2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bel İnceltmek İçin İpuçları
MAKALE #16602 © Yazan Dyt.Didar KOLAÇ | Yayın Mayıs 2016 | 5,800 Okuyucu
Bel bölgemiz vücutta kilo kaybedilmesi en zor bölgedir demekten çekinmeyeceğim.
Birçok birey kilo verdiğinde dahi bu bölgedeki yağ birikimi devam eder. Bu durum ne yazık ki zayıf bireyler için de geçerli olabilmekte.

Belde Yağlanmanın Sebepleri Neler mi?
Uygulanan zayıflama diyetlerinin içerikleri, günlük beslenmede tüketilen aşırı karbonhidrat içeren besinler, gece yemekleri, protein eksiklikleri ve barsak problemleri başlıca nedenlerdir.

Bel İnceltmek için Neler Yapmalıyız?
Sürekli sindirim problemi yaşayanlar, zamanla bellerinin kalınlaştığının farkında olmazlar. Genel olarak tükettiğiniz ana öğün kadar tuvalete çıkıyor olmalısınız.
Bol lif içeren besinler tüketin (meyve,sebze, yulaf ürünleri,kuru baklagiller,tam tahıllar)
Diyetinize keten tohum ekleyin.
Aç karnına yarım limonlu ılık su için.
Düzenli kefir tüketin veya eczaneden probiyotik tabletler alın
Doktorunuz bilgisinde magnezyum takviyeleri alın.

Su İçmenin de Kuralları Var!
Evet suyun miktarı kadar içim şeklide önemli. Yemeklerle birlikte içilen su gereksiz şişkinliğe neden olur. Yemeklerden yarım saat önce ve sonra 1-2bardak su içmelisiniz.

Karbonhidrat mı, Protein mi?
Elbette zayıflama diyetlerinde pratikte proteini arttırıp,karbonhidratı azaltarak bel ölçülerimizi inceltmek daha kolay olacaktır. Ancak bu hususta düşülen en büyük yanılgı, günlük beslenmede karbonhidratların çok kısılarak vücudun ihtiyacı olan enerjiyi elde edememesidir. Yani gereğinden az karbonhidratla yağ yakamazsınız ve gereğinden fazla proteinle de sindirim problemlerinden tutun da kan yağlarının yükselmesi, karaciğer yağlanması gibi birçok sağlıksız durumla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Bir öğündeki tabağınızda her ikisinden de bulunması gerekir. Örneğin; makarnayı bol sebzeli yapabilir, yanına yoğurt ekleyebilirsiniz veya ızgara etlerin yanında çorbayı eksik etmemelisiniz.
Günde 1öğün sebze yemeği muhakkak tüketmeli ve yanında pilav yerine tahıllı ekmek tüketmelisiniz.

Unutmayın!
Tüketilen fazla karbonhidratlı besinlerin çoğu karın bölgenizde yağa dönüşmeye mahkumdur.
SIKÇA SORULAN SORULAR

Yalnızca karın bölgemdeki yağlanma için diyet yapabilirmiyim?
-
Zayıflama diyetiyle bütün olarak kilo kaybedersiniz Yani tek bir bölgeden kilo kaybı söz konusu değildir. Elbette vücutta yağ kütleniz nerede fazla ise o bölgeden daha fazla yağ kaybedersiniz. Şikayetçi olduğunuz bölgeye özgü egzersiz yaparak ideal vücut görünümüne kavuşabilirsiniz.

Elma-Armut vücut tipleri nedir? Hangisi daha tehlikeli?
-
Elma tip dediğimiz vücuda sahip olanlarda karın ve bel bölgesinde yağlanma fazla olur, bacaklar ve basen bölgesi çok daha zayıftır. Karın bölgesinde yağlanma kalp damar hastalıkları, diyabet ( şeker) hastalığı, hipertansiyon hastalıkları için yüksek risk taşır
-Armut tip dediğimiz vücuda sahip olanlarda ise durum tam tersidir. Özellikle basen ve bacaklarda yüksek yağlanma mevcutken, karın ve bel bölgeleri çok daha incedir. Bu vücut tipine sahip olanlar daha kolay zayıflayabilir. Çünkü bu bölgeler karın ve bel bölgelerine göre hareket ettirilmesi kolay bölgelerdir.

Bel inceltici bir yiyecek var mı?
-
Ne yazıkki hiç bir besin yalnız başına sizi zayıflatmak için yeterli değildir. Günlük beslenmenizde besin çeşitliliği olmadan ne zayıflamanız mümkündür ne de herhangi bir bölgenizi inceltmek. Günlük beslenmenizde karbonhidrat, yağ ve protein içeren besinleri dengeli bir şekilde zayıflama diyetinize entegre ederseniz. İdeal vücut tipine ulaşmanız kolay olacaktır.

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Bel İnceltmek İçin İpuçları" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Didar KOLAÇ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Didar KOLAÇ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Didar KOLAÇ Fotoğraf
Dyt.Didar KOLAÇ
İstanbul
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi5 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Didar KOLAÇ'ın Makaleleri
► Yemeklere Saldırmamanın İpuçları: Dyt.Funda GÖÇER TUZGÖL
► Sağlık İçin Önce Su İçin Dyt.Aysel ŞAHİN KAYA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Bel İnceltmek İçin İpuçları' başlığıyla benzeşen toplam 37 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:01
Top