevizin erken dönemde ki cinsel gücü ve isteksizliği önleyici etkisi bulunmaktadır.
* Avokado :İçinde bol miktarda bulunan B6 vitamini ile serotonin salgılanmasını , E vitamini ile testosteron salınımını artırır. A,D,E,K vitaminlerinin tamamen emilmesini sağlar, kalbi korur, gençlik iksiridir.
* Kuruyemişler: özellikle badem, fındık ve antep fıstığı l-arginin adlı aminoasitten zengindir .L-arginin , dopamin hormonunun sentezlenmesini ve dolayısı ile kan akışının hızlanmasını sağlayarak afrodizyak etki gösterirler.
*Deniz mahsulleri : İstiridye, midye ,karides ve deniz tarağı gibi deniz mahsulleri çinko ve iyottan zengindir. Özellikle içinde bulunan çinko sayesinde sperm sayısının çoğalmasını sağlarlar ve afrodizyak etki gösterirler.
* Somon balığı : İçinde bulunan omega-3 sayesinde kan akışı hızlanır. Kan akışının hızlanmasının cinsel gücün artması yönünde olumlu etkileri bulunmaktadır.
* Yumurta: B6 ve B5 vitaminlerinden zengin olan yumurta sizi strese karşı korur hormon seviyesini dengeler ve afrodizyak etki gösterir

Bir ömür boyu sağlık diliyorum

Diyetisyen Neslihan AKTEPE
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Cinsel Gücü Arttıran Besinler" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Neslihan AKTEPE'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Neslihan AKTEPE'nin izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Neslihan AKTEPE Fotoğraf
Dyt.Neslihan AKTEPE
Ankara (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Neslihan AKTEPE'nin Yazıları
► Anne Sütünü Arttıran Besinler Dyt.Zehra GÖKTAŞ
► Enerji Arttıran Beslenme Tarzı Dyt.Orçun KÜRÜM
► Tam Tahılların Gücü Dyt.Serpil TARMAN
► Üzümün Gücü Dyt.Sinem KOLBAKIR AYDIN
► Zayıflamada Proteinin Gücü Dyt.H.Kübra BAL
► Elmanın ve Kahvenin Gücü Dyt.Nilay KEÇECİ
► Fonsiyonel Besinler Dyt.Turgay KÖSE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Cinsel Gücü Arttıran Besinler' başlığıyla benzeşen toplam 43 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Frutaryen Diyet Nedir Ocak 2020
◊ Aşk Tadında Diyet Ocak 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:49
Top