2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cinsel Terapi - Cinsellik ile İlgili Bilinmesi Gerekenler
MAKALE #16450 © Yazan Uzm.Psk.Dnş.Murat ÇAKIR | Yayın Nisan 2016 | 8,980 Okuyucu
Cinsellik insan hayatında fizyolojik, psikolojik ve sosyal anlamda sağlıklı olabilmek için gerekli olan en önemli psikodinamiklerden bir tanesidir. insan hayatında çok önemli yeri olan bu işlevin bozukluğu şüphesiz ki davranış bozukluklarına da sebebiyet vermektedir. cinsel terapi de işte tam olarak bu ihtiyacın karşılanması için gerekli olan bir hizmet olarak ortaya çıkmıştır. cinsellik bu kadar önemli ike maalesef kültürümüzün de etkisi ile insanlarımız en temel cinsel bilgilerden yoksun olarak evlenmektedir. karşı iki insanın hemen hemen hiç bir bilgiye sahip olmadan giriştikleri cinsel aktiviteler ne yazık ki daha kötü sonuçlara sebebiyet vermektedir. vajinusmus, erken boşalma bu örneklerden sadece ikisidir. hatta bazı çiftler yıllar boyunca yaşadıkları sorunların farkında bile olamayabiliyor. örneğin hayatlarında hiç "orgazm" yaşamayan kadınların sayısı çok yüksektir. bu yazımda sizler ile cinsellikle ilgili olarak bilinmesi gereken bazı bilgileri paylaşmak istiyorum. yararlı olması umudu ile;
Kendine güven, deneyim ve olgunluktan gelir.
Kadının erkeğe karşı baskı ve tehdit edici davranışları erkekte kaygıyı artırır ve erken boşalma riski artar.
Cinsellik zaman zaman sıkıcı ve haz vermeyen bir durum olarak yaşanabilir fakat bu durum uzun sürmemeli ve cinsel yaşam tarzı olmamalıdır.
Uyarılma ve kaygı, ereksiyonu artırır ve erken boşalmayı hızlandırır.
Erken boşalmayı engellemek için, nefes egzersizleri, kas egzersizleri, yöntem ve teknikler, pozisyon bilgisi önemlidir.
Uyarılmayı azaltmak için mola vermek, odaklanmayı azaltmak ve konuşmak gerekir.
SEYEHAT ETMEK GİDİLECEK YER KADAR İLGİNÇTİR.
CİNSELLİK/SEX, ORGAZM KADAR HAZ VERİCİDİR.
Cinsel etkileşim sırasında uyarılma arttıkça odaklanma artar. Orgazm düşüncesine, eşinin vajinasına, penise, eşinin göğüslerine veya belirli başka bir noktaya odaklanma artar. Bu da erken boşalma riskini artırır. Bunu fark edip tersine çevirmeyi bilmek gerekir. Tek bir uyarıcıya odaklanmamak gerekir.
Kadın orgazmı sadece penetrasyon süresine ve penisle uyarılma kalitesine bağlı değildir. Erkeğin kadına olan ilgisi, çift hayatındaki kalite, sevişme ortamı, pozisyon, ön sevişme süresi ve kalitesi kadının orgazma ulaşmasını etkiler. Kadının orgazma ulaşabilmesi için kendisini tamamen bırakması gerekir.
Kadının orgazma ulaşabilmesi için yay pozisyonunda olmalıdır. Kadın orgazmını hızlandırmak için; kadının karnı okşanır, masaj yapılır, sıkılır.
Efor gerektiren pozisyonlar erken boşalmayı hızlandırır. Erkek için en iyi pozisyon, kadının üstte olduğu pozisyondur.
Erken boşalma sorunu yaşayan erkekler genital bölgelerine dokundurmazlar, sadece kendileri kadını uyarırlar.
Uyarılma düzeyi düşükken vajinaya girilmelidir. Maksimum ereksiyonla girilirse sonuç kaçınılmaz olarak erken boşamadır.
Uyarılmadan kaçmak yerine uyarılmaya kendisini alıştırmak gerekir. (sensate-focus)
Sensate-focus: önce sorun yaşayan eş, sonra diğeri birbirlerini okşayarak, masaj yaparak(yağ ve köpük olabilir)genital bölgelere dokunmadan vücudun geri kalanını uyarmak.
Erken boşalmada; erkek konuşabilir. Konuşmak uyarılmayı düşürür. Cinsel ilişkide durmak/mola vermek cinsel hazzı artırır. Moladan sonra tekrar devam etmek hazzı çok yükseltir.
Vajinada sadece sürekli gel-git yapmak hazzı arttırmayacağı gibi erken boşalmaya sebep olur. Bu da kadının boşalamamasına ve doyumsuzluk yaşamasına sebep olur. Dans örneğinde olduğu gibi; bazen yavaş, bazen hızlı gel-git olabilir, bazen vajinanın iç çevresine baskı yapılabilir. Vajinanın iç yanlarına penis ile baskı yapmak kadına çok haz verir.
Ön sevişmenin kalitesi kadını orgazma götürür. Erkeğin erken boşalmasını engeller.

Kadını uyarmak için;
- Elin üstü
- Kolun üstü
- Omuzlar
- Saçlar
- Ense
- Yanaklar
- Kulaklar
Kadını; vücudunun üst kısmına dokunmak uyarırken erkeği ise alt ve iç taraflara dokunmak uyarır. Bu nedenle kadını üst taraftan uyarmaya başlamak gerekir.
Kadın orgazmı için 8-10 dakika gerekmektedir.
Kadın cinsel grafiği 6 bölgeden oluşur.
Kadın cinselliği: uyarılma ile beraber vajinada yağlanma, vajina dibinde genişleme, vajina çeperinde genişleme, perine kaslarında 3-5 kez ritmik kasılmalar.
Kadınlarda uyarılma ile birlikte göğüs hacmi artar, göğüs ucu sertleşir. Ancak emziren kadınlarda bu daha az olur. Emzirdikleri için memeden uyarılmaya karşı direnç kazanılmıştır.
Plato bölgesinde kan basıncı 80-100 ilen orgazm sırasında 160-180 olur.
Orgazm başlayana kadar kaslar kontrol edilebilir fakat orgazm sırasında kasların kontrolü mümkün değildir. Kadın yay pozisyonunda kendini bırakır ve orgazm sırasında bilinç dışı kalır. (kontrolünü kaybeder, aramızdan ayrılır )
Eşler arasındaki kavga, tartışma, küsmek cinselliği sekteye uğratır.
Erojen bölgeler
1- Primer/birincil Erojen bölgeler: birincil erojen bölgeler uyarılınca genişler.
a. Erkekte penis başı
b. Kadında klitoris ve vajina kanalı
2- Sekonder/ikincil Erojen bölgeler:
a. Dudak, ense, boyun yanı, kolların iç kısımları, el bileği iç kısmı, karın, uylukların iç kısmı
b. Genital bölge çevresi; karın altı, kalça çevresi, pelvik bölge, göğüs ve göğüs ucu
c. Genital organ çevresi; cinsel organların dış kısmı
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Cinsel Terapi - Cinsellik ile İlgili Bilinmesi Gerekenler" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Dnş.Murat ÇAKIR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Dnş.Murat ÇAKIR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     4 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Uzm.Psk.Dnş.Murat ÇAKIR
Ordu (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Dnş.Murat ÇAKIR'ın Yazıları
► Depresyon Hakkında Bilinmesi Gerekenler Psk.Elçin KAYA KARATAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Cinsel Terapi - Cinsellik ile İlgili Bilinmesi Gerekenler' başlığıyla benzeşen toplam 43 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Aile ve Evlilik Mart 2017
► Evlilik ve Cinsellik Ekim 2016
► Psikolojide Eş Seçimi Nisan 2016
► Boşanma Ocak 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:04
Top