2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Eşler Arası İlişkiyi Canlı Tutacak Ufak Tüyolar
MAKALE #15920 © Yazan Psk.Dnş.Kevser ORAK | Yayın Aralık 2015 | 4,042 Okuyucu
Geçen zaman, günlük yaşam rutinleri, çocuk bakımı, kariyer hedefleri… Bunlarla başa çıkmaya, hayata yetişmeye çalışırken çoğu zaman eşimizi ve evliliğimizi ihmal ettiğimizi fark ederiz. Ancak yapacağınız küçük dokunuşlarla evliliğinizi canlı tutmanız mümkün:

  • Birbirinize zaman ayırın. Evin işlerini bir tarafa bırakın, çocukları uyutun eşinizle sohbet edin. Gün içerisinde neler yaptığını konuşun, neler yaptığınızdan bahsedin. Planladığınız şeylerle ilgili fikrini alın. Başarılı birlikteliklerdeki çiftler, diğerlerine oranla haftada 5 saat daha fazla vakit geçirip, sohbet ediyorlar. Ortak sohbet konularınızı zenginleştirin.
  • Sadece ikinizin olabileceği ortamlar yaratmaya çalışın. Birlikte yapmaktan keyif aldığınız aktiviteler geliştirin: Tenis oynayın, sinemaya gidin, alışveriş yapın, teknolojisiz ortam yaratın (telefon, bilgisayar..vs bir tarafa bırakın birbirinize odaklanın), dans kursuna gidin, yürüyüş yapın… eşlerin birbirleriyle iyi arkadaş olmaları, birlikte vakit geçirmekten keyif almaları evliliği canlı tutmayı sağlayacak önemli bir kriterdir.
  • Düzenli aralıklarla ilişkinizle ilgili konuşun. Birbirinize karşı ne kadar ilgilisiniz, her iki eş bu ilişkide ne kadar mutlu, onu mutsuz eden durumlar neler, bu ilişki her iki eşin ilişki ihtiyaçlarını ne kadar karşılıyor, daha iyi olması için neler yapılabilir?… Bunları açıkça konuşarak ilişkinizde ortaya çıkacak olası problemleri en aza indirgemiş olursunuz. Kafanızı kurcalayan ya da eşinizin size yanlış gelen bir tavrını ona açıkça belirtmektense içinizde saklamayı tercih ederseniz bu yara içinizde büyüyüp kangrene dönüşebilir ve her şey için çok geç kalabilirsiniz.
  • Her zaman bakımlı ve temiz olun. “Artık evlendik onun için özel olarak hazırlanmam gerekmiyor” yanılgısına düşmeyin. Bakımlı olmak insanın kendisine ve karşısındaki insana olan saygısının bir göstergesidir. Kişisel temizliğinize, dış görünüşünüze özen gösterin. Danışmada eşlerin sık şikayet etikleri konulardan bir tanesi budur ve eşler bunu bir diğer eşe rahatça ifade edemediklerinden zamanla uzaklaşmalar görülebilmektedir.
  • Küçük sürprizler yapın: Eşinizi şaşırtın! Gün içerisinde beklemediği bir zamanda ona güzel bir mesaj atın, flört ettiğiniz dönemlerde dinlediğiniz şarkılardan oluşan bir CD hazırlayarak ona hediye edin, romantik bir masa hazırlayın, işyerine çiçek gönderin, çok istediği bir şeyi ona hediye alın, mektup yazıp postayla yollayın… Eşinize yapacağınız küçük sürprizlerle, onu hala düşündüğünüzü ve önemsediğinizi gösterip evliliğinizin durağanlaşmasının önüne geçmiş olursunuz.
  • İletişiminize dikkat edin: Eşinize sık sık onu sevdiğinizi söyleyin, onu çok beğendiğinizi, onunla birlikte olmaktan çok mutlu olduğunuzu ifade edin, ona iltifat edin.

    Konuşmalarınızda ve tartışmalarınızda sert ifadeler kullanmaktan kaçının. İletişiminizde “Ben dili” kullanmaya özen gösterin. Bunun yanında eşinize karşı açık ve dürüst olun. Her zaman ona karşı çok ilgili ve her konuda mükemmel davranmanız mümkün olmayabilir. Böyle zamanlar için ondan özür dilemekten çekinmeyin. Asla kin tutmayın ,küsmeyin. Geceleri yatak odasında birlikte uyuyacağınızı veya evin içinde yine baş başa olacağınızı aklınızdan çıkarmayın.
  • Her zaman yanında olduğunuzu ona hissettirin: Başarılarını övün, takdir edin; başarısızlıklarında yanında olun, üzüntülerinde teselli edin. Her konuda destekçisi olduğunuzu hissettirin, en yakın arkadaşı, sırdaşı siz olun.
  • Uzman desteği almaktan çekinmeyin: Aile terapistine gitmeniz için illaki başa çıkılamaz problemleriniz olması ya da boşanmanın eşiğine gelmeniz gerekmez. Belirli periyotlarla alacağınız destek olası sorunlarınızı daha kolay atlatmanıza yardımcı olacaktır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Eşler Arası İlişkiyi Canlı Tutacak Ufak Tüyolar" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Dnş.Kevser ORAK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Dnş.Kevser ORAK'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Kevser ORAK Fotoğraf
Psk.Dnş.Kevser ORAK
Gaziantep
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Kevser ORAK'ın Yazıları
► Eşler Arası İletişim Psk.Namık ACAR
► Eşler Arası İletişim Psk.Dnş.Onur AKKOCA
► Evlilikte Eşler Arası Uyum Psk.Namık ACAR
► Eşler Arası Problemlerin Nedenleri Psk.Zeynep BOZKURT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Eşler Arası İlişkiyi Canlı Tutacak Ufak Tüyolar' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Okul Fobisi Kasım 2015
► Aşk Evliliği Kasım 2015
◊ Aile Terapisi Aralık 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:51
Top