2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Muhteşem Bir Sevgili Olmak ve Cinsellik Üstüne Sekiz Tüyo
MAKALE #16046 © Yazan Psk.Ahmet Sevran POLAT | Yayın Ocak 2016 | 116,383 Okuyucu ÇOK OKUNUYOR
Bir çok insanın merak ettiği bir konu olan, cinsel ilişkide muhteşem bir eş ya da uyumlu bir partner nasıl olunur? Gerçekten uyum sağlamak mümkün müdür? Ten uyumu dediğimiz şey aslında cinsel ilişki de yaşanan karşılıklı cinsel doyum, cinsel uyum mudur? Bir sevgilinin cinsel anlamda muhteşem olması için hangi vasıfları kendisinde barındırması gerekir? Kadınla uyum geliştirebilmek için bir sevgili ya da eş ne gibi bilgilere ve stratejilere sahip olmalı?

Aktif bir cinsel yaşantısı olan insaların çoğunun zihninde dönüp dolaşan sorulardır bunlar aslında. Burada daha çok kadın orgazmının nelere ihtiyaç duyduğunu ve bir sevgilinin veya eşin bu yolda partnerine nasıl yardımcı olabileceğine dair ipuçları içermektedir.

1. Muhteşem sevgili kişisel bakımına dikkat eder, duş alır, traş olur, partnerinin hoşlanacağı kokuları kullanmasını iyi bilir. Sakallar ve bıyıklar genelde yumuşaktır ama bazı sakal tipleri diken gibidir ve bir kaç gün kesilmediği takdirde rahatsız edebilir. Muhteşem sevgili, partnerinin nasıl bir görünümden hoşlandığını az çok kestirebilir ve kişisel bakımını o doğrultuda planlar. Bazı kadınlar, sakalların ciltlerine temas ettiği o andaki oluşan hissiyattan memnun olabilirler. Hafif bir acıma hissi cinsel isteği o anda belki o kadın için kabartabilir ve bu durumundan hoşlanabilir. Ama aynı kişi ertesi gün bu durumdan rahatsız oluyorsa da bir erkek olarak şaşırmayınız, çünkü kadınların cinsel yaşamında zevkler ve istekler farklılaşabilir. Bu gün hoşlandığı şey yarın hoşuna gitmeyebilir, yarın zevk veren şey ertesi gün canını acıtabilir. O yüzden istekler ve beklentiler konusunda sürekli iletişim halinde olmanızda fayda vardır.

2.Muhteşem sevgili ön sevişme konusunda uzmanlaşır. Teknik anlamda, ön sevişme, ilişkiden önce dokunma, öpme, sıvazlama, okşama, ısırma, yalama fısıldama ve sürtünme gibi şeylerden oluşur. Aslında ön sevişme de bir tür sekstir. Birçok insan ön sevişmenin bütün süreçteki en tahrik edici, en seksi ve en güzel bölüm olduğunu söylüyor. Cinsel anlamda tecrübeli sayısız insan, hayatlarının en heyecanlı, en tahrik edicisi seksin, ilk kez ilişkiye girmeden aylar ya da yıllarca önce yaptıkları ergen sevişmesi (ön sevişme!) olduğunu söylüyor.

Bir cinsel birliktelikte, ufakta ilişkiye girme olsun ya da olmasın, iyi bir ön sevişme kadının orgazm olma şansını arttırır. Çünkü kadın bundan keyif alıyorsa (ki kadınların çoğu ön sevişmeden keyif alır), uyarılma düzeyi artar da artar. Kadın orgazmının olabilitesini arttırmanın en etkili yolu kaliteli bir ön sevişmeden geçer. Kadın orgazmı yalnızca en yüksek uyarılma düzeyinde gerçekleşir ki kadının bedeninin ve zihninin bu istikamette ilerlemesini sağlayan ön sevişmedir. Yani ön sevişme kadının ilişkiye girmesi için bir ön hazırlıktır aslında. Bir erkek için nasıl ki koitin (cinsel birleşme) gerçekleşmesi için penisin erekte olması gerekiyor ise; kadın için de cinsel ilişkiye girmek için erkekteki penis gibi vajinasının erekte olması gerekiyor. Kadın vajinasını erekte eden en iyi yol ön sevişmedir.

3. Muhteşem sevgili sorar ve dinler. Erkeklerin yer yön sormadıklarına dair kalıplaşmış bir yargı vardır. Zira seks söz konusu olduğunda, bu kalıplaşmış yargı genelde doğrudur, çünkü erkekler cinsel bir durum halinde ne yapacaklarını bilmeleri gerektiğine inandırılarak büyütülür. Bilmedikleri zaman bile numara yapmaları gerektiğini düşünürler. Bu sorma mevzuu ve partnerden gelen sözlü ve sözsüz işaretlere kulak verme daha önce yüzlerce partnerle birlikte olmuş olan biri kadar, ilk kez birisiyle cinsel deneyim yaşayan bir erkek için de aynı oranda geçerlidir. Birden fazla kadınla yatmış her erkek çok geçmeden kadınların yatakta nasıl olduklarının, nasıl cinsel tepkiler verdiklerinin devasa boyutlarda çeşitlilik gösterdiğini fark ettiğinde, artık yeni kız arkadaşının eski kız arkadaşı gibi dokunulmak mı, yalanmak mı, yoksa penetre (penis- vajina birlikteliği) edilmek mi istediği konusunda kendinden emin bir varsayımda bulunamaz. Bu yüzdendir ki, soru sormak ve nasıl olduğunu yoklamak, kimi erkeklerde olduğu gibi, cinsel konularda bilgisiz olmanın işareti değildi; birçok kadına göre bu türden şeyler, erkeğin bir kadını nasıl memnun etmek istediğini bildiğinin göstergesidir.

Gerçek hayatta kadınlar iletişim kuran ve soru soran erkekleri tercih eder. Kadınlar isteklerinin sorgulandığı, kendisine değer veren ve onlar için bir şeyler yapmaya çabalayan, onları keşfetmeye çalışan ve nelerden zevk aldığını bulmak için çabalayan erkekleri her zaman daha çekici bulurlar.

Seks sırasında iletişim, illa da uzun klinik konuşmalar anlamına gelmez. İletişimin çoğu sözsüz olarak da iniltilerle, iç çekişlerle, hızlanan nefeslerle, bir partnerin diğerinin elini olmasını istediği yere hareket ettirmesiyle gerçekleşir. Yine de gerektiği kadar sözsüz iletişim olması çok önemlidir: Erkek, kadının yabancı olduğu ve ilk defa karşılaşltığı bir cinsel pozisyonda konumlanmışsa ya da böyle bir yola giriyorsa alçak tonda şehvetli bir ''hoşuna gidiyor mu?'' sorusu, hoşnutluk bildiren bir ''mmm-hmmm'' ile cevaplanabilir. Böyle bir iletişim havayı bozmamakla birlikte, partnerin umursadığını gösterdiğinden, kadının gevşemesini ve keyif almasını sağlar. Muhteşem sevgili, ''henüz değil'' ya da ''hadi şunu deneyelim'' gibi karşılıkları duymak ister - böylelikle partner kadının sınırlarını bildiğinde ve kadının ritmini takip ettiğinde ne kadar ileri gitmesi (ya da gitmemesi) gerektiğini bilir.

Bu arada, rızası alınması ve işler ilerledikçe yoklanması gereken tek kişi kadın değildir, erkek de buna ihtiyaç duyar; kadınların da aynı sorular sorması, feedback (geri bildirim) istemesi ve partnerlerin hoşlandığı şeyi bulmak için yeni teknikler denemesi gerekir.

4.Muhteşem sevgili klitorise nasıl davranması gerektiğini bilir. Öncelikle klitorisin nerde olduğunu bilir. İkincisi, hemen klitorise atlamaması gerektiğini bilir. Kimi erkekler, partnerlerinin daha sevişmenin birinci dakikasında penislerinin okşanmasından büyük heyecan duyabilir. Öte yandan, çoğu kadın ilginin dosdoğru klitorise kaymasını isteyebilir. Klitorise dokunmanın güzel bir his vermesi için çoğu kadının önceden uyarılmış olması gerekir. (Erkeklerin genelde kadınların bacaklarının arasına bir el gitmesinden hoşlanmaması karşısındaki şaşkınlığa kapılmaları gibi, kadınlar da cinsel fasılın henüz başında erkeklerin mahrem bölgelerine gösterilen ilgiden zevk almaları karşısında şaşkınlığa kapılır. Elbette ki insanların bu konudaki tercihleri büyük farklılık gösterir; partnerinizle böyle bir konuda keyifli ve enteresan bir sohbet yakalamanızda mümkün.)

Üçüncüsü, muhteşem sevgili, partnerinin klitorisinin neresine dokunulmasından hoşlandığını sorar, çünkü bunun partnerin uyarılma düzeyini arttıracağını bilir. Kadını masturbasyon yaparken izlemek de, elbette bu konuda rahatsa, şahane ipuçları sunabilir. Ve son olarak muhteşem sevgili, klitoral sitimülasyonun (uyarılma) çoğu kadın için orgazma giden başlıca yol olduğunu bilir. Bir partner, bu altın külçesine hak ettiği ilgiyi göstermiyorsa, orgazma erişmenin zorlaşması hiç de şaşırtıcı değildir.

5. Muhteşem sevgili, penisinin bir çok araç arasındaki seçeneklerden sadece biri olduğunu bilir. Penisin fevkalade bir icat olduğuna kimsenin bir diyeceği yok. Ancak kadınlar, birçok erkeğin kendi bedenlerinin gözde bölümüne duydukları sevginin, bedenlerinin kendilerine daha bir sürü şey sunacak diğer bölümlerin nimetlerinden mahrum bıraktığı konusunda gizliden gizliye yakınırlar. Bütün alet takımının nasıl kullandığına vakıf olduğunu kanıtlamak, her erkeğin kendi tercihi. Sadece penis üzerine kurulu bir cinsellik bir zaman sonra gazı kaçmış bir kola tadı verebilir. O yüzden muhteşem sevgili seks repertuarını çeşitlendirir ve geliştirir. Her şeyin alternatifsizliği sizi bir zaman sonra o şeye mahkum eder ve ilk zamanlar da aldığınız zevkten de mahrum olma ihtimaliniz çok yüksektir.

6. Muhteşem sevgili, sabır sanatına vakıftır. Bir erkeğin kadın partnerine verebileceği en güzel hediyelerden biri - özellikle bu kadın partner orgazma erişmesinin çok uzun zaman almasından yakınıyorsa ona dürüstçe, ''Hoşuna gittiği sürece yapmaya devam edelim. Acelem yok. Bende keyif alıyorum bundan,'' demektir. Ancak, ''bundan'' denen şey, penetrasyon (penis vajina birlikteliği) dışında bir cinsel aktiviteyse, kadın muhtemelen defalarca söylenen rahatlama telkinleri olmadan erkeğe inanmayacaktır. Bu rahatlama telkinlerinin ardından, olur da kadın şok halindeyken yataktan düşer diye erkeğin yatağın yanına bir şilte koyması akıllıca bir hareket olur. (Elbette, öyle hissetmiyorsanız bu türden şeyler söylemeyin.)

Bu arada, pek çok kadın kendisine oral seks yapılmasından hoşlanır. Pek çok erkekte bunu yapmaya isteklidir ama kadının orgazm olmasını sağlayacak kadar vakit harcamaz orada. Çözümlerden biri şudur: Başucunuzdaki saat yerine kendi zaman algınıza güvenebilirisiniz. Oral seks yapacağınız minimum zamanı kafanızda aşağı yukarı kestirin; diyelim ki otuz dakika olsun. Başladığınızda başucunuzdaki saate göz ucuyla bakın, otuz dakikanın dolduğuna kanaat getirene kadar saate bir daha bakmayın. İkinci kez göz ucuyla saate baktığınızda, aslında ne kadar az zaman geçtiğini görünce hayrete kapılacaksınız. Yatakta zamanın nasıl geçtiğini anlayamazsınız! Kaldığınız yerden devam edin!

7. Muhteşem sevgili, önce kadınların geldiğini bilir (en azından bazen). Birçok çift aynı anda orgazm olmayı, çaba gerektiren bir hedef olarak görse de , kadın orgazm uzmanları, kadınların erkeklerden önce geldiklerinde her şeyin daha iyi gittiğini bilir. Sırayı tersine çevirin, erkeğin orgazmı daha önce olsun, o zaman da sıkılmış ya da uyuyakalmış bir erkek riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Ancak kadının hazzı ön planda olduğunda, uyanık kalma ve kendi orgazmına kadar bütün süreçle ilgilenme ihtimali daha yüksektir. Ayrıca kadının uyarılmasının nasıl işlediğini düşündüğümüzde, kadının erkek gelene kadar devam etmekten memnuniyet duyma ihtimali yüksektir. Hatta kadın böylece ikinci üçüncü orgazma doğru bile gidebilir. Yataktaki parolanız her zaman ''hanımlar önden'' olmasına gerek yok, ancak bu yaklaşımın ne kadar çok işe yaradığını fark etmek, birçok çift için büyük bir dönüm noktasıdır.

8. Muhteşem sevgili, zevk aldığını kadına söyler. Çoğu erkeğin, zevk aldığını söyleyen ve belli eden partnerleri tercih etmesi gibi, kadınlar da zevk aldığını sözleriyle ve çıkardığı seslerle ifade eden erkekleri tercih eder. Çok sayıda kadın, erkeklerin seks sırasında neden o kadar sessiz olduğunu sordu bize. Bunun nedeni, oyun odasında anneyle ya da üst katta babayla ya da seslerin çok kolay yayıldığı bir yatakhanede yaşanan erken cinsel deneyimler olabilir mi acaba? Artık sessiz olmanız gerekmeyen bir ortamda seks yapacak yaşa gelmişseniz, unutmayın ki, kadınlar erkeklerin zevklerinin bir ürünü olarak çıkardığı sesleri çok tahrik edici bulur.

Ahmet Sevran Polat
Uzman Klinik Psikolog & Cinsel Terapist

Kaynakça:
Solot, D. ve Miller, M. (2014). Yaşasın Orgazm. İstanbul: Aganta
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Muhteşem Bir Sevgili Olmak ve Cinsellik Üstüne Sekiz Tüyo" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Ahmet Sevran POLAT'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Ahmet Sevran POLAT'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     16 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Ahmet Sevran POLAT'ın Makaleleri
► Narsist Kişi ile Sevgili/ Eş Olmak Psk.Yasemin TÜZEMEN
► Çoklu Zeka / Öğrenmenin Sekiz Biçimi Psk.Büşra YURTSEVER
► Hep Sevgili Kalmak Psk.Serap DUYGULU
► Aynadaki Sevgili Yansımam:Annem Psk.Serap SÖZEN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Muhteşem Bir Sevgili Olmak ve Cinsellik Üstüne Sekiz Tüyo' başlığıyla benzeşen toplam 23 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Cinsel Terapi Hakkında Kasım 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:41
Top