2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



350 Kalorinin Altında 10 Sağlıklı ve Tok Tutucu Öğün Alternatifi
MAKALE #16275 © Yazan Dyt.Neslihan HACIBEYLİ | Yayın Şubat 2016 | 8,592 Okuyucu
Öğünlerinizde her zaman aynı şeyleri yemekten sıkıldıysanız, diyetinizi eğlenceli hale getirmek istiyorsanız, yüksek kalorili tarifler yerine bu yazıdaki 10 hafif tarifi uygulayabilirsiniz. Hem diyete uyacak kadar hafif hem diyet değilmiş gibi lezzetliler. Bir de üzerine tok tutacaklar. İşten ya da okuldan gelip yemek yapamıyorum diyenler için ise oldukça pratik ve kolay tarifler. Daha önce yemek tecrübeniz olmasa da bunları yapabilirsiniz. Tarifteki miktarları aynı oranda çoğaltıp sevdiklerinize de ikram edebilirsiniz.

1- HİNDİ ETLİ SANDVİÇ

2 dilim tam tahıllı ekmek ( 50 gram ) arasına 100 gram kadar yağsız tavada ızgara yaptığınız hindi etini ve yağsız, tuzsuz çiğ sebzeleri ekleyerek sandviç haline getirin. Yanına da 1 büyük su bardağı naneli ayran ile sağlıklı ve hafif bir öğün haline getirebilirsiniz.
315 kkal

2- PATLICAN SALATASI

1 büyük boy patlıcan ve 1 büyük kırmızı biberi közleyip, salata haline getirin. Üzerine 4 yemek kaşığı kadar yağsız yoğurt ekleyin. Yanına 2 dilim tam tahıllı ekmek ya da 4 dilim etimek ile tüketebilirsiniz.
270 kkal

3- SANDAL KABAKLAR

1 orta boy kabağı ikiye bölüp hafifçe haşlıyoruz. Daha sonra içlerini çıkarıp 75 gram kadar haşlanmış yağsız tavuk etini içlerine paylaştırıyoruz. 1/ 2 yemek kaşığı kadar un ve 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağı hafifçe kavuruyoruz. 1 çay bardağı kadar light sütü ekleyip beşamel sos haline gelene kadar pişiriyoruz. Kabak ve tavukların üzerine ekliyoruz. Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar kaşar peyniri de serpip fırınlıyoruz. Yanında 1 dilim tam tahıllı ekmek ile beraber tüketebilirsiniz.
330 kkal

4- TOK TUTAN SALATA

Yarım demet marulu irice doğruyoruz. İçerisine 1 büyük boy domates, nane, maydanoz, rokayı da ekliyoruz. İçerisine 1.5 çay bardağı haşlanmış nohutu ekliyoruz. Dilerseniz üzerine limon sıkabilirsiniz. Yanında 1 büyük boy ayran ile tüketime hazır.
340 kkal

5- MENEMEN

2 orta boy domatesi yağsız tavada kekik ve nane ile biraz pişiriyoruz. Üzerine 1 yumurtayı kırıp karıştırıyoruz. Yanında 2 dilim tam tahıllı ekmek ve 1 büyük su bardağı ayran ile tüketebilirsiniz.
280 kkal

6- TAVUKLU MANTARLI DÜRÜM

100 gram tavuk, 100 gram mantar ve 1 biberi yağsız tavada baharatlar ile soteliyoruz. 1 / 2 kepekli lavaş arasına biraz marul ve domates ile beraber ekleyip, dürüm şekli veriyoruz. Yanına 1 su bardağı ayran ile tüketebilirsiniz.
310 kkal

7- FIRINDA SEBZE

Fırın kabına 1 orta boy kabak, havuç ve iki küçük boy patatesi ince ince doğrayarak ekliyoruz. Üzerlerine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve istediğimiz baharatları gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Üzerine 4 yemek kaşığı yağsız yoğurt ile tüketiyoruz.
320 kkal

8- TONBALIKLI MAKARNA

6 yemek kaşığı (yaklaşık 1 su bardağı) kadar kepekli makarnayı haşlayın. Üzerine ince ve uzunca doğradığınız 1 küçük boy kabağı ve 80 gram kadar yağsız ton balığını ekleyin.
300 kkal

9- SEMİZOTU YEMEĞİ

200 gram semizotunu haşlıyoruz. 1 tatlı kaşığı sıvı yağ da kullanarak 1 /2 küçük soğanı ve 1/2 tatlı kaşığı salçayı kavuruyoruz. 3 yemek kaşığı bulgur kullanarak bulgur pilavı yapıyoruz. Üzerine semizotunu ekleyip karıştırıyoruz. Yanında 4 yemek kaşığı yağsız yoğurt ile tüketiyoruz.
310 kkal

10- PEYNİRLİ DOLMA

6 yemek kaşığı lor peynirini bolca taze nane, maydanoz ve kekik ile karıştırıyoruz. Azcık haşladığımız 3 tane dolmalık biberin içini dolduruyoruz. İstersek fırında da birazcık pişirebiliriz. Yanına 2 dilim ekmek ve taze sıkılmış meyve suyu ile tüketiyoruz.
310 kkal

Afiyet olsun...
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"350 Kalorinin Altında 10 Sağlıklı ve Tok Tutucu Öğün Alternatifi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Neslihan HACIBEYLİ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Neslihan HACIBEYLİ'nin izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Neslihan HACIBEYLİ Fotoğraf
Dyt.Neslihan HACIBEYLİ
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi16 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Neslihan HACIBEYLİ'nin Makaleleri
► En Sağlıklı Öğün: Kahvaltı Dyt.Deniz BERKSOY
► Sağlıklı Beslenmede Öğün ve Menü Planlama ÇOK OKUNUYOR Dyt.Aysen ARICAN ÖZ
► Neden Ara Öğün Yapılmalı? Dyt.Safiye TAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında '350 Kalorinin Altında 10 Sağlıklı ve Tok Tutucu Öğün Alternatifi' başlığıyla benzeşen toplam 31 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Bebek Beslenmesi Nisan 2016
► Uyku Apnesi ve Beslenme Şubat 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:29
Top